contest

EH!!!!!

16:46

Jumaat lepas aku kena jadik P.A. ganti kat pejabat Timbalan..ada la sorang staff kat pejabat tu duk pengaruh aku suh joint contest online..memula aku cam malas je nak joint..masa staff tu duk tunjuk2 kat aku pun, aku cam angguk2 je..tak minat la katakan..sekali dah dia duk ulang ayat yang sama je..meh la aku joint jugak..dia duk citer ada staff2 kat sini menang contest online ni..hadiah cam best2 jugak..jadik meh la aku pun mencuba nasib..hihi..kowt2 menang..banyak kowt..sume aku joint..korang nak joint jugak, klik ar sini..contest untuk Disember sampai harini..hihi..jahat tak jahat tak..contest expired harini, baru harini aku share kat blog..hihi..kalau rajin, meh ar kita sama2 terjebak joint contest ni..kita menang beramai2..hehe..

Majalah EH online..aku joint sume contest yang promosi ni..

bisnes kecil-kecilan

as easy as that

16:02

Announcement korang2 semua, aiolls dah ada laman web sendiri..meh la jenguk2 yeak..no worry kalau order ngan ai, tak yah isi form bagai..just pilih je kat E-Katalog, dah pilih terus direct text/WhatsApp/LINE @ WeChat je aku..aku tau sekarang ramai suka online shopping termasuk aku jugak..tapi selalu spoiled mood bila kita dah jenuh duk scroll mouse ke atas, ke bawah sekali lepas dah pilih2, kena isi form plak..terus cancel tak jadik shopping online..so aku buat website ni tak payah isi2 form macam kat blogshop aku tu..kat website aku ni, korang dah pilih2 yang mana berkenan dihati, terus je bagi kod item, warna & kuantiti yang korang nak..nanti aiolls reply, bagi no.akaun, terus buat payment..dah bank in, bagi details, so korang tunggu je kat umah @ opis tu, nanti barang korang sampai..yeayyyyy..as easy as that..see tak pening kan..

okey, ni link website aku >>>> http://www.chintafiezz.com.my

sila la cuci2 mata..kowt2 ada yang terberkenan ke,khennn..

Laman Utama ChintaFiezz Website.. sila klik E-Katalog, tau :D

Lepas dah klik E-Katalog, masuk ke sini >>>> ChintaFiezz Gallery..

7 langkah mudah membuat pesanan di ChintaFiezz :)

wedding

Sue & Aizuddin

17:08

sabtu & ahad lepas, weekend yang bz..hari sabtu attend majlis nikah cousin mr hubby kat Ampang..hari ahad, majlis resepsi..

so meh ar layan gambor2 masa majlis pernikahan dan majlis resepsi..tapi masa majlis resepsi, gambor pengantin tak de..aku & mr hubby gerak awal..kitaorang nak bawak mak sedara aku yang bakal jadik pengantin bulan 3 nanti, gi sopping barang kawen dia kat Nilai, N.9..

okey..jom layan gambor2..

muka cam bagus je..ngeeee

mr hubby sibuk chit chat chit chat ngan sedara mara dia..jadik kita snap cenggini je ar..

oh plissss..ohver rasa pose cenggini..


selfie adik ipar aku..tak de keje..


majlis nikah..buat di rumah..pengantin lelaki dinikahkan sendiri oleh bapak mentua..hehe..sure nebes ko..berjabat tangan ngan pak mentua..rasa aku 2 kali lafaz..yang first tak dengar sebab waktu majlis nikah ni hari ujan..so bising sikit..


pengantin nya..Sue & Aizuddin..alhamdulillah telah bergelar suami isteri..

Majlis Resepsi Ahad ~  22/12/2013

adik ipar aku..ada photobooth jugakkkk..ai like tapi masa ni segan nak amik gambor sebab ramai sedara mara mr hubby..aiolls kan pemalu sikit..

sebab malu nak amik gambor ngan props kat photobooth..suh adik ipar aku amik gambor aku tengah tulis kat guest book je ar..

pelamin raja sehari..simple but nice ;) 

Servis KTM yang sangat dot dot dot

11:18

Haihhhh,hangin ahkak pagi tadi tau..pagi2 ni kena naik KTM Komuter gi keja..tadi naik dari stesen Kajang..Dari Kajang tadi okey, sampai awal sume..gerak dari stesen Kajang kul 7.25pg..awal..alhamdulillah..boleh ar sampai ofis sebelum kul 8.30pg..Perjalanan dari Kajang tadi sangat smooth & berjalan lancar..Elok dah sampai KL Sentral, lebih kurang pukul 8.00pg..kalau ikut dari KL Sentral tu, lagi 2 stop sampai la kat Bank Negara (aku turun kat sini, pas tu kena jalan kaki ke ofis)..tapi SPOILED mood betul la..tren boleh stuck kat KL Sentral dekat 15 minit..aku dah berangin jer..pintu tren duk bukak tutup bukak tutup..pas tu tak de la annoucement ke hapa bitau apa masalah..ada penumpang2 lain aku tengok dah keluar dari tren..ah, tak boleh jadik ni..elok aku tengok platform sebelah sana tu, ada tren ke Batu Caves (yang mana akan lalu & stop kat Bank Negara jugak)..terus aku keluar dari tren yang aku naik dari Kajang tadi..tukar naik tren Batu Caves ni plak dengan harapan tren tu tak stuck macam yang aku naik dari Kajang tadi..tapiiiii..... masuk je dalam tren tu, sekali dengar annoucement 'Harap maaf, pihak kami sedang menunggu isyarat dari Pusat Kawalan & bla bla bla..'&*%$#@!*&^..eh, KTM ni mmg menguji kesabaran sungguh..kalau nak buat apa2 ke tunggu time dah lepas peak hour boleh????time2 tadi tu, orang sume tengah nak gi keje tau..hishhhh..mmg berangin sungguh aku tadi..kan aku tukar tren ke Batu Caves tu, dalam 5 minit cam tu, baru gerak balik tapi jalan macam ala2 siput sedut..aku stress je dalam tren tadi..sampai kat stesen Bank Negara dah pukul 8.26pg..lagi 4minit 8.30pg..mmg x dan la sampai ofis sebelum 8.30pg..nak jalan kaki dari stesen Bank Negara tu ke ofis aku dalam 10 minit..tu pun tadi aku dah tau mmg lambat, kose aku nak jalan laju2..sampai area ofis aku tadi, aku menyinggah jap beli breakfast dulu..sakitttt hati..

opssss..sorry, terbebel plak pagi2 ni..aura -ve aura -ve..not good not good..sorry..luahan rasa sebab sakit hati sangat dengan servis KTM yang super duper laju tu..

Jalan-Jalan Cari Makan

HR Steak Kg.Baru

11:56

Ni story seminggu ke 2 minggu lepas ke 3 minggu lepas..baru nak citer..nampak tak ai is bz..

Meh sini nak tepek gambar2 masa kitaorang gi makan kat HR Steak area Kg.Baru (alamat sila google sendiri..hehe..tapi x susah pun nak cari..Kg Baru kowt..sume orang KL tau ar..lagipun HR Steak House ni cam glamssss jugak..)..ni pilihan adik iparku..aku rasa kalau aku & mr hubby gi ber2 je, confirm mr hubby cari tempat lain..penuh giler kowtttt..ngan tak de parking kat situ..fuhhhhh..lotih mak..eh, cam aku lak yang bawak keta..hehe

testing, testing..Gadjet baru mama..hehe

eh, eh termasuk plak gambar mak mentua ai yg homey2 ni..

pilihan mr hubby..aku tak ingat apa nama menunya..Rasa nama dia cam ada sirloin2  (mebi..ahkak tak ingat) tapi yang sure daging & sos black pepper..

pilihan aku & mama..chicken chop..yang depan tu, adik ipar aku punya..pun aku tak ingat nama menunya..tapi ada tiram, udang, ayam  & daging..hah, ambikkk sume masuk sekali..

Komen ~ rasa okey, sedap..dari 5 bintang, bagi 3 bintang..hihi


Okey, nak pomot pada korang2 yang baru2 nak mencuba 'FEELVOGUE FOUNDATION' boleh cuba yang trial pack (5gm)..detail contact kat bawah ni ;)

BeautyCare ~ chinta.fiezz.shop

to order 
1)PM / Text / Whatsapp ~ 0126805640
@ WeChat ~ ChintaFiezzBoutique
2)inbox NAME/ADDRESS/TEL NO /ITEM CODE & COLOUR

TTC

Dragon Fruit

15:49

Bz nya aku harini..**lap peluh**..bos dah start keja hari ni selepas bercuti sebab anak dia kawen ritu ..surat melambak2 nak kena rekod lepas bos dah minit pada pegawai2 dia..**lap peluh lagi**..oleh sebab tuan blog agak bz harini jadik aku share pasal ni je ar..amik semalam kat FB..info dari majalah PA & MA..

baru tau kowt kebaikan buah ni..kat area ofis aku ni setiap selasa & khamis ada pasar tani..ada la orang jual ice blended original guna buah..bukan guna serbuk2..no no no..aku rajin gak beli ice blended dragon fruit ni..sedap kowt..tak sangka plak berkhasiat dragon fruit ni..erm..okey, nanti kalau mengandung nak makan buah ni hari2.. ;)


Maxi Dress/Jubah/Kurung/Tudung ~ ChintaFiezz Boutique
BeautyCare ~ chinta.fiezz.shop
BlogShop ~ ChintaFiezz Shoppe

to order ~ PM
1)PM / Text / Whatsapp ~ 0126805640
@ WeChat ~ ChintaFiezzBoutique
2)inbox NAME/ADDRESS/TEL NO /ITEM CODE & COLOUR

wedding

Wedding anak bos

11:54

Kat FB aku dah share gambor2 ni tapi besa ar harusss jugak masuk kat blog..sebab kat blog boleh membebel panjang2 sikit..ngeeeee

Hari sabtu minggu lepas, aku & mr hubby attend wedding anak bos aku..harusss attend..bos yang aku jaga ni kowt..kang tak attend,rasa macam P/A yang jahat je..hehe

ni gambor2 sepanjang majlis..gigih aku duk snap2 picture..majlis ni bos aku buat kat rumah tapi dia pasang banyak khemah..so tetamu2 yang datang, makan tak tergesa-gesa sangat sebab nak bagi tetamu lain duduk sebab banyak meja lagi..contoh cam aku & mr hubby..kitaorang sampai je, amik makanan, siap dah abis makan aku duk berulang amik cendol,ice cream, marshamallow with chocolate lak..kebetulan meja yang kitaorang duk tu betul2 mengadap booth ice cream,chocolate fountain, sweets, cendol ni..memang muka tak malu aku duk berulang ke situ..hihi..ala, aiolls kan P/A bos..apa nak heran..ngeeeee


sekarang aku kalau attend wedding, suka pakai skirt ke, dress ke..tak tau la sejak bila aku suka berfesyen ni..dulu2 attend kenduri kawen, pakai baju kurung je..

guna Waze je supaya tak sesat larat..eh, haritu ada gak tersesat sikit..co pilot confuse..

eskrem, eskrem, eskrem

chocolate fountain..masa mula2 aku cam nak makan chocolate fountain ni dengan apa..pas tu berlakon la buat2 tangkap gambor sambil tu peratikan budak2 yang amik chocolate fountain ni..dah tengok budak2 tu buat baru aku cam 'oooo..macam ni'..hihi..mahap le ahkak ni jakun..

aku amik marshamallow & biskut jari tu..pas tu buh la chocolate fountain sikit..

ahakkkk..aku yang peghak..

ni amik untuk mr hubby..cendol songkok tinggi..dap dap..

dapnya eskrem ni..eskrem free..hihi

masa nak gerak tu, baru perasan ada photobooth & guestbook corner plak..suka suka suka..aku kalau attend wedding yang ada photobooth & guestbook corner ni memang berkenan bebenor..time to mengedik2..harap maap la time kitaorang kawen, tak de photobooth bagai ni..kalau ada, confirm aku amik..hehe

ai loikeeee ;)


"SUB, bukti saya datang tau"..hehe..siap gambar lagi..photobooth ni siap dengan kamera & pc..ada orang yang jaga..nanti dorang tangkap gambar kita pakai kamera yang dah link dengan pc tu..then terus print 2 keping..1 lekat kat guestbook ni..1 lagi bagi kat kita..


macam cun je, macam comey je..suka gilossss gambor ni..

RAJA SEHARI nya..kata bos aku menantu laki dia ni keje ngan TV3..mungkin belakang tabir kowt..x de gambor pengantin sbb masa aku sampai tu pengantin tengah makan beradap..dah makan tu bersanding plak tapi pelamin dalam umah..malu ar nak masuk dalam umah..


hamikkkk ko doorgift..sampai 4,kitaorang dapat..mana tak, sampai2 tu salam ngan bos & wife dia dapat 2..nak gerak balik tu, salam lagi sekali..dapat lagi 2..hehe..hat gambar tu tetamu yang tulis kat guestbook, tangkap gambar kat photobooth..nanti dorang akan print 2 keping..1 tampal kat guestbook..1 dorang bagi kat kita..comey je..gambar tu lekat kat straw, pas tu ada reben  kat tengah..

Maxi Dress/Jubah/Kurung/Tudung ~ ChintaFiezz Boutique
BeautyCare ~ chinta.fiezz.shop
BlogShop ~ ChintaFiezz Shoppe

to order ~ PM
1)PM / Text / Whatsapp ~ 0126805640
@ WeChat ~ ChintaFiezzBoutique
2)inbox NAME/ADDRESS/TEL NO /ITEM CODE & COLOUR

mr hubby

Best Dress

10:52

Mr hubby menang Best Dress Male masa attend Dinner ofis hari Jumaat lepas..hihi..aku tak folo sebab dinner ni untuk staff2 sahaja..so aku duk umah mak aku..

tema ~ Hijau Islamik..aku suh mr hubby pakai baju batik kaler hijau yang memang mr hubby ada tu..mr hubby tak sure nak pakai ke tak..just bawak je..nengok masa dinner tu, mr hubby pakai baju untuk main paint ball kawan dia punya..siap dengan ikat kat kepala tu..kalau tengok macam ala2 pejuang islam..baju memang kaler ijau tapi ketat sikit..jenuh la mr hubby cakap duk tarik2 baju sebab pendek..nampak peyut yg roy2 tu sikit..hihi..

Baju kemenangan.. ;)
Lepas menang Best Dress Male ni, mr hubby cakap berebut2 staff lain nak tangkap gambar ngan mr hubby..okey..awak hensem.. ;)

Hadiah Best Dress Male

Hadiah kemenangan ~ set penjagaan diri lelaki (perfume & body shampoo)
MC ~ DJ ERA.. 

okey, tak jeles..walaupun yang layan radio ERA, aku..mr hubby radio feberet dia SINAR FM, uolls..


artis jemputan ~ NUBHAN

kata Mr Hubby, Nubhan dulu sebelum joint AF, staff Agro Bank Cawangan K.Pilah


13 Jam A380

13:05

Dulu2 sebelum kawen, memang feberet baca novel..tapi lepas kawen langsung tak minat nak baca2 novel ni..Bila ke masa aku nak layan novel kalau time hari keja sampai umah dah malam..weekend plak ai is bz dengan keja2 umah..so sebab tu aku jadik malas & tak minat baca novel..padahal dulu sebelum kawen, hobi utama..aku boleh habiskan 1 novel dalam masa sehari je..memang tak buat keje lain ar,ngadap novel je..tapi lepas kawen, terus jadik tak minat nak baca novel sebab bz kat opis & kat umah..ai is fenatttt..

Macamne aku leh terjebak minat baca novel balik ni????al-kisahnya ada sorang opismate aku ni memang kaki novel..siap baca novel online kat penulisan 2u tu..kadang ada novel dalam tu tak citer sampai abis, nak tau ending kena beli novel, gigih la ahkak aku ni gi cari novel tu kat kedai..kagum aku ngan dia..ada gak kenkadang aku temankan dia gi cari novel kat kedai buku dalam Pertama tu..pas tu habit dia plak bila dah abis baca satu2 novel, dia rajin la berciter balik pasal novel tu kat aku..detail hokayyyy..aku ni dengar je la..haritu kat opis aku ada 1 event kat Dewan..ada la bukak booth2 termasuk booth jual novel2 ni..aku pun try beli 1 novel ~ 13 Jam A380..sebab kan aku bitau ahkak aku yang kaki novel tu lepas abis baca satu2 novel, dia story kat aku novel yang dia dah baca..dia cakap novel ni best..jadiknya aku beli novel ni 1 dulu sebab aku nak tau minat aku baca novel macam dulu ke @ pengaruh opismate jer..kang beli banyak2, tak baca..letak kat rak @ dalam drawer je..membazir (geleng2 kepala)..

aku beli novel ni bulan Oktober, semalam masa nunggu mr hubby baru abis baca..fuhhhh..terasa diri hebat berjaya habiskan novel yang ada 800 lebey mukasurat..dekat 2 bulan aku nak abiskan 1 novel..aku bukan baca hari2 pun..selalunya aku baca time tunggu mr hubby petang2..kadang mr hubby lambat amik aku..masa tu baru aku layan novel..


next novel, aku pinjam adik ipar aku punya novel..apa ke ntah tajuk dia..Kasih something2 (tak ingat)..baca sinopsis, macam menarik..nanti yea aku share kat sini dah abis baca..tapi 2 bulan le nak abiskan novel tu sebab tebal macam yang 13 Jam A380 ni jugak..macam aku cakap, aku bukan baca novel hari2..time ptg2 tunggu mr hubby baru aku baca..

Dapur FiezaSani

Cara Simpan Bahan Mentah

10:58

Sebelum ni, aku kalau beli bahan mentah macam ikan,daging,ayam,sotong,udang (yang seafood ni jarang2 sebab mr hubby alergik) tapi yang lain tu selalu..stok abis je beli..yang selalu aku buat lepas dah beli tu, balik umah..basuh2, masuk balik dalam plastik terus simpan kat dalam fridge..masa nak masak, baru kuarkan..nak masak sikit je untuk kitaorang berdua tapi bila dah letak ikan/daging/ayam tu  dalam plastik sekali, terpaksa rendam semua sebab nak bagi cair sikit..(maksud aku bukan la aku sumbat ikan/ayam/daging tu dalam 1 plastik yea..jangan salah paham..asing2kan la..ikan, ikan / daging, daging / ayam, ayam)..bila dah masuk dalam tempat beku tu, mau tak keras ikan/daging @ ayam tu..kalau ikut style aku yang pemalas ni, bila dah kuarkan nak cepat cair, aku rendam dalam air semua sekali..ngeeeee..

penah la aku cam nak letak ikan/ayam/daging tu sikit2 ikut baper banyak yang nak masak dalam plastik @ bekas makanan yang kaler jernih tu..so time nak masak baru kuarkan yang untuk masak je..tapi aku kan PEMALAS..pikir je tapi  tak buat..hehe..ritu ada la akak kat opis aku ni citer kat umah dia buat macam yang aku terpikir tu..ikutkan buat macam tu bagus sebab mengekalkan ke'fresh'an & rasa ikan/ayam/daging tu..tak de la time nak masak keluarkan semua sekali.. rendam dalam air pas tu yang balance simpan balik dalam fridge cuma amik baper banyak yang nak masak je...tu menyebabkan rasa ikan/ayam/daging tu dah tak sedap sebab dah baper banyak kali kuar masuk fridge, rendam dalam air so rasa dia pun dah tak sedap..tapi ada aku kisah..aku masak je..ngeeee..lepas akak tu citer, aku cuba praktikkan..tapi tak leh beli banyak2 sebab aku letak dalam bekas..fridge kat umah aku tu sederhana je..ritu aku beli ikan, try letak dalam bekas..susun2  kat tempat beku dalam fridge, penuh..

bila dah buat macam ni, senang plak aku rasa..aku keluarkan 1 bekas yang nak masak shj..selain tu kaler ikan masih sama macam baru beli kat kedai..kalau ikut style aku yang sebelum ni, asik kuar masuk je ikan dalam fridge..kaler ikan tu dah bertukar aku tengok..so lepas ni, aku akan simpan bahan mentah macam ni la..menjimatkan masa & senang :D

WaterMark

CoolText

13:15

Berjaya buat watermark..yes yes..tepuk bahu sendiri (syabas..hehe)..godek punya godek, dapat pun..buat watermark tulisan je..jenuh gak mencari sebab bila google2, ramai yang buat watermark gambar..guna photoscape ler, photoshop le..haritu ada member suggest guna lightroom..pun aku google gak, tapi aku ni kan jenis slow..google2, jupe tapi tak paham..acane tu..hehe..conclusion malas nak fenin2, aku buat watermark link blog aku..Google punya google, dapat la info dari 1 blog ni, buat watermark tak payah guna photoscape ke, photoshop ke..simple & senang..kredit to Puan Bee..senang hokayyyy buat guna CoolText ni..tak yah penin2..

first masuk ke website CoolText ni dulu..nak jadik ahli boleh, tak nak jadik ahli pun boleh..


macam2 jenis Logo..pilih yang mana nak..dah pilih, click pada logo tu..
 dah click logo macam kat atas ni..terus ke next step seperti gambar kat bawah ni..



1) Pilih text yang nak tulis kat logo
2) Dah tulis text, adjust colour, size & etc..click create logo..setel

contoh watermark yang terhasil >>>>>>

 
Senang kan????macam aku guna link blog je..officially watermark aku macam kat bawah ni..so pas ni gambar2 kat blog Chintahati81 dah ada watermark sendiri..yeayyyyy :)




Nak promo sikit..hehe..Wanita & foundation macam aur dengan tebing..hah, siap berperibahasa bagai..Wanita2 yang pakai foundation macam aku ni, nak kaver parut2 jerawat,jerawat, eyebag & apa2 la yang rasa tak best orang tengok kat muka kita..So terkini ada foundation terbaru dipasaran >>>> FeelVogue Foundation..masa baru2 keluar haritu, FeelVogue Foundation ni ada 1 size sahaja iaitu 10gm..Terkini, pengasas dah keluarkan untuk size 5gm penggunaan untuk sebulan..kira macam trial pack..untuk customer yang nak cuba2 dulu..kalau rasa serasi, baru beli hat besor sikit tu..yang 10gm tu tahan 3-5 bulan..

Apa Kelebihan FeelVogue Foundation ni:~

♡ 5gm ( 1 bulan penggunaan ) & 10gm (3-5 bulan penggunaan)
♡ Beige & Natural colour
♡ Ada Vit E & SPF 30
♡ Perfect coverage
♡ Effect Glowing bila semakin pecah peluh (muka tak berminyak)
♡ Pack Percubaan dengan harga mampu milik

 Sekarang aku ada buat pre-order untuk Mini FeelVogue Foundation (5gm) ni..Bagi details korang this week, isnin baru buat payment,k..tapi untuk serius buyer je..kang aku dah tulis details korang, sekali tak jadik plak..penat ahkak tulis..so untuk memudahkan kedua-dua pihak, korang pikir dulu semasak-masaknya sebelum proceed order..hehe..Sesapa yang dah confirm berminat, macam besa boleh:~
 
text/ Whatsapp/LINE~0126805640
WeChat ~ ChintaFiezzBoutique




LifeStyle

Gundah Gulana

16:25

Peristiwa di hari Ahad lepas yang membuatkan mr hubby gundah gulana..hehe..husbandku itu seorang yang sangat menjaga kereta @pun barang2 dia..kalau barang dia rosak ke hapa, jangan la buang..simpan je la sampai agak2 dia dah lupa..aku buang, boley????hehe..tak macam aku la..aku kalau barang aku rosak, terus buang..beli baru,boley????tapi peristiwa di hari Ahad lepas, melibatkan kereta kesayangan..takkan nak buang pulak,kan (ingat keta murah, macam beli keta menan je)..citernya gini, mak mertua aku datang sabtu lepas naik bas..jadik hari ahad tu, mak mertua aku nak balik Ipoh naik keretapi..Memandangkan rumah kitaorang kat Semenyih, stesen paling dekat adalah di Stesen Kajang..peristiwa berlaku kat c2 lepas antor mak mertua..kereta kesayangan terkemek sikit kat bhg.depan terlanggar batu kat tepi jalan masa nak reversed keta, nak kuar dari area stesen tu..mak mertua aku ada bagi signal suh mr hubby ke belakang sikit sebab ada batu tu, tapi kitaorang tak paham..tingkap tutup, mana nak dengar..yang kitaorang pun tak gheti nak bukak sikit cermin keta..macam ke susah benor..padahal tekan je button, turun le cermin tu..dah nak kena, nak buat macam ne kan?lepas2 tu mak mertua aku sampai tepon aku le, tak berani tepon mr hubby sebab rasa bersalah..hehe..ala, bukan salah sesapa pun (salahkan driver ~ mr hubby..hehe)

lepas je kena tu, aku tengok muka mr hubby dah len macam..aku buat lawak, duk pegang kat dada dia..aku cakap 'mesti jantung awak dup dap dup dap'..mr hubby jawab balik 'tau x pe'..lepas je kitaorang gerak dari stesen Kajang tu, mr hubby benti tepi suh aku tengok kat depan tu calar je @ kemek?mr hubby tak nak tgk dulu..tatutttt..erm, aku kuar2 je,nengok calar & kemek..pas tu baru mr hubby tengok..sampai je Semenyih, terus on the spot mr hubby mencari kedai keta nak repair yang kemek tu, tapi hari Ahad derrrr..kedai sume tutup..dorang pun nak cuti gak..

keadaan keta kesayangan..sikit je (yang dalam bulatan)..tapi jangan hingat laki ku itu, senang hati..x de maknanya..selagi tak repair selagi tue la dia gundah gulana..



semalam balik keje, tanya kedai cat/servis keta kat area Semenyih ni..dorang boleh repair balik tak kalau kemek kat bhg.depan keta..ada 2 kedai yang tanya, dua2 boleh..so dah gi antor repair kat kedai ke-2..


FB ~ CFB

New Item @ CFB
 To Order : PM / Text / Whatsapp ~ 0126805640
WeChat ~ ChintaFiezzBoutique




Dapur FiezaSani

Cencaru Sambal Kelapa

11:47

Wehhhh dah lama tak share resipi kat sini..meh nak share resipi semalam punya..Menu ni  festime aku try >>>>>>>

Cencaru Sambal Kelapa

Yang resipi ni at first aku ingat nak google jer..pas tu kebetulan mak mertua aku datang sini, aku tanya la resipi kat mak mertua aku jer..tapi mak mertua aku balik awal..dia just bagitau camne nak buat sambal kelapa..lepas mak mertua aku balik, famili aku plak datang umah..erm, terus tanya mak aku je la..

Bahan~Bahan ~

Ikan Cencaru (2 ekor) ~ dah siap belah kat bhg.belakang
Daun Pandan ~ untuk ikat lepas dah sumbat sambal kelapa dalam ikan..supaya sambal tu tak terkeluar masa digoreng (seperti dalam gambar)




Untuk Sambal ~ 

10 biji cili merah
kelapa
belacan
garam
air sikit (untuk blend)

**mak aku cakap kalau tak nak berair sambal tu, the best 'SILA TUMBUK' bahan-bahan kat atas ni tapi oleh sebab aku pemalas, aku guna blender jer..so tu sambal kelapa yang aku buat ni cam berair sikit**..

Cara-Cara ~
  1. Lepas dah blend bahan-bahan untuk sambal ni, sumbat la sambal tu dalam ikan..lepas tu goreng jer..
  2. Dah siap goreng..apa lagi, time untuk makan ler.....

 Note ~ Watermark masih belum suksess lagi..so letak je watermark sesuka hati..

Y.E.S >>>>> Klik SINI

Visit CFB

WaterMark

Ohhhh..ku penin

14:33

aduiiii pening kepala..tengah nak buat watermark sendiri..tapi tak jadik2..dah try & error..masalahnya tak gheti la nak buang background tu..ingat nak buat tulisan jugak..pun tak jadik..dari pagi tadi aku ngadap ni je (opsss nasib baik boshhh outstation..p/a hooray2)..hehe

ni antara watermark yang aku dah try buat guna photoscape..tak memenuhi kriteria..sapa tau nak buang background belakang tu..so bila kita letak watermark, tak la nampak background tu..kira transparent ar..aku guna photoscape..dari tadi aku duk google, tak jumpa..ramai buat guna PhotoShop..pc aku tak de PhotoShop plak..dah try donlod PS ni tapi macam tak jadik je..




tengok cam tak de background,kan..tapi aku dah try letak kat gambar..macam kat bawah ni, yang aku buat anak panah tu..



Napa ngengada nak watermark bagai ni..Skrg kalau aku letak gambar, mesti aku tulis nama blog aku..tapi masalahnya, aku selalu lupa aku guna font apa..tu yang tengok tulisan & kaler lain-lain..ini la sebab aku nak buat watermark..senang, lenkali aku letak gambar, terus tepek je watermark..