Jalan-Jalan Cari Makan #JB

13:04

Last week aku, mr hubby, mama & adik mr hubby gi coti2 malaysia..stay hotel kat malaysia, tapi jenjalan kat oberseee yang sangat oberseee itu..haha..akcelinya aku & mr hubby repeat USS lagikkkk..hihi..kalini bawak mama & adik mr hubby plak..kitaorang guna pakej dengan travel agent yang sama..next entry nanti aku story..kalini punya pakej best, ada dapat voucher makan, shopping & parking..

kitaorang gerak hari Jumaat pagi..sebelum gerak tu, breakfast kat Restoran Mamak area umah kitaorang..dah setel breakfast terus gerak ke Johor..masa nak sampai Johor tu, time2 lunch..so mr hubby suh aku google, cari tempat makan yang best..google punya google, jumpa kat blog2 yang mana penah travel ke Johor, ramai suggest Kedai Makan kat Kg.Melayu Majidee, Johor Bharu..dengan bantuan Waze, terus menuju ke situ..kedai makan ni bukan 1 je kedai,dia macam gerai2 (dalam 1 bumbung)..so kat situ pelbagai jenis makanan la..pilih & bayor je..harga tak mahal..mampu bayor..meh ar tengok makanan masa 1st day kitaorang sampai Johor..ritu masa aku & mr hubby datang, kitaorang tak mencari pun kedai makan yang best2 area Johor ni..kitaorang makan kat kedai mamak area Hotel kitaorang stay tu je..padahal, ada je warung2 melayu tak jauh dari hotel tu termasuk ar bubur nasik yang katanya femes amos kat Johor Bharu ni..aku tau pun ada sorang readers aku yang stay kat Johor bitau..lorrrr..jadik 2nd time datang Johor, harusss cari..

yang ni masa 1st day kitaorang sampai Johor..lunch di warung makan Kg.Melayu Majidee, Johor Bharu..kitaorang order - bubur nasik, mee bandung, nasi goreng cendawan..Air ~ teh O, ABC, yang lagi 2 aku tak ingat..


warung makan kat Kg.Melayu Majidee ni..gerai2..macam food stall kat shopping complex cuma susunan dia tak teratur..Gerai Azmie Wawa ni, sampai beratur orang beli ABC..masa nak gerak balik KL tu singgah lagi ke sini, hah ko beratur orang beli ABC dia..dia bungkus pun bukan dalam plastik..memang packaging dia cantik, elok je dalam bekas..
Bubur nasik..aku & mama order yang sama..sebab kitaorang dua2 kena ulser..jadik bubur la makanan yang sesuai..menu ~ bubur nasik, telur masin, kangkung, ikan bilis & kacang goreng..komen ~ sedap..

ABC kat Gerai Azmie Wawa, okey sedap..ni spesel punya, ada eskrem atas tu..mr hubby order mee bandung, pun sedap..adik ipar aku Nasi Goreng Cendawan..tak de gambor..sebab adik ipar aku tak komen sedap ke tak, jadik malas nak tangkap gambor..kalau sedap baru tangkap gambor..hihi

Rojak (tapau) untuk minum petang..makan kat hotel..ala, yang ni sedap tapi lupa nak tangkap gambar..seyes memang sedap la rojak kat situ..kuah dia, pekat likat sedap..rojak ni kedai yang sama ngan bubur nasi yang kitaorang order ni..

seyes sedap le makanan kat sini, ikut pada tekak kitaorang la..tak tau le pada orang lain..tapi kalau dah sampai ke Johor Bahru tu, tak salah ar cuba try test makanan kat sini..berbaloi-baloi..

You Might Also Like

3 Comment

  1. Terima kasih atas perkongsian infonya.
    Good job! Keep it up.
    Jemput singgah ke blog saya http://sihat-cantikmulus.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Terima kasih atas perkongsian infonya.
    Good job! Keep it up.
    Jemput singgah ke blog saya http://sihat-cantikmulus.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Baru lepas makan kt situ td.. mmg terbaiklh makanannya.. abc pun sedap.. servis pon tip top.. mkanan pun cpt sampai.. sisp ank saya d beri gula2 percuma.. bila ada masa nnt nk singgh lg...

    ReplyDelete