PC punya hal

16:31

Yeay..dapat pc baru semalam..tapiiii..bergaduh nak dapatkan pc ni..pfftt....storynya, hari rabu baru ni ofismate aku inform suh backup file kat pc aku & bos..transfer kat pendrive..so, okey..officemate aku ni siap e-mail lagi pada sapa yang dapat pc baru ni utk buat back up..nama aku termasuk dalam senarai..ahkak dah gumbira hooray hooray..Semalam, vendor IT pasang pc kat bahagian aku ni..sekali officemate aku inform, aku tak boleh dapat pc baru..okey, sentapppp..aku macam majuk..yea ar suh aku back up file bagai..alih-alih tak dapat..okey, tak kisah pun tak dapat..tapi bitau dari mula-mula..ni siap suh aku backup file, f/up by e-mail suh back up..alih-alih kata tak dapat..aku pun is pasrah je la..pc aku yang hat lama tu pun elok je lagi cuma slow sikit..pas tu aku teringat ada sorang lagi akak kat sini, pun tak dapat pc baru..padahal dia orang lama kat sini..so, okey set dalam mind..jangan nak ngada-ngada sangat boleh!!

aku yang pasrah je tengok bos aku & orang lain dapat pc baru, skali tup tup..t/hari time lunch, salah sorang staff vendor ni tengah pasang pc kat tempat aku..sebelum tu aku tak de kat tempat..antar surat + lepak kat tangga..pujuk hati yang bengang benornya..lepas dah pasang tu, of course la happy kan..tapi rasa cam tak sedap hati je..lepas lunch, officemate aku tanya happy tak dapat pc baru..aku macam tak baper nak happy..aku jawab 'erm..boleh la sebab dapat cara paksaan'..yelah sebab aku bising, tue yang dapat gak tue..

petang nya plak, ada sorang budak IT datang check kat tempat aku..borak-borak dengan dia..dia bitau, aku tak boleh dapat pc baru ni..so, aku memang dah sentap masa tu..tapi rilex..buat keja..tak lama lepas tu, budak-budak IT ni dalam 4-5 orang datang tempat aku..sorang budak pompuan IT ni, dia inform kena amik balik pc aku ni..aku cakap, tak pe dah tau sebab sebelum tu ada sorang budak IT dh bitau..so aku mintak dorang tunggu jap coz aku nak siapkan keja guna pc..memang aku bz giler pulak semalam..masa dorang tunggu tu, ada sorang budak IT ni cakap 'orang dah set..pandai-pandai je  amik'..tak pe tak pe..pas tu budak ni tanya plak pasal printer yang aku dapat sekali ngan pc ni..haih..hangin plak aku..terus aku sound. .'hah, tak pe..nak amik..amik sekali printer ngan pc ni..'sebelum ni memang aku tak de printer..rosak..so aku guna hat sharing punya je..bila budak IT ni duk cakap cam tu, marah plak rasanya..dah tu dia boleh jawab pulak..'eh..cari gaduh pulak!!!!'..aku pun apa lagi, jawab 'bukan nak cari gaduh' tapi tone sora boleh tahan..sambil menjawab dengan budak IT tu, aku tak pandang langsung muka dia..dalam menjawab2 tu, aku still buat keja..walaupun hati bengkak je ngan budak IT tu, keja tetap jalan hokay..tengah aku sibuk nak siapkan keja, nak tutup pc..budak2 IT ni kuar dari bilik aku..pas tu aku dengar  budak IT ni cakap 'tak pe ar..tak yah'..aku tak fedulik..cepat2 siapkan keja..pas tu call officemate aku, suh budak IT amik pc baru aku ni..tak lama pas tu yang budak pompuan IT tadi masuk bilik aku..dia cakap, tak jadik amik sebab yang berjawab ngan aku tadi, bitau tak jadik amik pc aku..aku cakap ngan dia.."tak pe, tak pe..saya bukan nak cari gaduh..nah amik pc ni..dah tutup pun.saya cuma geram je..suh saya buat backup bagai, alih-alih cakap saya tak layak"..budak tu cakap balik "paham,paham"..aku pun tak la marah ngan budak pompuan IT ni..dia pun lembut je..aku geram ngan kawan dia yang laki tadi tu je..

aku tak marah pun sebab tak layak dapat pc baru ni..yang aku geram..kalau aku tak layak dapat..bitau awal2..jangan la masa mula-mula cakap aku dapat, pas tu tak dapat plak..tak ke hangin!!

You Might Also Like

3 Comment

  1. sian fieza... yea laaa... mana tak sentap kan... kalo dpt pc baru, dah hepi dah time tu, skali ckp lain plak..kalo saya pun hangin...memain kan perasaan org je... puk kang...haaa baru tau...

    ReplyDelete
  2. tue la..tak kisah pun kalau kata tak layak dapat..but bitau awal2..ni kita dah semangat nak dapat pc baru, alih-alih cakap tak layak pas tu tak menahan budak IT tu pun bukan main melaser..

    ReplyDelete
  3. Assalam fieza,
    tu dia haaaiihh
    pasai pc pun drama bagai deme ni kan3
    kena bgitau awai2 la kan3

    ReplyDelete