AFB Feeds

CarWash Yang Best

12:19

1st time jumpa car wash yang best..Kebiasannya kita cuci keta, mesti tempat menunggu macam derrr....boring..baca surat khabar,  majalah-majalah lama sambil tengok pekerja cuci kereta kita..kadang rasa macam lamanya duduk kat situ sampai kereta siap dicuci..tapiiii baru ni, aku kagum sebab first time jumpa kedai cuci kereta area Jalan Klang Lama yang lain dari kebiasaan..pada pendapat aku kedai ni mementingkan keselesaan pelanggan..mula2 tak tahu pun situ ada tempat menunggu yang best..Aku andaikan mesti macam biasa, sofa buruk @ kerusi yang dah lusuh letak kat tepi.. Tapi memandangkan masa tu pulak panas, kitaorang masuk jugak ke dalam..Jadi la ada sofa ke kerusi lusuh ke..penat berdiri..Itu la andaian aku masa masuk kedai ni..tapiiii

Bila masuk ke dalam baru nampak ruang menunggu yang best seperti dalam gambar di bawah..ada aircond, sofa, toilet & tv..siaran astro lagi..kebetulan masa kitaorang tunggu tu, cerita M.I.Ghost Protocol..hmmm..menarik sangat..tak perasan dari panas terik masa mula-mula masuk, pandang lagi sekali kat luar..dah hujan..

Bagus betul carwash ni..pandai attract pelanggan..Bila buat macamni, pelanggan pun tertarik nak datang lagi dan lagi dan lagi..

Strategi perniagaan!!

Ruang menunggu yang selesa..pada aku, selesa..tak tau la pada orang lain..
Harga

You Might Also Like

2 comments

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.