What der fisssh??

16:21

Kebizian melanda..haha..tak la bz sangat..tapi sebab dah duk kat tempat yang sangat la berintegriti, adalah susah nak online..tambah-tambah bos pulak jenis tak boleh tengok P.A. duk goyang kaki je..dia ingat P.A. tak de keja..jadik terpaksa la aku buat buku nota tugasan harian..so setiap tugas yang aku buat, aku catit dalam tu..sebagai back up..well, kita tak tau kan kalau tetiba bos panggil & tanya 'saya tengok awak macam tak de keja je?'..hmmm, kalau dia cakap macamtu terus campak buku tu kat muka dia..haha..cehhhh, ayat macam berani beno nak campak..tak la campak..aku bagi elok-elok la..nak story pasal semalam..aku sangattttt la marah ngan bos vongok tu..ngam-ngam aku dah pegang beg nak bangun dari tempat duduk sebab dah pukul 4.30, tetiba dan2 tu dia suruh check kursus dia la, isi borang keluar pejabat dia la..aku macam blur2 sebab yang dia nak bertugas luar pejabat tu, dia tak inform aku pun..aku tak nampak pun surat yang dia nak bertugas kat luar..ko tak hangin..dah pegang beg, nak bla..tetiba bos suruh buat keja..aku tak marah la dia nak suruh buat keja tapi sebelum tu, masa pukul 2.00-4.00 cam tu, dia tak de suruh buat apa-apa pun..padahal aku duk keluar masuk bilik dia amik surat-surat / fail yang dia dah tengok untuk bawak keluar..lepas dia suruh isi borang keluar pejabat tu, memang muka aku masam mencuka la..sebab dia nak time tu jugak..aku pun isi borang tu sebab ingat dia tak masuk harini..kebetulan dia pun ada program kat KLCC pagi ni & dia cakap semalam yang dia dah beli flight tiket harini yang dia nak outstation tu..so, aku expect dia tak masuk harini sebab dan2 semalam jugak dia suruh buat..tengok2 pagi ni masuk ofis..laarrr..idok la rushing gila aku isi borang dia nak bertugas kat luar tu..sampai salah-salah eja..nasib la suruh aku buat keja kelam kabut..memang macam tu la..kalau dia tanya memang aku nak jawab je..'saya tak boleh keja kelam kabut ni..next time kalau Dato' ada keja sila inform saya awal2'..boleyyy??nak cakap cenggitu..

aku punya stress tak yah nak cakap..memang rasa nak isi borang tukar je..tadi aku duk luah perasaan ngan ex-ofismate, dia ajar 1 ayat..aku pun duk baca2 la ayat tu..time lunch tadi, tetiba ada sorang pegawai kaunseling masuk kat pantry..dia tanya kat aku sebab pagi tadi aku sampai-sampai je aku story kat kakak kat ofis ni..sore aku kuat, pegawai kaunseling ni dengar..jadik aku citer apa yang jadik semalam..so dia suggest kat aku next time dalam pukul 2-3.30ptg, aku gi tanya sendiri ngan Dato' tu ada apa-apa keja tak?so aku set sendiri time aku supaya aku boleh setelkan apa-apa keja yang Dato' tu suruh sebelum kul 4.30ptg..jadik, okey..aku cuba..kalau Dato' tu tak paham jugak..aku isi borang tukar..lantakkk la..sakitttt plak hatii kita sebab kena macam semalam..


walaupun aku tak de anak lagi tapi aku ada suami kat umah yang nak dilayan..bukan nak layan bos kat ofis je..

You Might Also Like

4 Comment

  1. Uhuuuu.. memang sakit hati angin melambung2 rase kan kalo time dah nak balik baru suruh buat keje.. huuuuuu.... pernah rase time dolu2..
    tapi tapi tapi...yg tang campak buku xtvt kat muka bos tu.. erkkkkkk.. ngeri pulak.. kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun ina..sakit hati sangattttt..memang menyumpah2 bos..bos saya yg ni mmg saja nak mengena..dia nampak saya nak balik 4.30, dan2 tu suruh buat keja..

      haha..tak campak..cakap je macam berani..kalau2 bos tanya, saya bagi buku xtvt harian ni dengan lemah lembut gitewwww..

      Delete
  2. nk buat cemana fiza, kita org bawahan... kena ikut rentak boss... huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, betul kita orang bawah..tapi ada limit jugak..selagi boleh bersabar & ikut rentak dia, saya ikut..:)

      Delete