Review Novel #5 ~ Lelaki Sedingin Dia

11:21

Novel : Lelaki Sedingin Dia
Penulis : Syah Shah
Tebal : 508 m/s


Kaki kelab, kaki minum, kaki perempuan..Itu yang Andria dengar tentang Fawwas Hakim..Memang benar..bagi Fawwaz, perempuan untuk dia hanya teman berhibur..

Mereke dipertemukan di bumi Cameron ketika masing-masing melarikan diri dari 'perkahwinan paksa'.. Saling tidak kenal tetapi ada sejarah yang tercipta..

"Mati hidup balik pun kau tak akan layak kahwin dengan aku!"-Andria..

Kata-kata Andria, tatkala segalanya terbongkar mencabar ego Fawwaz.. Tunggulah dia akan buat Andria tunduk di kakinya..

"Dah jadi macam ni baru nak kata tak layak?"Masa kau peluk cium aku hari tu, tak rasa pulak tak layak?"-Fawwaz 
"Jangan nak buat cerita lah!"-Andria
"Buat cerita?I'm telling the truth, babe..Nak aku cakap dekat mana tahi lalat kau?Ada berapa?Nak?"-Fawwaz

Putar belit Fawwaz berjaya mengaburi mata semua orang..Dan..kerana bimbang kemungkinan yang satu itu, Andria terpaksa mengalah, menjadi isteri pada lelaki itu..

"Marriage will never tie me down. Kahwin atau tak, sama aje untuk aku..Bezanya cuma sekarang, katil aku tu sentiasa ada pemanasnya.-Fawwaz

Sampai bila hati kering seorang Fawwaz boleh bertahan dengan pesona yang ada pada Andria?Mampukah Andria mengubah Fawwaz menjadi 'manusia'?

 Note : Sinopsis atas ni aku copy paste ikut kat belakang novel..aku tak ingat jalan citer dia sebab dah abis baca beberapa bulan lepas..aku tak baper ingat jalan citer novel ni, tak boleh ar aku nak bagi review dari apa yang aku baca..tapi citer dia best walaupun agak cliche sebab besa la memula kahwin paksa..tak cinta..lepas tu jatuh cinta..
 yang aku suka baca novel ni, dialog @ ayat-ayat dia santai..tak terlampau romantik sangat..aku kalau novel yang dialog @ ayat2 dia romantik sangat, bohsan nak baca..

You Might Also Like

2 Comment

  1. typical malay novel kan hehe tp yg typical ne lah byk diadaptasi jadi drama tv ..

    sy follow sini #259

    nurfaezahabdullah1712.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju..walaupun macam dah boleh agak jalan citer dalam erti kata cliche, banyak drama sekarang yang adaptasi dari novel yang jalan citer cam ni kan..hehe

      Delete