AFB Feeds

Xtiviti di hari sabtu

22:02

Testing..update pkai tab..tgh lepak kat kedai makan (Restoran Nasi Arab..curlassss..) smbil mr hubby n adik aku nengok bola..mcm le kat umah x de tv..ptg tdi tetiba mr hubby ajak main badminton kat area opis dia kat bangi..situ ada badminton court..ritu abah ada bgi kitaorg 1 reket..tdi semangat nak men badminton punye pasal, gigih cri reket lagi..klu udah 1 je reket nye, nak men camne..dh dapat reket nye, terus menuju dengan bersemangatnya ke bangi..mula2 mr hubby n adik aku je lawan..aku duk kat kerusi pengadil..ahkak kan x gheti men badminton..hehe..pas tu tdi mr hubby dh kepenatan nak rehat,mr hubby suruh aku try..lawan ngan mr hubby..aku ckp mana aku gheti..dah le dgn ada org kat situ, nengok..lagi le aku segan..but mr hubby suh aku try jugak..okey, fineeee ahkak try jugak..spt yg dijangka le bola badminton tu byk jatuh je..x pe,x pe praktis make perfect..tdi boley jugak le men walaupun bola badminton tu byk jatuh je..ngeeeee..lepas kitaorg dah kefenatan tdi, terus stop..lgipun kat situ tdi tetiba x de lampu..ate nak men camne, udah gelap cenggitu..pas kuar dri bangi tdi, otw balik umah..adik aku terbukak citer pasal nasi arab..ni yang , menyinggah makan kat sini..order 'mandi chicken ~ aku share ngan mr hubby.ingatkan byk sbb member aku ckp nasik kat restoran arab byk..masa order tdi pun tanya ngan budak amik order tu, byk ke nasik ni..dia ckp standard nasi arab so aku bayangkan byk ar..nengok2 tdi lorrrr cam kita order nasi goreng..macam tu la byk nasik nye..share separuh sorang ngan mr hubby..adik aku order 'mandi lamb'..dah abis makan tdi, bola pulak dah start..ni yg tersangkut kat sini..aku kebohsanan..aku x layan le bola2 ni..bowink kowt..x tau nak buat apa, aku try update blog pkai tab..nah...aku tepek gambor tdi masa men badminton ptg tdi..gmbor aku masa men badminton, x de., dh tdi kitaorg tiga2 men..aku n adik aku beregu lawan mr hubby..
Gambar cam gegar2 sikit sbb dorang byk bergerak..kata exercise, kan harussss le byk gerak..xkan statik plak..

ai yg x gheti men badminton..hehe..duk kat kerusi pengadil, tngkap gambor sendiri..

anak angkat

Gimme Opinion pls????

16:25

T/hari tadi mak aku miskol..mak aku mmg besa cam tu, miskol pas tu aku tepon balik..mak bitau makcik aku yang aku buatkan banner utk.dia semalam, text mak aku..aku pun cam pelik,napa makcik tak text aku je..hmmm..x pe ar, mebi makcik rasa better mak yang cakap ngan aku pasal perkara ni..makcik bitau kat mak, ada jiran area umah dia orang susah..suami nya tak baper nak bertanggungjawab..jiran makcik aku ni baru pas bersalin , dpt baby girl..baru umor 23 hari..jiran makcik ni yang si isteri orang luar, suami dia orang Malaysia..yg tanya ngan makcik aku ni si isteri. Dia tanya ngan makcik aku ni ada tak kenal sesapa nak amik anak angkat..dia nak bagi baby dia tu..masa jiran makcik tu cakap je, terus makcik teringat kat aku & mr hubby..yea ar kitaorg kan dah 5 tahun kawen tak de baby lagi..so makcik suh mak tanya ngan aku ar, aku & mr hubby nak tak baby girl tu?mak aku cakap kalau nak amik baby girl tu, kitaorg check le secara detail sume dulu & mebi kena hulur le sikit $$$$$ kat mak baby tu..masa mak tepon aku tadi, mr hubby kebetulan ada kat depan aku..mr huby datang ke ofis aku..aku tanya mr hubby, mr hubby tanya aku balik..lepas tu terus stop conversation pasal topik tu..tukar topik lain..boley?hehe..dua2 cam blur kowt..tue ar nak tanya opinion sesapa yang ada pengalaman..boley tak korang share sikit story pasal pro & kontra amik anak angkat ni..aku pun cam blur jugakk ni..tak tau ar nak amik ke tak?

famili

Teratak Eiza

10:46

Kenapa malas sangat ni nak update blog sendiri pun susah..bz benor aku pun..kalah PM ..hehe..sebab tak de topik aku nak membebel kat sini..aku nak share sikit hasil kreativiti aku semalam..sapa fren ngan aku kat FB, nampak kot aku post..aku pun tak sangka boley menghasilkan something yg cantik cam tu (haha..perasannya..tak tau ar pada korang, tapi untuk aku cantik le..Mr Hubby pun cakap cantik, ada apa ntah Mr Hubby sebut semalam cam artistik kowt..hehe..)aku pun cam kagum boleh kreatif cam tu..aku buat cover page untuk FB Bisnes aku pun, tak cun cam tu..

al-kisahnya makcik aku text aku semalam mintak aku buat banner coz dia dapat meniaga kat Bazar Ramadhan..Dia nak letak ar banner kat gerai dia tu so memudahkan orang nampak baper hinggit dia jual kuih muih, bubur..Nak pomot sikit makcik aku meniaga Bazar Ramadhan kat Bandar Country Homes, Rawang..kot2 sesapa duk area Rawang gi Bazar Ramadhan nampak banner kat bawah ni,makcik aku le tu..nak nengok tak hasil aku yg cun melecun tu..hehe..tadaaaa

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
 V
V

Cantik tak, Cantik tak..nak tempah..hehe :D

bisnes kecil-kecilan

CHEAP

17:03

Tadi t/hari tetiba dapat text dari customer yg beli Maixara dengan aku..tanjat gugurl tetiba dapat text dari customer..hehe..my lovely customer ni inform, harga Maixara yang dia beli dengan aku lebih murah compare dengan seller lain yang jual Maixara ni..hihi..customer aku ni buat survey harga kowt lepas beli dengan aku..harga pasaran Maixara RM105/RM109..dengan aku cuma RM** (rahsia..kalau nak tau, text/whatsapp/WeChat/LiNE 0163333046) aku..pilih ar yg mana korang nak..hehe..



banyak kowt kebaikan Maixara ni..malas aku nak story..korang try le google sendiri..hehe..dasar pemalas..suh orang beli tapi malas nak explain..okey ar,aku explain sikit..sikit je (tu pun copy paste)..

Nah..baca le..tepek kebaikan/kelebihan Maixara sekali gambor Duta Maixara ~ Diana Rafar..semangat sikit korang nak try..hehe..
Memang skrg memacam produk keluar kat FB tu..kejap kejap produk A, pas tu produk B lak..aku baru nak usha beli borong produk B,udah kuar produk C lak..aku pun fenin..Byk kowt produk kecantikan skrg..rasa cam sume nak borong & jual tapi RM tak baper nak cukup..jadik kita concentrate satu2 le..kalau tanya ngan aku, aku mmg suggest Maixara ar sebab aku pun tengah amalkan Maixara ni..untuk aku rasa dia sedap, boley di makan (idok le teruk benor rasanye) & yang best aku boley kunyah2 je..for info, aku penakut telan ubat yea..rasa kalau nak telan ubat ke apa,aku amik mood dulu..masa ada 1 produk tengah meletup2 kat FB, aku nak try tapi dia bentuk kapsul..so membuatkan aku berpikir beberapa ploh kali, nak try ke tak..penyudahnya tak jadik sbb aku takut beli je tapi makan idok..tak lama pas tu keluar pulak Maixara ni..baca2 info pasal Maixara ni, dalam bentuk tablet & kunyah2..suka, suka, suka..terus pujuk2 mr hubby nak beli ni..hehe..so sebab aku pun dah amalkan, meh ar jual pulak kan sebab kita dah try & kita jual, kalau orang tanya, kita leh jawab dengan konpidennya..

Apapun produk korang nak try, terpulang pada poket memasing..Kalau Maixara ni 60 tablet leh tahan untuk 2 bulan (if amalkan 1 tablet sehari..kalau 2 tablet, tahan sebulan je ar)..lagi satu kalau korang jenis malas nak bancuh2 kalau produk tu dalam bentuk minuman, sesuwei le try maixara sbb dia bentuk tablet..amik 1@2 tablet terus ngap masuk dalam mulut..

TTC

Kesian

13:28

Erm..harini aku nak share sikit pasal TTC aku..korang pun tahu kot aku & mr hubby kan masih menunggu kehadiran FiezaSani Junior..kitaorg masih lagi berusaha dan berusaha dan berusaha sehingga berjaya..tapi wat masa ni rezeki belum berpihak pada kitaorg lagi ..it's okey..Allah menguji hambanya mengikut kemampuan..

So belum dapat baby lagi ni, aku membizikan diri..aku melibatkan diri dalam biz online walaupun aku tak pandai nak meniaga..tapi tak pe,aku tak kisah..kita tak tau, kita belajar,kan? walaupun customer aku tak de la berdoyon2 tapi aku tak kisah..aku suka je buat biz online sebab bila aku membizikan diri secara tak langsung aku tak ingat sangat pasal TTC ni..

wah,kemaheeen mukadimah aku..point yg aku nak nyatakan di sini, ada le segelintir orang bila tau je macam kita yg TTC ni belum ada baby lagi ni, dorang suka cakap 'KESIAN'..aku tak tau le TTC yang lain tapi aku sentap sangat bile orang cakap macam tu depan aku..kalau nak cakap pun, cakap le belakang aku @ cakap je dalam hati..aku tak kisah..jangan cakap depan aku perkataan 'KESIAN' tu..aku rasa terhina sangat sebenarnya..tak pasti orang lain tapi bagi aku, sensitip sangat bile dengar orang cakap 'KESIAN' kat aku sebabnya aku tak de baby lagi..aku citer ni pasai menda jadik kat aku..aku ada sorang kawan kat opis ni..umor dia baya mak & mak mertua aku..dalam 50 lebey camtu..aku tak kisah kawan ngan dia ni..aku panggil kak M je la yeak..aku serasi kawan ngan Kak M sebab bila aku story apa2,aku rasa cam aku citer ngan mak aku je..tapi 1 je aku tak selesa ngan Kak M ni..kalau aku jalan ngan dia kat area opis ni, pas tu kata le terserempak ngan sesapa yg dia kenal & kebetulan orang tu pregnen,dia suka cakap kat orang tu aku belum ada baby lagi..dia cakap tu tak perli tapi dia cakap tu macam suh orang yang pregnen tu mendoakan aku pun pregnen jugak..alhamdulillah..bagus la kak M cakap camtu setiap kali jumpa ngan sesapa yg pregnen,dia suh pindah aura pregnen tu kat aku..kira macam mendoakan le..tapi aku rasa cam malu ar, sebab setiap kali mesti dia cakap macam tu..sebab bile dia buat macam tu, aku rasa cam dia heboh kat sume orang aku tak de baby lagi..aihhhh,payah tul wanita TTC cam aku ni..sume sentap..okey yg pasal orang cakap 'KESIAN' kat aku tu lak..kak M kawan baik ngan owner cafe tempat kitaorg ni so nak dijadikan citer anak owner cafe ni pregnen..bunting pelamin rasanye..jumaat lepas masa aku & kak M beli lunch, owner cafe ni bagitau ngan kak M,anak dia dah gi scan jantina baby..inshaallah baby girl..aku dengar je la..malas nak nyampuk..pas tu kak M cakap kat owner cafe tu suh anak owner cafe bagi aura pregnen kat aku lak..aku senyum..owner cafe tanya aku, baper lama dah kawen..aku cakap '5 tahun'..terus owner cafe cakap kat aku 'lorrrr..KESIANNYA dia'..pas tu aku jawab je 'malas nak pikir sangat'..then owner cafe tu cakap balik kat aku 'x pe, x pe..mana tau esok lusa ada le tu'..aku bagi senyuman yg paling manissssssssssss..walaupun aku tak suka dengar bile owner cafe sebut perkataan KESIAN tapi bile dia cakap tu, aku aminnnn kan dalam hati..

erm,tue je la story TTC aku..malaih nk story byk2 sgt pasal TTC,kang aku yang stress..okey,tukar topik le..klu sesapa berminat nak cuba Maixara C-Sential (Vit.C + Glutathione + Collagen), pm aku kat fb ChintaHati BeautyCare..harga pasaran RM105 / RM109..kalau nak spesel price, pm aku yeak :) @pun boley je sms/whatsapp/wechat/LINE 0163333046~Fieza

mr hubby

Buat Baik diBalas Baik

14:17

Cewah..tajuk kemainnn ko..buat baik dibalas baik gitewwww..ni story beberapa hari lepas tapi dalam minggu ni jugak le..kat ofis aku, bos aku request mintak kerusi baru sbb kerusi dia dah koyak2 (ganazzzz)..aku pun tak pasan..bos aku request kerusi kat E.O.tempat aku ni..so ritu ada le orang antor kerusi baru untuk bos aku tu..E.O.mmg dh inform kat aku, nnti ada orang akan antor kerusi baru, E.O. aku dah order..yang antor masa tu, bukan le bangsa kita..bangsa lain..budak laki ni tanya aku ofis aku ni swasta ke kerajaan?aku cam 'eh,xkan x tau kowt..sah2 kerajaan..nengok nama pun dah tau'..x pe ar, aku bitau je la 'ni ofis kerajaan'..terus dia tanya aku, macamana nak mintak keje kat sini..aku cakap ar kena mohon secara online..siap aku bitau le kena masuk kat website SPA..lepas dh setel pasal antor kerusi tu..E.O. aku check kerusi dalam keadaan baik, aku terus cop & sign terima kat delivery order..lepas dah bagi balik d.o. tu kat budak ni then dia mintak tolong aku tuliskan website SPA untuk mohon keje ngan kerajaan..aku pun dengan bek hati..tulis kat kertas, website SPA, pas tu bagi kat dia..tak pe ar, tolong orang w/pun dia bukan bangsa kita (melayu)..mebi dia tak tau kowt..apa salahnye tolong orang yea dak?

so apa kaitan lak dengan tajuk entry ni..okey, story camni..kan aku ada story kat entry sebelum ni, w/pun aku story sikit2 je pasal isu kat tempat keje mr hubby nak buang staff..mmg tak tau le secara keseluruhan nama2 staff yang akan di buang tapi dah start le tempat koje mr hubby ni membuang orang secara berperingkat..tak tau le mr hubby tersenarai ke tak tapi sebelum apa2 baik le kita sediakan payung sebelum ujan..mmg mr hubby skrg tengah rancak cari koje lain tapi 1 pun belum sangkut..x de rezeki lagi..x pe ar,usaha smpai berjaya ;)

semalam sorang kawan aku kat ofis ni, dia incharge booking2 tiket flight untuk kakitangan/pegawai..then, dia inform semalam ada le sorang dari travel agency datang ke ofis dia nak buat lawatan rutin camtu..upenye staff travel agency ni baru je bersara dari sebuah badan berkanun & rasanye dia berpangkat kowt (kagum aku orang atas datang buat lawatan rutin camni,selalunya travel agensi dia antar staff dia yang besa2 je). kawan aku ni pun yang memang tau pasal masalah tempat keje mr hubby aku ni, terus tanya kot2 staff travel agency ni boley tolong2 hantarkan resume mr hubby aku kat tempat dia bekerja dulu & tempat wife dia keje..staff travel agensi ni bagi e-mail. dia mintak e-mail kan resume..nanti dia cuba forward pada kenalan2 dia kat tempat keje lama dia tu..alhamdulillah..aku pun ada call ngan staff travel agensi ni semalam nak bitau kat dia la harini aku e-mail surat & resume mr hubby kat dia. Dia pun cakap dia cuma tolong forward je..dapat ke tak, bergantung pada rezeki..tak pe ar, alhamdulillah ada gak orang sudi tolong,kan..mebi aku tolong yang budak laki tu (macam story aku kat atas), so orang tolong aku & mr hubby lak..tu yang aku letak tajuk entry kemaheennn..hehe

Moral of the story : Kita nak orang buat baik ngan kita,kita buat baik ngan orang dulu..gitewwww.. 

**NOTE PENTING : Kalau ada jawatan kosong dalam bidang I.T. kat company korang, bitau aku yeak..komen kat entry ni..Mr Hubby tak de Diploma @ Degree dalam bidang I.T tapi pengalaman koje dlm bidang I.T. dah lama..lebey kurang 11 tahun smpai skrg.. ;)

mr hubby

Cuak

11:32

Semalam masa kitaorg balik dari keje..dah nak sampai umah pun..singgah kat kedai jap, mr hubby nak beli rokok..lepas beli,  mr hubby raba2 kat poket baju dia,cari hp dia..tak dak..ah sudahhhh..takut terjatuh..raba2 kat poket seluar, pun tak de jugak..mr hubby mmg muka dah cuak gilerrrrr..cek dalam beg mr hubby, pun tak de jugak..terus gerak balik umah..sampai2 kat umah, jangan cakap le mr hubby punya mengamuk..ayat dah memacam kuar..dah mr hubby tengah serabut sebab tempat keje dia skrg hot isu, staff nak kena buang..then, mr hubby amik hp aku..besa ar selalu kalau orang hilang hp mesti try kol no.hp kita,kan..call,call sekali dengar bunyi lagu hp mr hubby kat dalam rumah..eh, kitaorg cam pelik..sekali tengok2 dalam handbeg aku daaaa..bila masa aku masuk dalam beg aku pun, aku tak tau..hihi..mebi masa mr hubby sampai2 je kat opis nak amik aku ptg semalam,mr hubby terus bagi hp dia kat aku..aku masuk dalam beg,beg lak terus letak dalam box kat motor..aku tak pasan kowt sebab masa tu mr hubby duk berciter pasai tempat keje dia nak buang staff..khusyuk aku dengar sampai tak pasan aku sendiri letak hp mr hubby dalam beg aku..haha..gilerrrr cuak kowt kitaorg..kalau betul hilang semalam, udah nak beli hp baru lak..RM RM RM RM.....Mr hubby cakap kalau ilang, mmg beli hp Nokia 3310 je la jawabnya..

bisnes kecil-kecilan

CFB Agent

17:34

Bznya aku..dah baper hari tak menghupdate blog..huhu..mmg bz pun aku rasa..duk upload gambar2 kat pages aku, kat group lagi..huhu..skrg aku tengah cari ejen untuk sesapa yg berminat nk biz tapi tak de modal..so dialu2kan jadik ejen aku..boleh joint group aku kat fb..berminat, klik link kat bawah :~





eh, no worry ni bukan korang kena jual insurans ke, joint MLM ke..korang pomot barang/produk je pas tu ada order inform aku..penghantaran sume aku uruskan..korang tlg pomot je..keuntungan korang decide ar sendiri baper korang nak letak rega untuk produk2 tu..tapi jangan le mahai benor..takut kang orang tak mo beli lak..agak2 le klu nk letak rega tu..rasa2 rega tu reasonable, boley ar letak..


LifeStyle

Buat duit,buat duit..

16:20

Tadi terbaca kat blog INTAN BERLIAN pasal buat duit ni..menarik,menarik..ai kan mata RM..terus laju2 klik kat blog intan berlian..baca,baca n baca..eh, cam menarik ni..senang je keje dia..cuma perlu LIKE & SHARE, COMMENT & kita akan dibayar..tak banyak pun jumlah bayarannya tapi kalau dikumpul hari2 banyak jugak..cukup $30 boleh cashout..daftar2 je dah dapat $2..nak cukup kan $30 rajin2 le kita buat job..so hari2 le kena refresh kat Assign Jobs yeak..dengar2 ada blogger, dah dapat duit dari Assign Jobs ni dalam masa 2 hari je..wah,laju kowt..tak caya, korang baca ar kat SINI.dari info katanye Assign Jobs ni, Malaysia punye..

sangat teruja okey kalau melibatkan duit ni..hehe..sesapa pun teruja kalau gilerrrr senang dpt duit ngan LIKE & SHARE, COMMENT..dah tu je..okey aku bagi ar tutorial sikit..cewah,nak bertutorial bagai..

Nak daftar klik SINI..pas tu klik yg aku bulatkan tu

Lepas dah joint, korang boley ar check job yg ada..aku joint tadi ada 4 jobs tapi 3 aku dah buat, ni yg tinggal 1 belum buat lagi..

3 jobs yang aku dah setelkan. So dah di check oleh pihak sebelah sana & di bayar tapi belum cukup lagi ar $30, kena cari lagi..hehe..Hari ni ada 4 jobs je..
eh, lupa lak nak inform lepas korang dah buat setiap job, kena PRINTSCREEN yea job tu sebagai bukti korang dah buat & dapatkan link kat ImageShack..pas tu masukkan link macam kat bawah ni..

Lepas dah buat job, printscreen job tu & dah dapat link kat ImageShack, klik button hijau >> apply for this job

lepas klik button hijau tu, akan keluar camni..korang letak le link yg dah dapat kat ImageShack & submit..setel..tunggu je la..lepas kita submit tu mmg pending..tapi kalau dah okey,pihak sebelah sana dah check mmg betul kita buat jobs tu..akan keluar mcm gambar no.3 kat atas tu..
so lepas tu kita sesama kumpul la sampai cukup $30 boley cashout..klu ada job lagi kita repeat je la, boley jadik income tepian kita..hehe

if ajak kengkawan, dapat $1..kita masukkan e-mail kengkawan & dorang joint, dapat $1..

LifeStyle

Urusan @ Unit Jualan, DBKL

13:27

Nak share story berurusan di Pejabat DBKL..ni story bulan Mei ritu gak..hehe..sorry le, sume story tertangguh sebab bulan Mei kena sindrom M.A.L.A.S..sorry, entry ni agak panjang sikit..kalau cam malas nak baca, tiada paksaan di situ, yea.. hehe

kan aku ada inform bulan Mei lepas, aku & mr hubby cuti coz hantar adik ipar aku attend interview untuk sambung belajar peringkat ijazah..lepas hantar adik ipar aku & mak mertua aku kat tempat interview tu..kitaorg gi ke pejabat DBKL sbb aku nak hntr borang pembelian rumah PPR sbb abah aku dapat rumah tu tapi sewa jadik disebabkan abah aku dah pencen, abah suruh aku beli umah ni sbb loan perumahan aku belum guna lagi..

pas dah isi borang sume & cop pesuruhjaya sumpah..aku &  mr hubby gi ke pejabat DKBL depan Kg.Baru tu..Menara DBKL 3, tingkat 6 (Unit Jualan) sebab untuk pembelian rumah PPR, borang hantar ke situ (aku dah kol dulu ar nk confirm ngan dorang hntr borang tu kat mana)..paham2 je lah kan,berurusan dengan DBKL ni..sesapa yg penah berurusan tau kot camne layanan BAIKKKKKKKK dorang..mebi tak sume staff DBKL BAIKKKKKK tapi ada le sorang dua yang memang baik,sopan, peramah @ seangkatan dengannye..

okey, berbalik pada story aku tadi, mr hubby tunggu kat bawah sebab area situ susah nak dapat parking..kalau parking suka suki kat bawah, kang ada gak kena saman..aku naik je tingkat 6 (Unit Jualan), tanya kat kaunter yg ada 2 orang staff ..tak tau ar apa fungsi letak sampai 2 orang sebab bila aku cakap nak hntr borang pembelian rumah PPR, salah sorang staff tu suruh aku tunggu orang yg jaga..maksudnya kat kaunter tu 3 orang sekali staff tapi masa aku sampai, ada 2 orang je..kat Kementerian aku ni pun,kat kaunter ada sorang je jaga..tak de letak sampai 2/3 orang sekali..kalau ada staff DBKL kot2 terbaca entry aku ni, tolong ar bagi suggestion kat pengurusan atasan korang, kat kaunter tak yah ar letak sampai 2/3 orang sekaligus kalau tak de fungsi..kalau duduk setakat tayang muka, borak2 pas tu orang datang tanya pun buat muka macam mintak PELEMPANG, cakap pun kurang ajar bekkkk tak payah duk kat kaunter..sambung citer balik>>>>

so tak pe, aku tunggu..lama gak le..yg 2 orang staff ada kat kaunter tu, tak de le inisiatif nak panggil staff lain pun..duk berborak je..ada le sorang staff lain muncul kat kaunter tapi dia tengah attend sorang pakcik yang datang lepas aku..tak pe la, memandangkan pakcik, aku bagi laluan ar kat dia..pas tu aku nak tnya ngan staff yang tengah attend pakcik tu, aku cuma nak tanya je nak bagi borang tu kat sapa tapi staff tu tak mo layan aku..dia duk suh tunggu..tak lama pas tu, muncul gak staff yang ditunggu2..aku tengok nama kat situ & name tag sama so betullah hantar kat staff tu..bagi je kat staff tu terus dia cop terima,tak check2 pun..aku mintak dia check sbb paham je la DBKL ni,kang lepas dah hantar ada je tak kena..check punya check, dia cakap nama abah aku tak de dalam sistem..ahhhh sudah..dia pass borang aku kat staff bhg.dalam..aku tunggu lagi kat kaunter..

then, tak lama pas tu muncul staff pompuan yang check borang aku tu..kuar2 je kat kaunter tu, nengok staff pompuan tu cam nak terkeluar bijik mata dia (menahan marah), dia tanya sapa punya borang..aku pun cakap le aku punya..dia cakap kat aku borang tu salah isi tapi intonasi & reaksi muka dia, boley agak dia MARAH..dia cakap borang tu salah isi sebab ketua penyewa abah aku, so kena letak nama abah..tak leh letak nama aku..aku letak nama aku sebab yang nak beli umah tu aku & nak pakai loan aku..kena le buh nama aku..aku nak cakap dgn staff tu tapi memandangkan dia dah jegil2 bijik mata & bagi muka cam nak mintak PELEMPANG, aku langsung tak ingat nak tanya..bile aku tanya soklan lain pun, dia cam nak marah..macam dia marah ar sebab aku tanya macam2 soklan..yelah aku tak tau, tu pasai aku tanya tapi staff ni muka dia cam tak puas hati..aku tau ar aku salah isi borang tapi cakap le elok2..tak yah ar nk jegil2 bijik mata, pandang aku macam nak maki, buat muka macam nak mintak pelempang..heiiiii..ko keje attend orang ramai kan..kalau tak mo attend orang ramai..mintak keje jadik RENJER HUTAN..duk kat hutannnn tu..turun2 je kat bawah, masuk dalam keta aku menjerit dalam keta sebab stress kena hadap staff DBKL yang sangattttttttttttttttttttt le baikhatiiiiiiiiiiiiiiiii..mr hubby bengang sbb aku lepaskan marah kat dia..lepas amik mama & adik ipar aku kat tempat interview, mr hubby ajak pusing balik nak gi jupe ngan staff tu tapi pusing2 balik nengok, tak de port nak parking lak so cancel..terus menuju ke muzium (entry SINI)..

silap aku jugak, tak tanya nama staff yg layan aku dengan BAIKKKKK tu..aku cuma ingat nama staff yang mula2 aku bagi borang tu je,tu pun sebab kat kaunter ada nama dia & dia pakai tag nama..staff pompuan tu mmg tak pakai name tag & tak introduce nama dia..tapi bengang punya pasal, aku buat gak aduan kat website dorang..tak tau ar,dorang amik action ke tak..yg penting aku komplen..

moral of the story, kalau korang ada urusan di DBKL, sila pastikan korang dapat nama staff yg layan korang tu..just in case kot2 staff tu buat kerek @ jegil2 bijik mata dorang kat korang..boley ar laju2 korang komplen kat website dorang (aduan) @ korang direct e-mail kat ketua jabatan dorang @ kalau korang berani, direct je gi jupe bos besor dorang..yang aku kena layanan dengan BAIKKKKK staff DBKL, kat sini >>>>

Unit Jualan,
Tingkat 6, Menara DBKL III,
Bandar Wawasan,
Jalan Raja Abdullah,
50300 Kuala Lumpur


**BAIKKKKK / sangatttttttttttt baikhati = KURANG AJAR**

Wedding Anniversary

Cake~5th Anniversary

10:06

Bersempena 5th anniversary kitaorg, mr hubby singgah beli kek masa otw balik umah semalam..Mr Hubby cakap saja je beli untuk anniversary kitaorg..beli kek yg sama masa birthday aku :D ..mr hubby suka kek ni..orange flavor..siap ada tulis tu saja je ngengada pdhal kitaorg beli sesama..tak de seprais2 bagai..hehe..tulis tu sbb nak tangkap gambor, letak kat sini..




vacation

Jenjalan @ 2 Muzium

12:27

Jenjalan @ Muzium Negara

Warga Tempatan

Tiket :  RM2.00 untuk Dewasa
            RM1.00 untuk Warga Emas

Harini kita belajor sejarah yea semua..aku baru nk tergedik2 update pasai gi Muzium Negara & Muzium DiRaja masa bulan Mei ritu..masa ni kitaorg cuti coz  nak hantar adik ipar aku gi attend interview untuk further study degree.. lepas dia setel interbiu, kitaorg bawak gi jenjalan kat Muzium coz dengar citer dia tak penah smpai ke Muzium..kalau x silap aku le..dah banyak berubah Muzium Negara ni..dulu2 masa aku & adik2 aku kecik, mak & abah mmg feberet bawak kitaorg gi jenjalan ke Muzium Negara ni..rasa aku kalau nengok album gambor masa kecik2 byk kot gambar kitaorg gi Muzium & Zoo Negara..hehe..boley ar..mak & abah nak bawak jenjalan naik flight @ gi jauh2 sikit kurang mampu..gi 2 tempat tu je la yg termampu..aku okey jer..yea ar aku kecik masa tu mana ada fefeling sangat..dah bawak gi jenjalan tu pun dah kira best..eh, dah melalut mengimbas memori zaman kecik2 lak..okey, ni aku tepek gambor je lah..x de la byk mana tapi leh tahan gak le w/pun pakai camera hp je..
Mama a.k.a Mak Mertua ku depan Pelamin Diraja rasanye..

Aku ler....
Manuskrip Champa
Manuskrip Champa

Mama & Mr Hubby..aku tak tau nak pnggil ni apa tapi gambar tu Hang Tuah..atas nya tulis 'ta kan melayu hilang di dunia'

Mr Hubby & Uter..ni aku x sure pasal sejarah apa..x ingat..bukan main khusyuk 2 beradik ni nengok apa ntah..
Kitaorg ler..Depan pelamin DiRaja..

Uter

Bunga Mas
Mr Hubby menunjuk ke'SASA-an'
Aku snap ni sebab ada tulis Kuala Kangsar..kampung aku tu..bangga..
ni le Perahu Sagor nye yg jumpa kat Mukim Kuala Kangsar tu..
Mr Hubby, aku nak snap gambor, dan dan dia pandang bawah..


Jenjalan @ Muzium DiRaja

Warga Tempatan :
Dewasa - RM5
Warga Emas - RM3
Kanak/Pelajar Beruniform - RM2
Pelajar Tidak Beruniform - RM3

Warga Asing
Dewasa - RM10
Kanak/Pelajar Beruniform - RM5








Yang kat Muzium DiRaja ni, mmg gambar aku je la tapi kat depan Istana tu je..Kat area Istana & dalam Istana tak dibenarkan amik gambar..kalau korang masuk je kat dalam, dah nampak signboard gambor kamera dipalang (maksudnya tak boleh)..huhu..Masa nak masuk dalam Istana tu pun, ada petugas akan inform tak dibenarkan amik gambar..kalau kata korang nak curi2 amik gambar pun, ada staff tunggu kat dalam Istana tu & akan perhati je korang..Tapi idok le dorang ikut je kita..dorang cuma perhati je kita..Dalam Muzium DiRaja ni..korang leh tengok ar Bilik Beradu, Bilik Santapan, Bilik Tetamu Kehormat menunggu, Bilik Solek Permaisuri, Bilik Ayor, Bilik Wayang & Bilik-bilik lain ler..paham je la Istana,kan..baper banyak bilik..tepi2 dinding pun ada le gambar2..boley ar dibaca..dah abis tour dalam Istana ni, masa nak kuar ada buku tetamu..korang boley tulis le apa korang nak..mama a.k.a mak mertua aku suruh tulis 'nak tengok istana baru..mesti lagi canggih & moden ;) '

Wedding Anniversary

Our 5th Anniversary

20:30



Lamanyeeeeeeeeeee aku tak update blog..kemalasan melanda masa bulan Mei lepas..2 entry je bulan Mei..ketara penyakit M.A.L.A.S melanda bulan Mei..ada je aktiviti aku buat masa bulan Mei ritu cam gi Muzium Negara & Muzium Diraja tapi tue ar kemalasan melanda nak tulis kat blog..hehe..aku jenguk2 gak blog aku ni & BW tapi tgk mood, ada yg aku tinggalkan jejak..ada yg aku baca je entry..harini mood nak update blog dah datang balik & plus bersempena FiezaSani 5th Anniversary..ngeeeeeeeeeeee....Ingatkan Mr Hubby tak ingat langsung dah tu pagi2 tadi gaduh plak ngan Mr Hubby..fuhhh aptb!!!! ptg tadi masa duk online FB tunjuk kat Mr Hubby sebab aku ada letak tarikh anniversary kat FB, dan dan Mr Hubby wish Happy Anniversary..dia cakap dia ingat, terus ajak gi makan celor2 (ala2 cam yong tau fu)..hehe..okey,boley ar tu..tak celebrate pun..tak de kek2 bagai @ hadiah pun..apa yeak wish anniversary FiezaSani yg ke-5 ni..hmmmmm..korang dah leh agak kot..ngeeeee...Semoga perkahwinan kitaorg berkekalan & bahagia & gumbira je selalu then kitaorg dpt FiezaSani Junior..Aamiin..Masih lagi berusaha dan berusaha dan berusaha dan berusaha dan berusaha (baper byk usaha daaaa..paham2 sendiri udah le yeak )..

Nah, tepek sekeping gambar wedding kitaorg 5 tahun lepas..pelamin simple je, tak canggih manggih cam skrg ni..



Flickr Images

ShopLink Asia

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.