AFB Feeds

Happy for them

11:12

Alahai..sweet sangat bila baca story pasal Lisa Surihani dah pregnant..kat fb asik la kuar link story pasal ni, tetap bukak jugak link..padahal story sama je..Lisa & Yusry tak citer detail pun pasal pregnancy dia sebab ikut petua orang2 tua, tunggu dah lepas trimester pertama baru cerita lebih lanjut.

Rasa nak tau je Lisa amalkan produk apa, sampai berjaya pregnant..hah!!!!tengok dah start la aku ni..pftttt..aptb..

Tak kisah la produk apa pun dia amalkan tapi sebenarnya dah sampai rezeki dorang ber2..happy for them..alhamdulillah..aku peminat KRU tau..dari zaman remaja hokayyy..dulu masa lepas SPM, gigih gi konsert KRU kat PWTC kowt..ngan member aku..dapat berdiri kat depan sekali..memang best..member aku jangan cakap la duk menari2..aku je pemalu..goyang badan sikit2, lambai2 tangan kat KRU..heeeee..sampai sekarang still minat KRU, tau..bila Yusry kawen ngan Lisa..terus minat dengan Lisa sekali..bila story pasal dorang, memang harussss baca..aku siap folo ig Lisa & Yusry..heeeee..pasan gak dalam minggu lepas, lisa ni duk hapdate gambar kat ig dia macam tunjukkan dia tak sihat..ingatkan demam ke hapa..upenya demam berisi ko..tahniah to both of them :)


kalau aku pun excited giler..lisa & yusry lepas 3 tahun berjaya..aku & mr hubby ?? ..tahun ni anniversary ke-7 kitaorang..hope ada gud news untuk hadiah anniversary ke-7 kitaorang..Insya'Allah..Aamiin



petua

Kudap-kudap

16:29

Memandangkan tahap pelupa aku yang boleh tahan la jugak kannnn..jadik meh la amalkan makan kismis..selalu dengar orang cakap, kalau cepat lupa makan kismis..jadiknyaaa, ghajin la aku beli kismis sekarang..mula-mula beli untuk anak buah aku si Iman tu..tapi dah sendiri beli, harusss la makan jugak tambah-tambah sejak dapat bos baru yang sangat detail & kena ingat semua menda..bos kadang-kadang suka tanya soklan cepumas kat aku..pasal meeting, pasal dokumen..tang meeting tu aku ingat la..tang hat lain-lain tu, memang tak baper nak ingat la..suka sangat makan semut..kalau time buat air, tengok ada semut dalam gula, memang buat tak kisah je..main buat je..ni la kesannya..cepat lupa..rang tua la kata kalau makan semut, cepat lupa..yea la kowt sebab aku memang pelupa..kadang mr hubby pun suka tanya 'sayang..ingat tak bla bla bla'..nasib la kalau aku ingat, aku ingat la..kalau tak, memang aku buat muka blur blur je la ataupun ayat wajib aku 'yea ke..ada ke..ntah tak ingat'..heeee

Dulu aku tak baper suka sangat kismis tapi untuk menguatkan daya ingatan a.k.a pelupa aku ni, layan je makan kismis..






Shopping

Mind Therapy

15:15

Bz week last week..tak pernah rasa bz giler macam tu..sampai nak karang story kat blog pun tak terbuat..bos baru aku ni kalau ada kat ofis, memang feberet panggil aku 'fieza....check tu'..'fieza....check ni'..tak cukup ngan panggil dari bilik..intercom lagi..'fieza..bla bla'..pfttttt..nasib bos aku ni baik..walaupun dia slalu gak marah-marah, tapi dia tak simpan dalam hati lama2..dia marah masa tu, masa tu je..lepas tu dia bercakap ngan aku macam besa je..macam tak de apa berlaku pun sebelum tu..tak kisah la..bos kannnn..lagipun kena paham bos pompuan ni emo lebih sikit..paham la sebab aku pun pompuan..lagipun dia baru kat sini so memang banyak giler keja dia kena buat..tu yang temperature dia cepat je naik..

tak kisah la..bukan nak story pasal bos baru aku..nak story dalam bz, bz tu..boleh lagi soppink online..my mind therapy..hehe..dah lama kowt mencari beg yang Roll N Go Cosmetic bag .tahun lepas kowt, aku ada ternampak kat Groupon promosi tapi masa tu bajet tak baper nak hadaaaa..haritu ternampak ada seller pulak jual kat fb..harussss beli..mula2 tanya price dulu..bila tanya2 price, okey la harga dia termasuk postage..tak la mahal sangat untuk aku..kat ig mana ntah, ada seller jual sampai RM5*.00..wah, mahal..Roll N Go Cosmetic bag ni sangat2 berguna untuk travel sebab dia untuk letak barang-barang personal kalau kita travel..menda yang kecik tapi penting okey..macam berus gigi, ubat gigi, syampu, conditioner, pencuci muka, barang-barang make up, sikat, pencukur..memacam la yang rasa2 muat nak letak..dia ada 4 zip compartment..macam dalam gambar kat bawah ni..pas tu boleh gantung..letak dalam bilik air..kan sonang..heeee..kalau tak sebelum ni time balik kampung atau cuti gi mana2 aku letak sume dalam plastik bag je..



Hat beg kecik warna coklat tu plak, Travel kit bag plus dapat 10 free gift..hehe..suka suka suka..
Haritu duk scroll, scroll ke atas, ke bawah kat fb..ternampak ada seller promote travel kit bag ni..terus grab 1..aku amik yang kaler coklat..
dapat barang kat bawah ni :
# Salvatore Ferragamo PARFUM ( 5ml)
# Salvatore Ferragamo Lip Balm..10ml
# Salvatore Ferragamo Hand Cream Moisturizer 30ml

# shaving gel 15ml

# Berus gigi + colgate..sikat rambut..stocking... pisau cukur..(semua jenama.SALVATORE FERRAGAMO)



Yang warna crem sama gak macam kat atas cuma tambah @ ada barang-barang yang ditukar dapat refreshing towel..


Aku Tanya..Apa Khabar....Semua

15:40

Aku tanya Apa Khabar..Semua..

haha..tetiba..mentang2 lagu ni menang AJL29 semalam..seprais..ingat lagu Dayang yang menang..aku expect lagu Dayang sebab aku tengok drama ArianaRose tu..masa Dayang nyanyi lagu tu, duk teringat drama AR..ni kalau tetiba aku pregnan, dpt anak pompuan, confirm letak nama ArianaRose..haha..eh..tukar pulak..haritu diskuss ngan mr hubby nak letak pangkal nama junior kitaorang F.S. @ R @ H..verangannn..hobi utama aku..

okey, tak de menda pun nak story kat sini..saja je suka membebel tak tentu arah..

aku sebenarnya tengah penin..nak amik vitamin tambahan ni memandangkan peningkatan usia ni jadik elok la amalkan vitamin tambahan kannn..tapi aku confuse nak amik multivitamin + mineral keluaran BlackMoores @ alfafa shaklee..haritu memang dah decide nak amik multivitamin + minerals tu, sekali boleh pulak haritu duk main wassap2 ngan adik sepupu aku, dia citer pasal alfafa shaklee..dia cakap, alfafa memang terbaik..merangkumi untuk luaran & dalaman..alaaaa..confuse sudaa..haritu ada la aku wassap2 ngan ejen shaklee..aku punya intro aku cakap period tak regular plus trying to conceive..so dia cadangkan suh aku amik set untuk kesuburan tapi aku tak baper minat sangat..aku rasa macam nak amik alfafa je..adik sepupu aku cakap effect alfafa kat dia, kulit dia putih pior, senang nak membuang, period teratur, dulu dia kalau naik tangga pun dah mengah..sekarang okey, alhamdulillah..so bila adik sepupu aku duk citer2 macam tu, aku macam dah terjatuh cinta pulak nak try..dari segi dalaman (paham-paham sudaaa)..tak yah citer detail sangat kan...heeeee

aku lebih kepada nak trying to conceive jugak tapi apa2 kena la betul cik P yang tak baper nak betul ni dulu, kan..so alfafa is da best kowtt..adik sepupu aku cakap, dia amalkan, cik P dia teratur..tapi ejen shaklee yang aku wassap tu, dia cakap plak kalau nak aturkan period kena amik ngan set..akcelinya dulu aku penah amik GLA shaklee tu tapi rasa macam sama je cik P aku..tak baper betul jugak..tapi aku lebih minat nak try alfafa sebab kelebihan dia more tu kita, kaum perempuan..plus alfafa tu upenya boleh dijadikan mask jugak..lorrrr..2 in 1..mula-mula adik sepupu aku ni la yang cakap..pas tu aku try google, a'ah boleh dijadikan mask jugak..lorrr..huntung ni!!!!2 in 1..makan & buat mask..

ate..nak amik yang mana ni???tapi citer macam lebih pada alfafa jerrrr..hehe..


@



bisnes kecil-kecilan

Jeles@Cemburu??

12:07

Waaaa..kebohsanan..ikut mr hubby buat gheja kat luar..ingat tadi malas nak ikut..tpi sampai 2- 3 kali, tanya aku nak ikut ke tak., maksudnya suh ikut le tu..tpi x nak ckp direct..okey, fioneee..paham..tukar baju, make up simple2 je..terus kuar..tengah tunggu lif tadi, mr hubby cakap saja suh aku ikut..sebab nak suh aku tengok sendiri, dia buat gheja..bukan konar2 ke lain..mr hubby cakap aku ni kuat jeles..yea ke..aku tak jeles..cemburu je..heeee

Mr hubby ada keja kat shah alam..ni aku tengah tunggu dalam keta le ni..x boleh masuk dalam ofis tempat mr hubby buat keja ni..so aku duk lepak dalam keta je la..pasang radio..nasib ada radio..kalau tak lagi bohsannn..melangut je..nak bukak fb kat phone, bateri ala2 x baper nak penuh..ni pun aku guna tab..nak tak nak beli ar mobile internet..selalu kalau kat umah & ofis, aku pakai wifi ofis & umah je..tu kenkadang lupa nak top up kredit..hehe..tahun lepas sampai dah expired no.aku ni..jenuh tepon maxis..amik balik no.ni..tapi sayang ar balance kredit x dapat balik..ada la balance dalam RM40-RM50..no.maxis ni aku buat untuk biznes..banyak guna whatsapp je..jarang sms @ call..
Customer banyak whatsapp je..

Okey la nak promote kat korang2, Babies Blink siri trial..tahan 10-12 hari..sesuai untuk bawak travel @ yang baru2 nak mencuba Babies Blink tapi cam was2 kan..takut x sesuai ke hapa..so pengasas kuarkan set trial ni..dalam set ni ada:~

#Lyanaz day cream (10gm)
#Lyanaz night cream (10gm)
#Lyanaz serum (5ml)
#Lyanaz toner (15gm)
#Lyanaz soap bar (15gm)

**Ada pamplet cara penggunaan dalam set ni**

RM35 SM | RM40 SS

Nak order >> WhatsApp | TeleGram | SMS 0126805640


TTC

Set mindaKu

16:32

Duk scroll scroll kat fb..memacam produk jumpa..ayat sume bagi aku terpikat je, tau..
TERINGIN NAK HAMIL ?
“Cemburu lihat kawan2 baru kahwin dah ada ‘isi’ , kita bertahun2 masih belum hamil lagi”

FORMULASI KESUBURAN NO 1 TERBAIK
Resepi Rahsia Kesuburan Wanita dan Lelaki berdasarkan hadis dan sunnah
warghhhh..ayat sume menggoda aku yang cepat benor terpengaruh ni tau..tak pe, sabo sabo..yea, yea aku tau produk-produk ni membantu je..berhasil atau tidak, ikut pada rezeki memasing..tapi ayat iklan tu..memang cair la..aku baca sekali dah terpikat..nampak disitu berkesan ayat pengiklanan seller ni sebab ada customer yang berpotensi macam aku terpengaruh..hihi
tak pe..tak pe..cuba nak kontrol minda ni supaya tak terpengaruh..
"okey, fieza..produk2 ni membantu je..berjaya atau tak, tu rezeki dariNYA.."


Sekolah, Berangan, Zuriat.. ;)

16:09

Harini kat opis aku, sunyi sepi..ghamai cuti antor anak masuk sekolah..harini kan dah mula balik sesi persekolahan sesi 2015 lepas seminggu ditangguh kerana banjir baru-baru ni..

Tadi bos aku duk cari pegawai ni tak de, cuti..pegawai tu tak de, cuti..hehe..nak buat camne..kalau kat gomen ni, time dah start sekolah balik hari 1st day tu memang kat opis, sunyi..tadi aku turun gi beli lunch..aku cam confuse..sebab lengang..macam cuti je..aku duk ingat kowt cuti ke harini..aku yang ghajin datang keja..hihi..

duk tengok hadpate member2 kat fb, memasing share gambor anak-anak memasing masuk darjah 1 la..tadika la..form 1 la..kalau la aku bunting pelamin dulu..agaknya anak kitaorang dah masuk tadika sekarang..hehe..hah!!!!verangan verangan..tu la gheja aku..

okey okey malas nak berlarutan angan2 aku tu..kang mula ar kuar ayat2 jiwang kat blog aku ni..

tak pe redha, belum ada rezeki aku & mr hubby nak dapat zuriat sendiri lagi..korang doa2kan yeak tahun ni rezeki menyebelahi kitaorang.. ;)

okey tu je la nak membebel..no idea..tapi nak jugekk hapdate kat blog..


LifeStyle

Pilihan aku

15:31

Antara 2 jenis pengasah pencil ni mana pilihan korang? yang canggih ke, yang oldskool??


Pilihan aku..hehe..aku pilih sharpener yang 20sen tu..yang hat besor & canggih manggih sangat tu, aku tak suka..kat ofis sekarang banyak guna sharpener yang canggih ni..seyes tak suka aku sebab aku tak gheti guna..boleh??bukan la tak gheti langsung tapi bila aku letak pensil, pusing nak asah..macam x de apa pun yang berlaku kat pencil aku asah tu..mencikkk..tu sebab aku suka sharpener yang 20sen tu..senang..tak de banyak citer.. 



TTC

Krim Furmon

15:36

Tadi tetiba ofismate datang kat tempat aku..tanya aku soalan cepumas sebab tau aku dah lama kawen 'eh..ko merancang ke?'..okey, nak terasa ke idok..heeee..tak tau la..merancang ke?hmmm..ntah la rasanya tak merancang pun..rezeki tak de lagi..nak buat macamne..pas tu ofismate aku ni tanya lagi..'ko tak try ke berurut ke, makan ubat apa2 ke?'..hmm..aku pun malas nak explain beria sangat..explain gitu2 je..

 kalau tang berurut ni aku tak baper konpiden sangat kalau area KL ni sebab mak aku pun cakap kalau nak berurut biar dengan orang yang kenal..kang tak pasal2 je..dari berurut nak dapat anak..dapat masalah..(paham je la kan..) tak la semua tukang urut kat KL ni tak elok tapi kita kena la hati-hati..ada la lagi ofismate aku ni tanya..tapi malas nak citer detail sangat..so aku jawab gitu2 je la..

sebenarnya aku duk aim nak beli 1 produk ni..glamer la jugak produk ni..ingatkan semalam bonus dah masuk sbb ada dgr ura-ura kata semalam bonus masuk..aku pun apa lagi weekend lepas sibuk usya-usya ig pasal produk ni..sekali pagi2 check Maybank2u..huhu..sabar je la..

dah plan A tak jadik, terus ke plan B..hehe..kena la ada back up plan kan..ingat tak dulu aku pernah up entry pasal 1 produk jenis sapu aku nak try..hehe..produk tu la plan B aku..produk tu jenis krim..banyak lagi krim tu..mula-mula aku pakai dulu, gatal-gatal kat area perut yan aku sapu tu sampai berbekas sebab aku duk garu2..tu yang aku on off pakai..kebetulan pulak cik P datang minggu lepas masa tahun baru, terus aku google balik cara pakai krim ni..kertas instruction yang dapat masa beli krim ni, aku dah buang..sekali bila google, aku baca betul2 instruction cara sapu krim ni, aku rasa macam salah je tempat aku sapu dulu..hehe..

patutnya jarak 3 jari dari bawah pusat, pas tu baru sapu krim ni..yang dulu tu, aku sapu betul2 bawah pusat sikit guna 3 jari..tu gamaknya gatal2 kat area perut aku sapu krim ni..sekarang bila aku ikut arahan tu betul2, tak de gatal2 pun..sah aku salah sapu haritu..heeeee

cara sapuan krim Furmon

Krim Furmon..yang aku tengah try sekarang ni..
Ni la produk yang aku tengah try sekarang ni..kalau tanya keberkesanan, tak pasti..belum ada hasil lagi..tunggu dan lihat..aku continue pakai krim ni sebab rega dia boleh tahan weiii..sayang kowt..sebab dah beli, kita guna je la..nak beli produk lain, macam banyak benor duit..lagipun produk-produk ni cuma membantu, kita cuba..usaha + tawakal + doa = hasil

:)

No.telefon yang tertera kat gambar tu bukan aku punya tau..aku google je..aku tak jual pun produk ni..kalau ada yang nak try, sila ar whatsApp kat no.tu..aku beli krim ni dengan orang lain..

advertorial

Koleksi ankle boots wanita terkini

17:59


Stylo & funky kan kasut ni..tetiba aku minat pulak kasut jenis ni..haha..apakah tetiba?haritu ter'google' so ternampak la si emma maembong pakai kasut ankle boots ni..terus jatuh cinta..bila duk google lagi, rupanya ramai wanita Malaysia yang suka kasut pattern ni..sebab design ankle boots ini lebih fresh dan bergaya..dah ramai pun wanita malaysia pakai ankle boots ni, besa la aku kan jenis slow sikit..baru tau..tu pun sebab ter'google'..hehe..cuma kalau nak beli kasut jenis ni kena pandai padan mix & match dengan dressing kita..tapi aku rasa paling sesuai pakai dengan skinny jeans..kalau pakai jubah pun boleh..sebab aku google, ada terjumpa model pakai jubah + ankle boots ni..stylo ko..sapa kata pakai jubah tak boleh bergaya..

Jom cekidaut jenis-jenis kasut ankle boots ni :~

Yang ni cun..nak jugak..aku suka sebab design dia simple je..






ni jenis high heels..cantik..

sama gak macam pic kat atas..jenis high heels..pun cantik!!!

yang ni aku suka sebab tapak dia jenis rata walaupun tinggi..sebab aku tak baper pandai sangat pakai kasut tinggi..kat ofis pun, heels aku rendah je..takut terpeleok..heee

yang ni cantik..suka..ada bulu2..tapi tak baper sesuai pakai kat sini..tapi kalau korang ada planning nak ke obersee..okey,sesuai pakai ni..

Emma & Ankle Boots..comey kan..warna pink lagi..


simple je..tetap nampak sopan plus bergaya 
Model muslimah dengan high heels ankle boots..
ni aku suka..simple..




wahhhh..duk tulis entry ni, memang buat aku jatuh cinta sungguh dengan ankle boots..kalau korang pun macam aku gak terpikat, meh la kita beramai-ramai serbu ke website  ZALORA..website online shopping yang terkemuka di Malaysia :D
macam-macam pilihan ada..sekarangkan semua di hujung jari..klik2 je..pilih yang mana berkenan, buat bayaran, setel..tunggu kasut sampai kat ofis @ rumah korang..memang terbaikkkkk..tak payah nak beratur panjang2 kat kaunter untuk bayar, tak payah nak bayar duit parking..makan kopok, rilex, tengok tv..tau tau orang ketuk pintu 'ada penghantaran barang utk cik'..wah fefeling VIP gitew..heeee

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.