Servis KTM yang sangat dot dot dot

11:18

Haihhhh,hangin ahkak pagi tadi tau..pagi2 ni kena naik KTM Komuter gi keja..tadi naik dari stesen Kajang..Dari Kajang tadi okey, sampai awal sume..gerak dari stesen Kajang kul 7.25pg..awal..alhamdulillah..boleh ar sampai ofis sebelum kul 8.30pg..Perjalanan dari Kajang tadi sangat smooth & berjalan lancar..Elok dah sampai KL Sentral, lebih kurang pukul 8.00pg..kalau ikut dari KL Sentral tu, lagi 2 stop sampai la kat Bank Negara (aku turun kat sini, pas tu kena jalan kaki ke ofis)..tapi SPOILED mood betul la..tren boleh stuck kat KL Sentral dekat 15 minit..aku dah berangin jer..pintu tren duk bukak tutup bukak tutup..pas tu tak de la annoucement ke hapa bitau apa masalah..ada penumpang2 lain aku tengok dah keluar dari tren..ah, tak boleh jadik ni..elok aku tengok platform sebelah sana tu, ada tren ke Batu Caves (yang mana akan lalu & stop kat Bank Negara jugak)..terus aku keluar dari tren yang aku naik dari Kajang tadi..tukar naik tren Batu Caves ni plak dengan harapan tren tu tak stuck macam yang aku naik dari Kajang tadi..tapiiiii..... masuk je dalam tren tu, sekali dengar annoucement 'Harap maaf, pihak kami sedang menunggu isyarat dari Pusat Kawalan & bla bla bla..'&*%$#@!*&^..eh, KTM ni mmg menguji kesabaran sungguh..kalau nak buat apa2 ke tunggu time dah lepas peak hour boleh????time2 tadi tu, orang sume tengah nak gi keje tau..hishhhh..mmg berangin sungguh aku tadi..kan aku tukar tren ke Batu Caves tu, dalam 5 minit cam tu, baru gerak balik tapi jalan macam ala2 siput sedut..aku stress je dalam tren tadi..sampai kat stesen Bank Negara dah pukul 8.26pg..lagi 4minit 8.30pg..mmg x dan la sampai ofis sebelum 8.30pg..nak jalan kaki dari stesen Bank Negara tu ke ofis aku dalam 10 minit..tu pun tadi aku dah tau mmg lambat, kose aku nak jalan laju2..sampai area ofis aku tadi, aku menyinggah jap beli breakfast dulu..sakitttt hati..

opssss..sorry, terbebel plak pagi2 ni..aura -ve aura -ve..not good not good..sorry..luahan rasa sebab sakit hati sangat dengan servis KTM yang super duper laju tu..

You Might Also Like

4 Comment

  1. if only pengangkutan awam kat malaysia ni reliable, mungkin ramai yg nak naik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..expecially komuter..tak paham kenapa suka sangat stop tetiba @ delayed macam saya kena tadi..time orang nak gi keje plak tu..boleh kan buat dah lepas time2 orang gi keja..kalau tak sebab stuck tadi, dah boleh budget saya sampai opis ngam2 8.30..hangin je..x pasal2 merah kad..terpaksa mintak bos sign..

      Delete
  2. Awak ni comel je mengamuk siap singgah bfast lagi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..wieyna..sebab dah tau tadi mmg dah lambat pun, jadik idok kose nak jalan laju2..buat fenattt je..kad tetap merah..jadik myinggah la beli breakfast jap, lgipun dalam tren perut dah kruk krak kruk krak..hehe

      Delete