eh ko ni dah kenapa????

13:47

rimas aku kalau orang asik tegur aku 'eh, ko apasal serabut sangat'..'ko, tak rimas ke rambut panjang2'..'ko itu'..'ko ini'..muka aku ni mmg untuk kena kritik je ke??pas tu bila lalu kat tepi bilik aku, suka ketuk tingkap kat bilik aku ni kuat2..adoiyai..terkejut ahkak..mmg pun kadang2 aku terkejut sebab ketuk kuat mcm nak gaduh jer....memang la dulu kitaorg 1 bahagian tapi lepas kitaorg dah tukar ke bahagian lain2, kitaorang dah tak baper rapat sangat..kalau jumpa kat area Kementerian ni tegur gak le..borak2 macam besa..Ni sekarang dia dah masuk ke bahagian aku sebab naik pangkat, aku rasa macam janggal ar nak baik dengan dia macam dulu2..baik tu baik la tapi rasa janggal..aku tak selesa..aku respect dia as pegawai..tue je..pas tu lak sekarang..suka lepak kat bilik aku..aku plak naik rimas..sebab tak tau nak borak apa????ni la situasi aku sekarang kat opis..kalau duduk borak2 tak pe, nanti dah citer2 menda lain mesti masuk ke topik aku..kritik aku..hishhhh..rimas aku orang asik kritik2 aku..sebab aku ni jenis sensitip sebenarnya..aku tak boleh ar orang tegur2 aku sebab aku pun bukan jenis suka tegur2 orang..mungkin ada gak la aku tegur tapi tak la selalu mcm ni..macam haritu aku pakai kemeja, seluar slack..kebetulan terserempak dengan pegawai yang aku citer ni kat toilet..masa terserempak tu dia pandang aku atas bawah..aku macam kenapa dia ni..pas tu dia cakap 'apsal ko serabut'..masa tu rambut aku basah so aku tak ikat..aku cuma sepit je..tu yang nampak macam serabut..sentap jap aku..terus aku jawab rambut aku basah..macamne nak ikat..ada baru2 ni dia lepak kat bilik aku..mula2 citer pasal menda lain..pas tu masuk ke topik aku plak.."ko tak rimas ke rambut panjang2".."ko jangan ar biar rambut mengerbang"..aku jawab ar..kalau basah, mmg aku tak ikat..tunggu dah kering, baru aku ikat..pas tu ada lagi ar dia cakap..hishhhhh..ahkak rimas la orang asik tegur2 aku ni..ko ni dah kenapa?????asik nak kritik aku je..

masa mula2 dia masuk kat bahagian aku ni, aku ada la story sikit2 pasal bahagian aku ni kat dia..dalam citer2 tu, aku kena balik..dia boleh cakap 'aku dengar, orang pun susah nak call kat sini..P/A (aku le tu) tak jawab telepon'..aku yang dengar masa tu,terus rasa macam nak marah..aku bukan jenis suka berjalan gi lepak kat meja@bilik orang lain..aku memang duk je kat tempat aku..melainkan pagi, tengahari..aku gi beli makanan..ataupun aku gi toilet..tepon kat tempat P/A, kalau kata aku tak jawab kol sebab aku tak de kat tempat if kol tu dari dalaman, aku boleh check balik kat tepon sebab tepon tempat P/A spesel sikit..so selalunya memang aku akan kol balik..kalau kol dari luar, tak dapek nak nolong ar..tak leh check..kena la tunggu pemanggil tu kol balik..aku bitau kat dia 'kalau pagi/tengahari aku gi beli makanan..@pun kalau aku tak de kat tempat aku gi toilet..kalau ko tak caya, ko dah masuk kat sini..ko tengok & nilaikan la sendiri..nak gi berjalan ke bilik ko pun aku tak rajin'..memang pun dia ada ajak aku gi lepak kat bilik dia..seyes aku tak ghajin..bukan cakap aku baik ke hapa..aku mmg tak baper gemar berjalan ke meja @pun bilik orang lain..aku prefer duk je kat tempat aku..sebab kat bahagian aku ni, tak de kaunter..so kalau ada orang datang nak hantar surat ke, nak jumpa pegawai ke..memang aku yang kena layan sbb bilik aku kat depan kaunter..

You Might Also Like

7 Comment

  1. hurmmm tu kepochi la tu, x leh tgk org lebih...
    sue tmpat keje dlu, staff permepuan ramai, jenis sibuk2 mmg tension je..skang ni kje company ramai cina, dua org je melayu..aman je rasa.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau la sue nk ckp kepochi ke hapa..mungkin dia jenis suka ckp terus terang tapi x semua orang boleh tima..macam saya ni, sensitip sikit..kalau sekali sekala tak pe ar..ni tiap kali, ada je dia nak kritik..tu kadang saya try elak2..

      Delete
  2. Replies
    1. memang bersabo je la..huhu..nak cakap lebih2, pegawai..walaupun kawan tetap kena respect sebab bos..

      Delete
  3. aku pulak yg naik serabut baca citer ko pasal pegawai tu wehhh...pesal dia bz body ehh...lempang laju laju mau???

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang serabut..nak lempang, pegawai..kalau dia kritik tu, tadah je la tinge & senyum mcm kenkonon tak terasa padahal dalam hati MEMBARAAAAA je..

      Delete
  4. aku pulak yg naik serabut baca citer ko pasal pegawai tu wehhh...pesal dia bz body ehh...lempang laju laju mau???

    ReplyDelete