AFB Feeds

Nuffnang & Google Adsense

16:02


BE kat blog aku ni lepas merajuk haritu tak nak keluar lepas aku tukar domain..aku mula2 lepas tukar domain macam pelik kenapa iklan nuffnang tak keluar2 kat blog padahal dah letak kod dia semua..lepas tu duk godek2 kat akaun nuffnang, 'ooo..tak update link url yang terbaru kowt'..try & error je update..lepas dah update tu, baru okey..

Bila check akaun terkini, ada juga BE menari-nari kat blog walaupun tak banyak..Alhamdulillah..

Google Adsense, lepas aku tukar domain dari chintahati81.blogspot ke fiezasani.xyz..Terus tak boleh nak akses..Aku pernah terbaca kat polisi GA, sekiranya upgrade @ tukar domain, kena mohon semula pada Google Adsense..aku dah buat pun..2-3 kali juga aku try tapi dapat reply dari diaorang sedihhhh..So, biar la dulu..Nanti aku try apply balik kat GA..mungkin GA ingat blog aku ni baru kot..Padahal dah 4 tahun aku berblogging..Tak pe la..cari la iklan lain yang boleh letak kat blog aku ni..

Haritu pun alhamdulillah, aku dapat satu job advertorial..tak sangka..ada yang e-mail offer untuk buat job advertorial kat blog aku yang suam-suam kuku ni..tapi tue la namanya rezeki kan..datang dalam pelbagai bentuk..yea..aku tau blog aku suam-suam je..jadi harga untuk advertorial tak la mahal sangat..biasa-biasa je..kalau sesapa berminat, e-mail je yea..(eh..tetiba)..

You Might Also Like

3 comments

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.