Kuat sentap

11:39

Pagi2 ni masa nak antor si Iman, anak buah aku tu kat umah pengasuh dia sentap kejap..masa dalam lif, mak aku cakap kat dia 'Iman,cium pah..' dia tak mo..pas tu aku saja try, suh cium aku plak..terus dia cium..haha..sah Iman marah ngan mak aku..pagi tadi sebelum kuar umah, masa mak aku nak pakaikan dia suar..dia tak nak suar yang mak aku pilih tu..dah pandai si Iman ni..demand tak nak pakai suar yang dia tak suka..masa Iman ni ngengada tak nak pakai suar yang mak aku pilih tu, mak aku tertinggi sore ngan dia..tu yang dia sentap tu..memang ngan Iman ni, jangan la kita tinggi sore atau marah dia..otomatik pas tu dia majuk jap ngan kita..dah lama sikit tu baru okey..haisshhh..sejak-sejak mak aku jaga Iman ni banyak la aku belajar cara nak handle budak tecit ni..tambah macam Iman ni masa mula2 dia duk ngan kitaorg, haihhhh..memang kurang kesabaran aku..nasib mak ngan abah ada handle dia..orang tua kan banyak pengalaman..tau macamne nak handle budak2..kalau aku masa mula-mula Iman duk sini, ghasa nak suh je bapak sedara dia amik balik..haha..betul la kalau ada budak kecik ni kita kena banyak bersabar..tapi sekarang Iman pun dah okey duk ngan kitaorang..dia pun tak banyak ragam sgt..dah bijak nak main bagai..

sekarang aku pun dah terer ar sikit pakaikan Iman pampers..kalau tak sebelum ni, memang tak la..aku tengok je mak aku buat..aku try-try pakaikan si Iman ni pampers lepas yang aku & mr hubby ada bawak Iman kuar..nak tak nak kena la tukar pampers dia..kang melecet plak 'bebird' dia sebab penuh air kencing..mak long tak mo tukar pampers dia..hehe..

meh banjer sekeping gambor dak sentap ni..



ni adalah reaksi dia kalau excited..memang klakor kalau tengok..ni masa gi kenduri last week..nasib baik, dia tak meragam sangat sebab masa ni dia baru bangun tido..


You Might Also Like

2 Comment

  1. rapat ek Iman dgn aunty Fieza.. takpelaa.. kalo ada Iman, ade gak aktiviti boleh buat bersama kan... sonok kan, sbb Iman ni cam iras aunty Fieza la....

    ReplyDelete
  2. Comelnya.... Insyaallah ada hikmah Iman ngan Fieza ni. Belajar ilmu apa yang patut.... :)

    ReplyDelete