AFB Feeds

review

Senang nak review

16:07

Sebelum ni pening aku macamana nak masukkan gambar produk-produk kosmetik NYX yang aku jual sebab banyak sangatkannn..Selalu aku upload kat IG pas tu share je kat FB..tue pun aku banyak share lipstick NYX je..yg lain, kureng aku pomot..

Tadi ntah macamne tetiba dapat idea upload gambar secara spontan..eiiii..idok la aku tak tau nak upload gambar kat fb tapi tak tau macamne cara nak bagi senang customer review..Tetiba tadi dapat idea, ting ting ting..hasilnyaaaa..tadaaaaa


Album NYX produk kat FB biz aku..Klik FB ChintaHati BeautyCare
utk review


Contoh aku buat macamni ar..kat description nama produk & harga termasuk kos postage

next page, aku upload kod-kod warna pulak..senang..so customer nak review pun senang..





so if korang berminat nak dapatkan produk2 NYX ni, boleh wassap2 aku..as aku ada inform sebelum ni, aku jual nyx ni by pre-order coz aku order direct from USA..ETA : 2-3 minggu..if korang jenis tak menyabor aku tak advise beli secara pre-order ni sebab nanti korang mesej aku marah-marah..hehe..guwau je..kalau berminat nak try produk NYX yang best ni just wassap aku kat 0126805640..nak tengok full review produk-produk NYX, boleh klik link aku bagi kat atas tu..kat gambar pertama..

nanti tiap kali aku open pre-order NYX ni, aku announce kat sini, k ;)


Fakhrul Iman

Fakhrul Iman nama diberi

11:39



Homey tak!!!!tengok cam geram je kan sebab ada lesung pipit..tu belum aku fokus tang bulu mata pelesu dia..hehe..eh, bukan bukan bulu mata pelesu yang kena pakai mascara macam aku ni..memang original lentik tau..aku jeles gilaaaa..sebab aku kena pakai mascara bagai nak bagi lentik tapi tue pun tak baper nak lentik..lurus straight je..apa nak buat..terima dengan redha..pakai la mascara konon2 nak bagi lentik..padahal..haha..malas nak citer..

budak tecit ni anak buah aku..anak pada sepupu aku..sebelum ni Iman bapa sedara dia yang jaga..tapi unfortunately ada la sebab musabab yang bapak sedara dia terpaksa pass pada parents aku..so memandangkan aku & mr hubby pun dah duk ngan mak aku jadik kitaorang tolong2 la jugak..ermmmm..mesti musykil..parents Iman mana?hmmmm..tak baik nak story & buka aib orang..biarlah rahsia..cuma nak cakap okey la sejak Iman duk ngan kitaorang..ada la penyeri sikit kat umah..cumaaaaa..cumaaaaa yang tak menahan Iman ni kuat melalak..bukan melalak sikit2, melalak yang diteran2..tambah2 kalau kita try pujuk dia..lagiiiii la dia teran..tapi sekarang ni dah okey sikit..dah kena sekolah ngan abah aku..hah!!baru okey sikit..masih kuat nangis jugak tapi dah tak de macam masa mula-mula dia duduk ngan kitaorang haritu..boleh ar..cumaaaa..dia jenis tak suka gi 1 tempat lama-lama..contoh macam gi umah sesapa, 1/2 jam pertama tu okey lagi..masuk 1/2 jam kedua, dia dah start 'hek  hek'..pas tu kedekut, semalam masa gi umah adik ipar aku, anak buah mr hubby ada..so mr hubby pasang video untuk budak-budak kat si Iman guna hp aku..si Iman ni, dia tak bagi anak buah mr hubby tengok sekali..dia bawak hp aku jauh2..bila anak buah mr hubby datang dekat dia, dia bangun..yang anak buah mr hubby sabar je ikut dari belakang..aku macam sabor je la dia punya kedekut..pas tu plak kalau gi mana-mana dia nak berdukung..tak mo berjalan..kalau ngan abah aku, memang abah tak layan..suh jugak dia berjalan..

semalam percubaan kali yang ke baper ntah aku & mr hubby bawak dia gi berjalan..tapi macam aku bitau kat atas, dia nak berdukung..adoiyai, aku baru rasaaaa sakit tangan ni..tu pun semalam masa kat KWC, aku ugut dia kalau nak main hp, suh dia berjalan..nasib dia nak tapi kena bagi la hp kat dia..udah aku tak boleh nak usha baju sangat sebab kena peratikan hp kat tangan dia..takut la orang sambar ke hapa..nanti nak try cari hp yang menan yang macam ala-ala real tu..ada ke jual???ntah nanti try la cari..

Abaikan la aku yang dah macam buat iklan jual ubat gigi..nak suh Iman yang senyum tapi masa ni dia baru bangun tido, jadik mood tak baper nak okey sangat..tu muka ketatttt je..nasib semalam masa bawak dia kuar jenjalan, dia tak buat hal..melalak..alhamdulillah..

Korang yang nak cari barang-barang make up, boleh klik SINI..anything just wassap 0126805640

beauty

Review NYX #2 ~ SMLC

09:47


Review NYX part 2 ~ SMLC (Soft Matte Lip Cream)..

Meh nak buat 2nd review pasal lipstick NYX SMLC ni..wahhhh..suka suka..sebab tahan lama lepas makan t/hari pun, kat bibir still ada lipstick lagi..masa mula-mula aku buat review SMLC ni haritu..korang boleh refer kat SINI..aku tak tau pasal boleh tahan lama ni sebab aku beli kaler yang natural..jadik tak nampak sangat..baru ni aku try 1 kaler lagi..which is merah (Code ~ Prague) uollssss..menyerlah kaler dia..baru aku pasan, masa breakfast aku tak makan ngan lipstick tu sekali yea coz warna dia masih melekat kat bibir..time lunch pun sama cuma bila dah petang sikit tu, dah tinggal sikit2 je la..okey la kan..tahan lama..tak yah nak touch up 4-5 kali..hehe..jimattttt di situ sebab SMLC ni tahan lama..buktinya yang 1st aku beli code Abu Dhabi ni, aku beli bulan September..korang boleh refer kat link atas aku bagi ni..Abu Dhabi ni masih ada lagi kat aku belum abis..nak kata aku jarang pakai tak jugak..aku selang seli pakai ngan lipstick biasa..

Nanti nak top up kaler kaler kaler lain..yup, even aku jual lipstick ni tapi aku tak de sume kaler..selalunya kalau ada order dari customer baru aku tumpang sekali order..NYX ni dari USA..jadik aku nak beli sekaligus tu tunggu la aku dah ramai customer plus yang repeat order, baru la aku berani nak beli banyak2 untuk buat ready stock..tapi buat masa ni aku amik pre-order je dulu..pre-order ni selalunya amik masa 2-3 minggu..ada yang jenis tak menyabar, aku tak advise la untuk beli pre-order kat aku..korang boleh beli ready stock NYX ni kat Sephora kalau tak silap aku tapi aku difahamkan kat situ selalu cepat habis..1st come 1st served la yea..

meh cekidaut, 2 kaler yang aku dah try ni..memang superbbb la SMLC ni..nanti kalau ada customer order, aku tumpang beli kaler lain..nanti aku review part 3 plak..hihi


Code ~ Abu Dhabi

Code ~ Prague

Warna-warna lain korang boleh refer sini..


Pre-order di buka sampai 30 November 2014 (Ahad)..if berminat, boleh terus WhatsApp aku kat 0126805640..Harga : RM28 exclude postage (RM6 / RM9)..



D.I.Y

D.I.Y Wedding Card ~ Adik Sepupu

14:16

Hollaaaaa..lamanyaaa tak hapdate..bz ke hapa?kat opis kan iolls ada citer haritu bos ku itu tak suka tengok ku duduk je hadap pc jadik terpaksa la purak-purak buat keja..cari file la apa la..plus me kalau orang tua a.k.a bos tu ada dalam bilik, memang aku tak baper gemar duk kat tempat aku..tahap menyampah nengok muka dia..huahua..so ni aku hooray hooray sebab orang tua tu kursus sebulan..legaaaaa..kalau dia tukar terus dari sini pun baguih..Aamiin..

Apakahhh ko fieza..tajuk lain..citer lain..okey, back to the topic..adik sepupu aku nak kawen awal bulan Disember ni..so mak dia a.k.a mak sedara aku mintak tolong buatkan kad kawen anak dia..so, aku okey je la..try & error..tak pernah2 aku buat weiiii..haritu masa bulan Mac yang mak sedara aku kawen tu, mr hubby yang D.I.Y wedding card mak sedara aku tu..masa tu mr hubby keja kat tempat lama, ada byk masa free boleh ar curi2 buat..ni mr hubby dah tukar tempat keja..which is company chinese, korang ghasaaaa ada time free tak?keja tempat sekarang, sampai mr hubby buat kat umah la..hah tahap kebiziannya itu..so nak tak nak wedding card adik sepupu aku ni, aku try & error je la..

masa mula-mula jenuh google, banyak la cara nak buat D.I.Y wedding card..suh upload tu la, ini la..ahkak ni ikut la..sekali bila dah upload, garu kepala..tak gheti nak guna..ahhhh...sangat complicated..sekali google2 lagi, jupe ada yang citer penah buat D.I.Y wedding card guna PowerPoint je..terus datang idea bernas..okey, guna PP je la..memandangkan itu je yang aku gheti..

Hasilnyaaaaa..idok la kebabom sangat..tapi bangga gila sebab sampai ke peta pun aku buat sendiri..guna PP jugak..lorrrr..senang je..boleh ar lepas ni nak amik tempahan plak..hihihi..ada ke yang nak tempah..meh!! meh !!sila jangan perahsan fieza, boleh..heee..baru buat sekali, dah nak hamikk order bagai..haha..



belah depan..

belah belakang..Sorry yeak alamat dah kena edit..hehe..
Jadik kad ni sekeping je depan & belakang..aku buat 1 kertas boleh dapat 2 kad..itu aku buat macam ni..atas & bawah..

hasil D.I.Y Wedding Card guna PowerPoint je..simple..nak bagi cun sikit, aku print guna paper kaler pink..nampak la berseri sikit..cantik ke idok....first time D.I.Y wedding card..try & error je ni..nasib menjadik..

LifeStyle

Sejak di Integriti

10:48

Sejak aku duk kat integriti, banyak la aku tengok rekod2 kakitangan awam yang diambil tindakan tatatertib..macam-macam sebab..tapi kebanyakannya tidak hadir bertugas / cuti tanpa kebenaran..haishhh nak cakap lebih2 pun tak berani..kang duk kutuk bagai nak rak tetiba aku lak terbuat kan..dah la aku tahap menyampah giler kat situ..hari2 aku doa, samaada dato' tu bertukar atau aku pregnant..sebab..kalau dato tu tukar, memang lega sangat2..kalau Dato tu tak tukar, aku berdoa aku pregnant sebab kalau pregnant, mebi kena alahan..so boleh ar aku amik mc..hahaha..nampak tak nampak tak niat disitu..hahaha..

eh!!!! ni nak citer apa sebenarnya..okey la citer pasal kakitangan awam yang diambil tindakan sebab tidak hadir bertugas..bila aku tengok laporan2 yang dihantar kat unit integriti tu, aku macam..ishhhh..awat la korang korang sume buat hal..tau tak kat luar tu, ramai orang beratur nak masuk keja kerajaan..interbiu sampai baper ploh kali gi kat SPA tapi tak dapat..yang mana dah dapat, buat hal plak..erm....nak cakap @ komen lebih-lebih pun tak berani..sebab takut kang aku beria-ia citer panjang lebar kat sini, nanti aku plak yang terbuat..jadik jangan la aku eksen sangat..apapun syukur dapat keja kerajaan..aku pun dalam kategori banyak kali gi interbiu gomen ni..kali yang ke baper baru dapat..alhamdulillah..so macam sekarang walaupun aku kena bertugas kat Unit yang memang tahap aku tak suka langsung dengan bos besor dia, aku buat je keje aku macam besa..janji aku tak ingkar perintah sebab tau susah nak dapat keja gomen ni weiiii..jenuh gi interbiu kat SPA dulu..baper ploh kali..macam-macam jawatan aku interbiu..sekali rezeki jadik P.A. walaupun ahkak P.A. lepasan SPM je bukan Diploma..ngeeeee..

vacation

Cuti2 release tension

15:31

waaaa..November dah..lama weiiii tak hapdate kat sini..nampak tak kebizian aku sejak2 dah tukar ke Unit Integriti ni..hahaha..akceli tak bz sangat pun tapi sebab dapat bos yang tak boleh tgk P.A. duk je hadap pc, terpaksa la aku meghajinkan diri buat2 sibuk..sebab bilik aku ngan bos boleh nampak sebab ada cermin kat tengah2..ni pun nasib bos aku dah tutup sikit langsir dia..nyampah nengok muka aku kowt..aku lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii la menyampah nengok muka dia..aku  hari-hari doa, bos aku ni bertukar, boleh????haha..

ni nak membebel apa yeak..banyak gak menda nak sharing dalam ni tapi tue la sebab kena berlakon cam bz jadik jarang la aku bukak blog so banyak la story yang aku nak share aku lupa..meh la aku sharing gambar-gambar masa aku & family mr hubby gi bercuti secara mengejut kat CH (Cameron)..all sponsor by mama (MIL aku)..tQ mama :) next time banjer cuti2 kat obersee plak yeak..eh!!!!

kitaorang gi holiday kat CH ni 2 hari 1 malam je..menginap kat apt. yang complete dengan 3 bilik, 2 bilik air, ruang tamu, ruang makan, dapur..sangat best & selesa..kat ruang tamu complete dengan sofa, tv (ada Astro tapi Njoi sajork)..hehe..okey la kan..kat dapur ada cerek elektrik, sudu, pinggan tapi kitaorang tak guna sebab dah bawak dari rumah..1 je tak best kat apt ni, kena exercise weiii..naik tangga..unit yang kitaorang sewa kat tkt. 4, x de lif..gigih mengira anak tangga..sampai je kat atas, sume dah mengah..gambar memang tak amikk la..aku kalau ramai-ramai segan nak amik gambar bilik, bilir air, ruang tamu sume..tangkap dalam hati je..so far, apt. yang kitaorang menginap tu okey & puas hati..sesuai sangat kalau datang ramai2 untuk 2-3 family..2 bilik, ada 1 katil queen/king & 1 katil single..1 bilik lagi 1 katil queen/king je..sewa dalam RM200 lebih..okey ar, meh aku share gambor plak..bohsann asik membebel je kan????
















Flickr Images

ShopLink Asia

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.