AFB Feeds

Aku keliru?

15:17

Semalam temankan mr hubby ada interview kat Bangsar Village II..Takkan aku nak folo mr hubby interview pulak kan..jadik amik kesempatan cuci mata sementara mr hubby interview tu..

Kisahnya nak cari pencuci muka..Tapi confuse nak pilih yang mana bila dah sampai kat Guardian tu..Sebelum tu dah baper hari, duk google cari pencuci muka mana yang bagus..dah aim nak yang mana..Alih-alih sampai kat Guardian, terus confuse..Ikutkan pilihan aku nak yang warna pink kat bawah tu..Memang dah confirm nak yang tu sebab tengok review semua cakap, okey..tapi sampai kat Guardian, nampak produk Cosmoderm..tetiba rasa nak try cosmoderm pulak..haih..lempang kang..Penyudahnya aku google kat situ jugak, cari apa fungsi pencuci tea tree oil cosmoderm ni dengan garnier sakura white..Sebelum decide nak amik Cosmoderm ni, aku siap keluar jap dari Guardian..Cari tempat duduk nak google dulu pasal dua produk ni..yang mana satu okey & nak pikir jap..

 Aku pilih cosmoderm ni sebab moisturiser dia 2 in 1..boleh guna untuk siang/malam..Macam Sakura white, kena beli asing2..Jadi untuk penjimatan, aku amik cosmoderm..


Tea tree oil sesuai untuk kulit berminyak & berjerawat..Sakura White pulak lebih kepada nak bagi cerah, hilangkan parut2 jerawat & dalam masa beberapa minggu pakai, akan nampak pipi pinkish2..ermm..aku tak nak pipi pinkish2 ni, masalah aku lebih kepada jerawat & berminyak..pikir punya pikir, aku pilih cosmoderm..aku amik Tea Tree Oil Facial Cleanser & Tea Tree Oil Day/Night Moisturiser..Kebetulan pulak masa beli pencuci muka cosmoderm tea tree oil ni, dapat free tea tree oil anti blemish..Untuk jerawat..Sesuai, kebetulan lak kat muka aku ni haritu duk gatal makan kuih kacang..berlumba-lumba jerawat naik..Aku alergik to kacang..bukan alergik apa..boleh je makan kacang tu tapiiiii lepas tu jerawat pun, lepas satu-satu naik..Tue yang gatal tangan nak picit..Susah hati tengok jerawat kat muka..


Harap-harap sesuai la produk cosmoderm ni dengan aku..

 

You Might Also Like

0 comments

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.