Bawang sedap??

15:15

Sejak 2 menjak ni mr hubby tetiba feveret dia bawang..aku pun confuse sejak bila dia suka bawang ni..mula terperasan ni sebab dia sendiri yang cakap..nampak tak, aku jenis tak alert..laki sendiri punya feveret pun tak tau..heeee..bukan tak alert..cuma tak perasan je..(coverline)..hehe

semalam mak aku masak laksa..dalam pinggan laksa yang mr hubby punya, dia suh buh bawang lebih..2 kali tambah, ko..yang kali ke-2 tu, hamik aku letak sebiji bawang..haritu pun masa balik kampung, raya..mak aku masak laksa jugak..mr hubby suh buh bawang lebih yang hat dia punya..hisshhh..oonfuse jap..aku sampai tanya ngan mr hubby, sejak bila minat makan bawang ni..dia pun tak tau..tapi rasa ada jugak tiap kali makan sate, mr hubby punya feveret ni, kan pakej sekali ngan timun, bawang..yang bawang tu..abis la mr hubby makan (kalau tak silap)..

yang bulan posa baru ni, mr hubby baru perasan yang dia suka makan bawang..pas tu dia cam suka meloya..hari sabtu, lepas..aku dengar macam dia uwekk uwekk dalam toilet..ah, sudah..aku, kalau tak sebab cik P dah datang jenguk masa raya pertama ritu, memang dah check ni..tapi cik P dah datang haritu, takkan la kowt aku pregnen kan..period kowt..even masa aku period masa tu, mr hubby still duk meloya..aku pun masa bulan posa ritu, ada 2 kali rasanya uwekk2..plus rasa pening yang macam ala-ala pening lalat gitu..berpeluh jap aku masa tu..pasaipa tetiba pening plak..tapi masa tu, aku tak check pun sebab tak konpiden walaupun ikutkan aku dah lewat datang bulan..cycle aku 3 bulan ni, macam konsisten 35 hari..masa bulan posa ritu, tengok tak kuar2..simptom2 macam pregnant pun ada..tapi tak nak check..tatutttt -ve..sekali masa raya pertama ritu, cik P pun keluar..huhu..sedey!!!! tapi aku confuse, cik P aku dah keluar..dah kenapa mr hubby still lagi suka makan bawang + meloya tu (konon macam aku pregnant je)..peliksss sikit di situ..dah semalam terbukak topik pasal yang mr hubby suka makan bawang skrg, terus la terdengar mr hubby borak2 ngan mak & adik ipar aku pasal topik pregnen tapi period..yelah kan kenkadang isteri  yang mengandung, suami yang mengidam..so konon2 macam aku  pregnant sbb mr hubby suka makan bawang sekarang ni..

pernah dengar & baca kat blog2 pasal period tapi pregnant..mr hubby penah bitau, mak mertua aku pregnen anak-anak dia (mr hubby & adik-adik dia), cukup 7 bulan dorang lahir..yang masa nak lahirkan mr hubby lagi, best..mak mertua aku masa tu nak buat kenduri untuk lenggang perut kowt..selalu kan buat lenggang perut ni masa kandungan dah 7 bulan ke atas..ala, kalau sekarang, yang retis suka buat baby shower tu..masa buat kenduri lenggang perut ni, mak mertua aku dah bersalin..bila orang datang ke umah, dorang tanya terus tunjuk baby a.k.a mr hubby yang dah keluar tu..adoiyaii..tak menyabor sungguh..so  maybe mak mertua aku dah pregnant kowt masa 2 bulan pertama tu tapi tak tau..agaknya la..lagipun masa mr hubby & adik2 dia dah lahir, dorang sume sihat..tak de sebarang masalah..tak nampak macam baby yang lahir tak cukup bulan..

aku pun tak de la konpiden kata aku pregnant ke hapa..cuma habit baru mr hubby yang suka makan bawang tu buat aku confuse sikit..ke bawang tu memang sedap yeak??

You Might Also Like

4 Comment

  1. laki aku pun suka mkn bwg..ahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakkks..habit baru laki aku agaknya tetiba suka makan bawang..

      Delete
  2. Huhu..dah debor dah baca awal2 perenggan tu..mana la tahu ade rezeki, suami Fieza yang dpt efeknyer dulu.....huhu! Takpe Fieza....inshaAllah ade rezeki tu...kadang time kita tak fikir sangat pasal anak, masa tu lah Allah SWT beri.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiiii..masa bulan posa ritu, perasan macam pregnant la jugak sebab simptom macam ala2 preggy gitew..bukan saya je duk macam loya2..asben pun sama..sekali raya pertama, cik P pun memunculkan diri..adoiyaiiiinya pun..perasan jap..insyaallah..ada rezeki kita cuma lambat sikit..

      tapi usaha tetap usaha..maklum ar TTC macam kita ni spesel sikit..tak macam ada sesetengah yang tak payah usaha apa pun, tau2 dah lekat..kadang tu tak plan pun nak dapat baby..tetiba 'eh, ada isi'..heeee..gitewww..

      Delete