Lurusss

12:59

Aku ni memang lurus sikit..hehe..bos aku tak sihat harini so dia tak masuk ofis..pas tu ada plak meeting yang agak penting petang ni..masa bos aku kol pagi tadi, aku dah tanya ngan dia..dia nak hantar sapa sebagai wakil..dia bagi nama 2 orang pegawai..aku panggil sorang C, sorang lagi W..mula-mula aku pi jumpa yang C ni..dia cakap tak boleh sebab ada meeting lain..dah sorang tak boleh, aku pi jumpa yang W pulak..bitau dengan dia..dia tak mo sebab bawah bos aku ni ada 2 orang Timbalan..memandangkan meeting petang ni, yang jadik pengerusinya pangkat besor lagi dari bos aku jadik, W ni bitau lagi bagus salah seorang timbalan bos aku ni yang attend..aku dah macam..ala..tension jap..dah la bos aku tak masuk opis harini..takkan la aku pepandai plak nak suruh yang Timbalan ni attend sebab arahan bos aku suruh salah sorang pegawai C @ W ni yang attend..dah dua-dua tak dapat hadir, nak tak nak kena la tanya bos aku balik kannn..tak kan pepandai plak aku suruh timbalan bos attend..kang dia tanya 'sapa bagi arahan?' nganga jap nak jawab..

Malas nak penin-penin aku mesej je dengan bos aku direct..aku citer je la sejujurnya..hehe..tunggu-tunggu bos aku tak reply..kebetulan aku nampak sorang pegawai yang bawah W ni..aku saja la citer dengan dia pasal kes aku tadi sebab aku suka gak tanya pegawai ni coz dia baik..sekali pegawai ni cakap..'akak..lenkali jangan mesej macamtu..bos-bos ni tak suka kita tanya balik soalan kat dorang..akak ni lurus'..hehe..memang pun..aku jenis suka terus-terang..kenkadang malas nak konar-konar..kang salah konar, kena balik kat aku..nak menjawab yang masalah tu..itu yang aku suka bitau je terus terang..yang penting keja aku setel..

Pegawai yang aku suka tanya tu, tak de la cakap aku buat salah ke hapa..cuma ayat aku mesej ngan bos aku tu je, macam salah sikit..hehe..akceli sebelum aku nak mesej dengan bos aku tadi, aku try cari pegawai ni tapi tak nampak dia..tu yang aku main karang ayat sendiri..taip, taip..send..maklum ar dengan bos ni, kan ada protokol sikit..aku pulak jenis main suka suki je..yang tau keja setel.. :D


You Might Also Like

1 Comment

  1. Assalam fieza,
    betuila tu
    pa2 keputusan melibatkan level lebih tinggi mestila kena tanya pihak yang sesuai
    kang kita buat keputusan salah kita yang kena he3

    ReplyDelete