Berbelah Bahagi / Darab / Tambah / Tolak

09:31

Tengah berbelah bahagi / darab / tambah / tolak sume bagai..okey, story is like this..Bahagian aku sekarang dah combined dengan satu lagi bahagian which is bahagian yang 1 lagi tu di Putrajaya..Bos kat Putrajaya yang kitaorang bergabung ni adalah bos baru kat bahagian aku ni..so bila dah bergabung ni, jawatan2 pun ada la yang bertambah @ berkurang..masalah aku post aku sekarang..bila 2 bahagian jadik 1 bahagian, so otomatik post aku ni >> P/A ada 1 je la sebab kalau ikut prosedur, setiap Bahagian kat Kementerian ni 1 bos 1 P/A..bos baru aku plak dah memang ada P/A dia..jadik dah tentu-tentu la aku yang kena kuar kan..confirm2 bos aku pilih P/A dia yang sekarang..walaupun ayat bos baru kitaorang ni, nanti dia pilih P/A mana yang dia nak..tapi dia tak yah cakap, aku dah tau dia pilih P/A dia sekarang..jadik kena la aku yang beralah, kena keluar..huhu..

Aku ada la tanya2 dengan Bhg.Sumber Manusia tempat aku ni, kat mana ada post kosong dalam Kementerian ni..dia ada inform 1 Bahagian kat Kementerian ni ada kosong..tapi masalahnya ada plak member aku bitau, bos yang kat bahagian ni, macam kekwat sikit..staff2 kat situ,  bos tu baru masuk seminggu, dorang dah kalut mintak tukar..pulakkkk dah..aku baru nak apply kat situ..pastu aku ada citer ngan sorang member aku kat Jabatan , dia cakap tempat dia ada kosong..tapi masalahnya kat Jabatan tak boleh bukak internet time keja (eh, confuse ni..nak keje ke nak main tenet ni..hehe)..

Kelebihan & Kekurangan

Kementerian >> boleh bukak internet waktu kerja tapi boss kekwat pulekkkk
Jabatan >> tak boleh bukak internet waktu kerja..cuma boleh bukak website Jabatan je..bos tak tau la okey ke idok..Dari segi kerja, tak de masalah..sebab tugas P/A kat mana-mana bahagian sama je..

ni hat mana aku nak pilih..yang ofismate aku tak bagi aku tukar..dia suh hold dulu..tapiiii masalahnya post P/A ada 1 je sebab dah bergabung kan pastu pulak ada dengar ura-ura yang Bahagian aku sekarang mungkin kena pindah ke opis Putrajaya..ah sudah..kalau aku gheti drive tak pe jugak..ni kena naik transport awam..dah aku nak amik WP yang mana..confirm2 lambat kalau naik transport awam..

Throwback nostalgia dolu2 masa kecik2 time Raya >> 

http://aquagugurl.readthisstory.net/my-7959564

You Might Also Like

4 Comment

  1. Salam Fieza, tu la PA kan... nasib2 la.. kadang kite di atas, kadang di bwah, tak selamanya kite kan selesa di tempat sekarang... Me sunuk tempat sekarang.. bos Baik.. tak cerewet sgt.. n keje pun tak balik lewat, 5.30 dah boleh chow... susah kan nak dpt bos yg memahami.. tapi tu la nasib kita la..................

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam eMMe..betul, as P.A. kita kena la get ready kalau kena tukar @ bertukar ke Kementerian/Jabatan/Bahagian/Cawangan yang lain..Dapat bos okey atau tak tu, depends pada nasib memasing..Dari segi kerja tu, tak de hal sangat sebab keja P.A. kat mana-mana sama je rasanya :)

      Delete
  2. ehh..sape ckp kt jab. x leh bukak tenet.. boleh jerrr... hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..boleh ke..mana cheq tau..sapa ntah bitau kata kat Jabatan tak boleh bukak tenet..hehe..

      Delete