Kudap-kudap

16:29

Memandangkan tahap pelupa aku yang boleh tahan la jugak kannnn..jadik meh la amalkan makan kismis..selalu dengar orang cakap, kalau cepat lupa makan kismis..jadiknyaaa, ghajin la aku beli kismis sekarang..mula-mula beli untuk anak buah aku si Iman tu..tapi dah sendiri beli, harusss la makan jugak tambah-tambah sejak dapat bos baru yang sangat detail & kena ingat semua menda..bos kadang-kadang suka tanya soklan cepumas kat aku..pasal meeting, pasal dokumen..tang meeting tu aku ingat la..tang hat lain-lain tu, memang tak baper nak ingat la..suka sangat makan semut..kalau time buat air, tengok ada semut dalam gula, memang buat tak kisah je..main buat je..ni la kesannya..cepat lupa..rang tua la kata kalau makan semut, cepat lupa..yea la kowt sebab aku memang pelupa..kadang mr hubby pun suka tanya 'sayang..ingat tak bla bla bla'..nasib la kalau aku ingat, aku ingat la..kalau tak, memang aku buat muka blur blur je la ataupun ayat wajib aku 'yea ke..ada ke..ntah tak ingat'..heeee

Dulu aku tak baper suka sangat kismis tapi untuk menguatkan daya ingatan a.k.a pelupa aku ni, layan je makan kismis..






You Might Also Like

4 Comment

  1. Fieza, tu belum ade anak lagi tau.. lagi la byk yg lupe..hahaha! elok la makan makanan sunnah... Me pun, kene paksa diri makan kurma... utk baby kan..bagus! khasiat kurma byk tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..selalu dengar orang cakap, kalau dah bersalin lagi cepat lupa..ni tak pernah bersalin pun lagi, dah cepat lupa..acane..heee

      kurma okey eMMe..memang bagus pun untuk baby..tadi ada member share pasal kurma kat WhatsApp group..nanti saya share kat sini gak..

      Delete
  2. Assalam fieza,
    dedolu zaman study memang kerap makan kismis
    ni dah bertahun kutinggalkan he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam dear..besa la zaman study dulu makan kismis nak bagi ingat sebab duk hafal je..saya la, jenis menghafal..orang lain tak pasti la plak..hehe..

      Delete