Lady Boss

10:22

Kat entry sebelum ni aku ada mention pasal aku dapat surat tukar 2x dalam masa 2 minggu..hehe..pecah rekod beb..malu pun ada sebab macam aku bermasalah plak kan..tapi lantok la apa orang nak pikir..tak kisah..yang penting aku buat keja aku je..okey, meh citer sikit kronologi aku tukar 2x dalam masa 2 minggu..okey, memula aku kuar dari Unit Integriti tu, aku dapat surat tukar  12/12/2014 (Jumaat)..15/12/2014 (Isnin) aku lapor diri kat tempat baru kat tingkat 2 blok A..Masa lapor diri kat tingkat 2 tu, aku memang sedia maklum aku tak de bos lagi..even bilik aku pun baru siap renovate..barang 1 hapa pun tak de dalam bilik tu..okey, tak pe la..memandangkan aku tak de bilik masa tu & bos pun tak de lagi, aku lepak kat library je..ada la 2 kali aku jadik P.A. ganti kat pejabat Pengarah tempat baru aku tu sebab P.A. dia cuti..yang selebihnya aku duk je la kat library..then, dah seminggu lebih aku duk kat library..baru la E.O. kat situ bagi tempat duduk sementara kat aku..sebab ada CC kat situ bitau dia aku tak de tempat..Nasib ada orang yang perasan..hehe..sian aku..tempat sementara aku tu ada pc tapi tak boleh pakai sebab berpassword bagai..aku dah siap buat report kat I.T.sebab nak reset password tapi tak de respons pun dari I.T..nasib la aku ada tab..aku online internet guna tab je la..nasib ada tab, kalau tak memang kebohsanan la duk je..okey la, aku pun macam dah boleh adapt environment kat situ..

tup tup..dapat surat tukar lagi sekali..aku tima surat tukar kali ke-2 ni pada 24/12/2014 (Rabu)..masa pegawai situ duk cari aku & panggil aku masuk bilik P.A., aku dah macam suspens je..masuk2 bilik P.A. tengok pegawai yang cari aku tu tengah pegang memo warna kuning..aku dalam hati dah berdetik surat tukar aku ke?sekali memang betul ko..tak pe lah SYMP..hari jumaat (26/12/2014) aku lapor diri kat tempat baru..tingkat 11 blok B..reason aku ditempatkan ke sini pulak sebab bos baru bahagian ni dah masuk jadik dorang mencari P.A., kebetulan aku yang free sebab bos tak de lagi..P.A.2 lain kat Kementerian ni semua dah ada bos memasing..so BPSM tarik aku ke sini..okey je la..malas nak byk citer..yang best kat sini..bilik P.A. besor ko..macam tak sesuai pulak ngan gred aku N17 je..aku rasa bilik ni untuk P.A. gred N27 sebab bos dia pun gred JUSA..tapi tak kisah la kan, dah aku dapat arahan duk kat sini..ikut je la..SYMP..bos aku yang sekarang ni Indian Lady..hehe..so far dah baper hari aku kerja ngan dia, nampak dia macam okey..tegas tu of course la haruss ada..setiap bos kena tegas..bos aku yang sekarang ni masa 1st day start keja ngan dia, aku rasa comfortable.. :)




You Might Also Like

4 Comment

  1. Salam Fieza.. good for uuu :) slmt kerja kat tmpat baru dgn hepi pulak skrg baru msuk taun baru kire semua baru la ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam dear..tQ..a'ah tahun baru..ofis baru..perabot sume baru..hehe..so semangat pun baru + hepi coz dapat bos yang okey.. ;)

      Delete
  2. Fieza, ape yg penting, u dapat bos yg okey, yg baik, bukan cam hitler, heeee~ selamat bekerja dengan bos perempuan... jgn tukar2 lagi dah.. huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah eMMe..yang kalini dapat bos yang okey & tegas tapi baik..cakap pun soft je..dia tak suh stayback pun, saya sendiri willing kuar ofis lewat sikit..hihi..

      wat masa ni fobia dengar perkataan tukar..kalau nak tukar pun,dapat naik pangkat tak pe..hehe

      Delete