USS Part #2 Hotel

11:14

Sambungan dari cuti2 cinta @ USS..entry semalam aku story pasal travel agent..so ni entry hotel plak..Hotel kitaorang booking melalui AGODA..

malas nak membebel panjang, meh ar aku tepek gambar2 kat hotel plak..masa aku duk tangkap2 gambar dalam bilik kat hotel, mr hubby siap sound aku..dalam bilik air pun nak tangkap ke?apa ke peghak sangat?sabor je la..sentap jap.. ;) harus le nak tangkap gambar sume termasuk dalam bilik ayor..nak up entry kat blog kennnn..

 kitaorang stay kat sini >>>>
Hotel Grand Sentosa..

Hotel ni kat tengah2 bandar..location dia dalam Plaza Sentosa..kira strategik sebab dalam Plaza Sentosa tu ada The Store, Watson, Guardian, Old Town White Coffee & kedai2..memacam jenis kedai ar termasuk sekeliling Plaza Sentosa tu..ada kedai makan, Pusat Urut Reflexology, money changer  & lain2..Untuk chinese mmg banyak kedai makan dorang..pilih je yang mana nak..Untuk melayu, yang ada kedai mamak je..macam aku & mr hubby, makan kat kedai mamak ni je..gambar atas ni aku snap dari kedai mamak masa kitaorang dinner hari yang kitaorang sampai tu..

Reason pilih Hotel ni sebab yang aku amik pakej dengan travel agent aku tu, selalunya sesapa yang amik pakej sekali dengan penginapan, dia akan booking hotel kat sini..untuk memudahkan driver dia amik guest..jadik kitaorang decide stay kat Hotel ni jugak tapi kitaorang booking sendiri..


Mr hubby kefenatan..test katil KING

TV dia comey ciut je..tapi okey sebab dpt ASTRO Movies..maklum kat umah kitaorang tak amik pakej movies ni, tu yang macam peghak sikit..masa kat hotel, memang bukak chanel ni je..mr hubby cakap, selalu kalau duk kat hotel mesti citer best2..time kat umah, asik tayang citer tak best je..

testing testing..Snap gambar depan cermin..sejak bila aku belajar snap picture kat cermin ni, tak tau ar..jangkit dengan adik sepupu aku kowt..hehe

dalam toilet ada berus gigi (2 pcs), shower cap, sabun, syampu rambut & badan, towel (tak de dalam gambar)..sebab dah kena tegur dengan mr hubby, sampai dalam bilik ayor aku tangkap gambar..peghak je ghupenya..

shower

dinner @ kedai mamak yang aku mention kat atas..
Tukar SGD100 = RM255

Bayaran untuk Hotel = RM245.56 (Check In 1/11/2013 & Check Out 3/11/2013)
Tukar RM ke SGD      = RM255.00

Total Keseluruhan    = RM500.56

You Might Also Like

6 Comment

  1. hee..update lagi tau.. sue tak penah jejak JB, apetah lagi Spore ni...hahahha... mana tahu leh dijadikan panduan nak jalan2 nant

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar Sue..akan update part by part..ghajin dengan tak ghajin je nak baca..hehe..

      saya pun festime ni jejak kaki gi obersee..hihi..

      Delete
  2. kak fieza, patutnya akak kena p makan bubur sentosa kat depan hotel akak tu...hehe..saya dok jb blom sampai uss lagi, huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sheila..bubur sentosa kat depan hotel??..x nampak pun ada kedai makan melayu..ada kedai mamak & OTWC je..

      Sheila, USS adalah superbbbb best..shud go nanti kalau ada rezeki lebih.. ;)

      Delete
  3. Kak, dia bukan kedai tapi gerai je...banyak gerai dia..sepanjang jalan area depan hotel tu..akak kena jalan depan2 sikit...xjauh pun...bubur tu kira famous la kat jb ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yea ke..tak pasan plak ada gerai2..akak & husband ada gak round keliling plaza sentosa tu..mebi tak nampak kowt sebab masa kitaorang sampai ritu pun dah malam..balik dari USS tu pun, sampai hotel dah malam..

      sebelum gi JB ritu tak teringat plak nak survey dalam blog2, ada apa kat area Plaza Sentosa tu..

      Delete