Stress jap

15:50

Korang dah beli baju ghaya..Aku dah beli haritu..beli online je..sekarang kan senang scroll scroll je kat ig..memacam ada..aku beli masa sebelum puasa haritu..baju raya yang aku dah beli ni akcelinya bukan pilihan utama..pilihan utama aku baju kebaya yang jenis indonesia style..aku ada folo ig seller yang jual baju kebaya ni lepas ternampak dia duk promote baju-baju yang dia jual semua cantik plus menepati citarasa aku..kan mahennn..heeee..memang aku berkenan giler-giler..tapi kebanyakan baju-baju dia pre-order sebab stok amik direct dari Indonesia..masa aku dah start folo ig dia tu, kebanyakan baju-baju yang hat aku berkenan sume dah close order..aku ada la try jugak WA tanya seller ni kowt-kowt ada terselit selai dua yang tak abis stock..sekali jawapan -ve daaa..okey, tanya dia ada open order balik tak untuk raya..dia inform apa-apa tunggu dia update kat ig..okey, fione..bersabar la ahkak ni nunggu kat ig dia..hari-hari masuk kat ig dia tau..tapi aku tengok tak de pun dia update apa-apa dekat nak puasa haritu..aku agak kowt dia tak dapat stock ke hapa kan..so tak pe la, mengalah beli baju yang aku dah beli ni..

nak jadik citer kebetulan pulak aku folo another seller ig..bila tgk baju-baju hat seller ke-2 ni jual, okey not bad..ada yang aku berkenan tapi tak seberkenan yang 1st pilihan aku tu..duk tunggu seller yang jual baju kebaya indonesia tu, tak tau la bila baru nak open order..aku pun tukar ke pilihan ketiga..hah,ko..pilihan ketiga..sebab pilihan pertama & kedua dengan seller yang kena tunggu open order tu (refer gambar kat bawah)..so beli ar baju yang pilihan ke-3 ni..sebelum beli baju aku punya ni cari kain baju melayu mr hubby dulu..dah dapat, baru order yang aku punya..

sekali bila dah order..dah dapat pun bajunya..hari ke-3 puasa..seller yang jual baju kebaya indonesia tu, baru update kat ig dia..pfttttt..ko ghasa???stress aku jap..


my 1st choice >> Kris Dayanti Kebaya....grrrr..dah beli baju lain, baru open order..sabo je la..
price RM200..fengsaaan jap.. :D


yang ni 2nd choice >> Bunga Citra Lestari Kaftan..pun baru open order..grrrrrr
yang ni RM120..

Tapi sebab dah beli pun yang lain, jadik bertabah & cuci-cuci mata je la..lagipun warna yang aku nak, tak de pun..haritu masa tengok seller ni promote kat ig,kaler lain..yang ready stock dia update ni kaler lain..kaler yang aku dah usya tu tak de..so, okey..sejuk sikit hati ahkak..hehe

You Might Also Like

3 Comment

  1. melambak kt indon baju2 nih..mmg giler rambang mata tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau beb..baju2 ni pun direct dari Indon..ko kan ghajin gi sana..nnti nak kirim ngan ko, boleh?heee

      Delete
  2. Assalam fieza,
    santek3
    tengok rege fengsan 3 kali he3

    ReplyDelete