Krabi - Day 5

09:27

Hari Ke-5 di Krabi..Aktiviti Lite & Easy

Tak de sebarang aktiviti..duit bhat yang ada balance beberapa ratus rasanya plan nak beli cenderamata..memang awal-awal kitaorang dah plan nak beli cenderamata masa hari ke-5..flight kitaorang kalau tak silap petang..dalam pukul 3 lebih rasanya..

Pagi sebelum check out, lepak kat balkoni..cuci mata..

ni la balkoninya..

oren tu hotel yang mama menginap (The Small Resort Krabi)..berdepan je dengan hotel kitaorang (Buri Tara)
cantik kan..mengadap kolam..tetiba fefeling orang kaya..hehe

3 gambar atas ni, view dari balkoni bilik kitaorang..Lepas dah breakfast dalam pukul 10 lebih rasanya, check out..first, cari teksi untuk hantar ke Airport..mula tanya kat hotel kitaorang stay tu, kalau booked teksi kat situ 600bhat..agak mahal..tak jadik..kitaorang jalan kaki ke hotel mama berdepan je dengan hotel kitaorang..masa lalu depan hotel ternampak ada signboard sewa teksi kat hotel tu 500Bhat je..terus booked..mintak teksi amik dalam pukul 1.00pm..lepas booked, naik ke bilik mama sekejap tumpang letak beg sume..terus keluar balik, jalan kaki ke kedai area Aonang untuk beli souvenir plak..

bawah ni dalam bilik mama..cantik uolls..besor dari bilik kitaorang..


kat bumbung..boleh santai-santai tengok bulan waktu malam..

tengok posing ni, macam model dalam majalah pulak..perahsannn..santan..hihi

dalam teksi..otw ke airport..

dalam flight..

Total Perbelanjaan hari ke-5..sorry, tak ingat..aku ingat bayaran teksi 500 bhat (RM55.45) ..balance kat tangan pun tak ingat baper..tapi souvenir yang dapat beli >> fridge magnet | T-shirt | Beg silang | Coin Purse | Wristlet | Topi..itu pun ada lagi balance, kitaorang breakfast merangkap lunch kat gerai area Aonang..jalan kaki sajork dari hotel..

kat bawah ni link Review Percutian kitaorang ke Krabi..okey, setel review percutian ke Krabi selama 5 hari 4 malam..fuhhh..sorry, entry aku panjang-panjang kat setiap entry ni..malas nak taip banyak2 part..yang hari 1st tu je, dah 3 part..jadik hari ke-2 sampai ke-5, sumbat semua dalam 1 entry..kalau rajin korang baca, sila bertabah la yeak scroll, scroll..kalau malas nak baca, tiada paksaan..klik je X kat belah kanan atas tu, hokayy.. ;)

krabi-part-1-flight-mas
krabi-part-2-hotel
krabi-part-3-day-1
krabi-day-2
krabi-day-3
krabi-day-4

You Might Also Like

4 Comment

  1. best kan jenjalan pulau kt krabi... air laut dia cantik jernih kan fieza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..betul..air laut dia jernih..tak yah snorkelling pun tak pe..nampak ikan2 tu berenang..da best la..

      Delete
  2. Assalam fieza,
    tak torojun pool tu kaaaa?????he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam..harus..tapi tak torojun..tak gheti berenang kan..berenang sambil pegang tepi pool..haha..

      Delete