Lapor Diri

19:31

Tadi aku dah melapor diri kat bahagian baru..nama bahagian baru aku ni, Unit Integriti..hah, kan aku dah bitau dalam entry sebelum ni kalau confirm aku masuk bahagian ni, memang ber'intergriti' aku..heeee..tak boleh ar ngulor selalu (opsss..kantoi sudah..heee)..tak selalu ngulor..kenkadang je..

Bos baru aku ni pangkat Dato'..Timbalan Pesuruhjaya dari SPRM..tu pasal la nama Unit aku masuk ni Integriti..Sekarang setiap Kementerian, kena ada Unit Integriti..salah satu fungsinya untuk pantau kakitangan kerajaan yang tak baper nak ber'integriti'..contoh menerima rasuah @ apa-apa yang mempunyai kepentingan peribadi, tatatertib & lain-lain..ni yang aku tau la, tu pun aku main hagak-hagak je la..lain-lain aku tak pasti..nanti aku dah start bertugas kat unit tu, boleh ar aku citer lebih lanjut..tapi idok la detail sangat..kerajaan..SYMP..heeee

Memandangkan bos baru aku ni, sebelum aku masuk kat Unit ni pun aku dah dengar macam-macam citer yang tak baper nak beshhhh..tapi aku nak amik pendekatan, tak nak dengar cakap orang..biar aku bekerja dengan Dato' ni dulu so aku boleh nilaikan sendiri..lagipun kadang-kadang gosip2 ni tak baper nak boleh pakai sangat..tak pe, biar aku cuba kerja dulu ngan Dato' ni..Hope Dato' ni okey la macam bos-bos aku yang sebelum ni..think positive think positive..tadi pun aku tanya akak yang jadik P.A. sementara Dato' ni, Dato' ni okey ke sebab aku banyak dengar citer yang -ve..akak ni nasihatkan aku, kerja dulu ngan Dato'..jangan dengar cakap orang sangat..pada akak ni, Dato' okey je..tapi pada dia la..orang lain dia tak pasti..

So don't judge the book by it's cover..Dato'..kita cuba bekerjasama, yeak..hope Dato' baik & boleh bekerjasama dengan saya..heeee..

You Might Also Like

8 Comment

  1. Selamat bertugas di tempat baru..moga semuanya baik baik saja..niat kerana Allah, , insyaAllah semua ok..

    ReplyDelete
  2. selamat bertugas di tempat baru fieza...smg Allah permudahkan...

    ReplyDelete
  3. Unit Baru ek, selamat Bekerja di tempat baru fieza, moga semuanye baik2 aja.. jgn fikir ckp ckp org.. mmg la org2 boleh ckp mcm2... kite try cuba test okey!!! gud luck dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah,dear..unit baru..mintak tukar, dpat kat unit baru ni..tapi bos pulak hmmmm..tak pe tengah try cuba test le ni..hope okey le..

      Delete
  4. saya penah kerja ngn bos yg semua org ckp die xbesh. but bila kita experience sndr ade sebab die buat benda2 yg org asyik mengata tu. so bukan xbest sbnrnye tp die wat somethng beyond people mind so people tend to rase xselesa. best of luck!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la..saya pun macam-macam dengar pasal bos ni..semua -ve plak tu..tapi pikir-pikir balik, sebab dia orang SPRM..jaga unit integriti..so memang dia kena tegas..tak pe, tengah menyesuaikan diri bekerja ngan bos baru ni..lain bos lain ragam.. ;)

      Delete