AFB Feeds

LifeStyle

Bos ntah hapa2

23:53

Sejak aku bertugas kat Unit Integriti yang sangatttt la berintegriti ni, tekanannya aku rasa..pasal bos..bos tak baper nak okey ngan aku..kalau tak puas hati apa ngan aku, tak cakap direct kat aku..cakap ngan orang tengah..yang terbaru ni, aku dengar citer bos duk kutuk-kutuk aku kat belakang..derrrrr..tak suka, cakap je la..dengan segera aku isi borang tukar..aku pun macam tak baper nak suka bertugas kat sini..plus bos ni plak nak P.A. yang jenis balik lambat..well, not so me la..aku bukan jenis nak stay back2 ni..tugas2 P.A. boleh dibuat dalam waktu pejabat..x de sebab kenapa nak kena stay back sampai malam..aku pun bukan jenis nak sangat o.t. ( sorry kalau macam rasa berlagak) tapi aku memang bukan yang jenis kejar o.t..kalau keja boleh dibuat dalam waktu pejabat, kenapa aku nak kena hold sampai lepas waktu pejabat!!!!

Sebenar-benarnya bos aku yg Dato' ni nak suh aku stand by kat opis..tggu dia..kowt2 dia nak suh buat apa2 keje, aku ada kat tempat..well, helloooo..kalau dah lepas waktu pejabat, suh je la aku buat esoknya..apa masalahnya??x paham betul aku..

Khamis lepas aku jupe face to face ngan orang tua kutuk tu ( hah!!!! Dah tahap marah sangat la ni).. aku terus terang yg aku x boleh nak stay back2 ni..aku ada suami kat umah yang nak dilayan bukan nak layan dia kat ofis je..so aku decide antar borang tukar sbb tak boleh bagi komitmen mcm yang dia nak..tapi bila aku antar borang tukar dia x nak sign pulak..dia ckp kalau kena o.t. ke , dia akan suh driver hantar aku balik umah..jenuh aku menepis..haishhh..aku bila dah dapat bos haprak macam ni..ilang keseronokan nak bekerja..aku sampai terpikir nak amik cuti separuh gaji..boley!!geram sangattttt..nasib x baik plak dapat bos macam ni..tang keje tu aku x kisah..bukan aku tak gheti buat keja..cuma nak mengadap orang tua tu, aku stressssss sangat..pas tu dia suka sangat buat meeting petang2..kadang x de apa pun..tapi saja dia buat sbb dia tau aku balik kul 4.30..tau la binik2 dia dua2 ada kat pantai timur..dia lone ranger kat KL ni..tapi jangan pikir tengkuk dia je..staff2 dia ada keluarga..nak suh kitaorang duk kat opis..mengadap karenah dia yang ntah hapa2 tu..pikir la orang jugak..nak kata dia berintegriti, idokkkk jugakk..dia sendiri datang lambat..dengan kitaorang kalau datang lambat ke, nak keluar dalam waktu pejabat ke @ apa2 je la,kena bagitau dia..abis time dia datang lambat,  x bagitau x pe pulak..aku peratiiii je perangai orang tua ni..oo..macam ni yea perangai bos integriti..orang SPRM plak tu..opssss 😷

beauty

Open Pre-Order (ETA 16/10/2014)

19:01

Korang.. ni nak open pre-order untuk lipstick kat bawah ni..jangkaan sampai 16/10/2014..

Kalau sesapa berminat nak order, terus WhatsApp | Text | TeleGram 0126805640..24 hours..hehe..

Wet n Wild MegaLast Lip Color (WWLC)
RM20.00 exclude postage
PRE-ORDER (Full payment)

ETA : 16.10.2014
WnW Megalast Lipstick - Pink Sugar
WnW Megalast Lipstick - Smokin Hot Pink
WnW Megalast Lipstick - Wine Room
WnW Megalast Lipstick - Coraline
WnW Megalast Lipstick - Red Velvet
WnW Megalast Lipstick - Stoplight Red
WnW Megalast Lipstick - In The Flesh
WnW Megalast Lipstick - Sand Storm
WnW Megalast Lipstick - Spike With Rum
WnW Megalast Lipstick - Ravin Raisin
WnW Megalast Lipstick - Cinammon Spice
WnW Megalast Lipstick - Cherry Bomb
WnW Megalast Lipstick - Vamp It Up
WnW Megalast Lipstick - Naturelle 





NYX Soft Matte Lip Cream
RM27 exclude postage
  PRE-ORDER (full payment)

ETA : 16.10.2014
NYX Soft Matte Lip Cream - Amsterdam
NYX Soft Matte Lip Cream - Stockholm
NYX Soft Matte Lip Cream - Tokyo
NYX Soft Matte Lip Cream - London
NYX Soft Matte Lip Cream - Antwerp
NYX Soft Matte Lip Cream - Istanbul
NYX Soft Matte Lip Cream - Addis Ababa
NYX Soft Matte Lip Cream - Sao Paolo
NYX Soft Matte Lip Cream - Abu Dhabi
NYX Soft Matte Lip Cream - Monte Carlo
NYX Soft Matte Lip Cream - Milan
NYX Soft Matte Lip Cream - Ibiza
NYX Soft Matte Lip Cream - Copenhagen
NYX Soft Matte Lip Cream - Transylvania
NYX Soft Matte Lip Cream - Morocco




NYX Matte Lipstick
RM27 exclude postage
  PRE-ORDER (full payment)

ETA : 16.10.2014

 NYX Matte Lipstick - - Nude
NYX Matte Lipstick - - Shocking Pink
NYX Matte Lipstick - - Hippie Chic
NYX Matte Lipstick - - Pale Pink
NYX Matte Lipstick - - Indie Flick
NYX Matte Lipstick - - Summer Breeze
NYX Matte Lipstick - - Alabama
NYX Matte Lipstick - - Pure Red
NYX Matte Lipstick - - Perfect Red
NYX Matte Lipstick - - Tea Rose
NYX Matte Lipstick - - Sierra
NYX Matte Lipstick - Angel
NYX Matte Lipstick - Bloody Mary
NYX Matte Lipstick - Audrey
NYX Matte Lipstick - Strawberry Daiquiri
NYX Matte Lipstick - Street Creed
NYX Matte Lipstick - Temptress





NYX Butter Lipstick
RM27 exclude postage
  PRE-ORDER (full payment)

ETA : 16.10.2014
 
NYX Butter Lipstick - Razzle
NYX Butter Lipstick - Cotton Candy
NYX Butter Lipstick - Big Cherry
NYX Butter Lipstick - Frizzies

LifeStyle

What der fisssh??

16:21

Kebizian melanda..haha..tak la bz sangat..tapi sebab dah duk kat tempat yang sangat la berintegriti, adalah susah nak online..tambah-tambah bos pulak jenis tak boleh tengok P.A. duk goyang kaki je..dia ingat P.A. tak de keja..jadik terpaksa la aku buat buku nota tugasan harian..so setiap tugas yang aku buat, aku catit dalam tu..sebagai back up..well, kita tak tau kan kalau tetiba bos panggil & tanya 'saya tengok awak macam tak de keja je?'..hmmm, kalau dia cakap macamtu terus campak buku tu kat muka dia..haha..cehhhh, ayat macam berani beno nak campak..tak la campak..aku bagi elok-elok la..nak story pasal semalam..aku sangattttt la marah ngan bos vongok tu..ngam-ngam aku dah pegang beg nak bangun dari tempat duduk sebab dah pukul 4.30, tetiba dan2 tu dia suruh check kursus dia la, isi borang keluar pejabat dia la..aku macam blur2 sebab yang dia nak bertugas luar pejabat tu, dia tak inform aku pun..aku tak nampak pun surat yang dia nak bertugas kat luar..ko tak hangin..dah pegang beg, nak bla..tetiba bos suruh buat keja..aku tak marah la dia nak suruh buat keja tapi sebelum tu, masa pukul 2.00-4.00 cam tu, dia tak de suruh buat apa-apa pun..padahal aku duk keluar masuk bilik dia amik surat-surat / fail yang dia dah tengok untuk bawak keluar..lepas dia suruh isi borang keluar pejabat tu, memang muka aku masam mencuka la..sebab dia nak time tu jugak..aku pun isi borang tu sebab ingat dia tak masuk harini..kebetulan dia pun ada program kat KLCC pagi ni & dia cakap semalam yang dia dah beli flight tiket harini yang dia nak outstation tu..so, aku expect dia tak masuk harini sebab dan2 semalam jugak dia suruh buat..tengok2 pagi ni masuk ofis..laarrr..idok la rushing gila aku isi borang dia nak bertugas kat luar tu..sampai salah-salah eja..nasib la suruh aku buat keja kelam kabut..memang macam tu la..kalau dia tanya memang aku nak jawab je..'saya tak boleh keja kelam kabut ni..next time kalau Dato' ada keja sila inform saya awal2'..boleyyy??nak cakap cenggitu..

aku punya stress tak yah nak cakap..memang rasa nak isi borang tukar je..tadi aku duk luah perasaan ngan ex-ofismate, dia ajar 1 ayat..aku pun duk baca2 la ayat tu..time lunch tadi, tetiba ada sorang pegawai kaunseling masuk kat pantry..dia tanya kat aku sebab pagi tadi aku sampai-sampai je aku story kat kakak kat ofis ni..sore aku kuat, pegawai kaunseling ni dengar..jadik aku citer apa yang jadik semalam..so dia suggest kat aku next time dalam pukul 2-3.30ptg, aku gi tanya sendiri ngan Dato' tu ada apa-apa keja tak?so aku set sendiri time aku supaya aku boleh setelkan apa-apa keja yang Dato' tu suruh sebelum kul 4.30ptg..jadik, okey..aku cuba..kalau Dato' tu tak paham jugak..aku isi borang tukar..lantakkk la..sakitttt plak hatii kita sebab kena macam semalam..


walaupun aku tak de anak lagi tapi aku ada suami kat umah yang nak dilayan..bukan nak layan bos kat ofis je..

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.