USS Part #1~travel agent

12:41

Kepenatan lagi..tapi nak update jugak dalam blog..hehe..eksaited kowt nak story experience cuti2 cinta kitaorang..untuk permulaan, aku story syarikat yang aku amik pakej ni iaitu~ PakejPercutianmalaysia..fb dia ~ PakejPercutianmalaysia Efa Nur Enterprise..Aku direct kontek dengan efa (owner)..sangat2 membantu efa ni expecially masa ada masalah dengan driver teksi..bukan masalah besar pun..driver teksi yang amik kitaorg tu, macam problem sikit..sikit je ar..miscommunication..tapi tiap kali aku call efa ni, dia mesti jawab call aku..tak de macam nak larik2kan diri ke hapa..ko tanya soalan apa2 pun dia rileks je jawab, tak de la macam nak marah..bagus bagus bagus..aku & efa siap ber'dear' bagai..hehe

7.00 am driver teksi dah amik kitaorang dari hotel untuk hantar ke travel agent. masa dah sampai kat travel agent, mr hubby tanya pasal bayaran kat driver teksi tu..dia suh bagi masa dah balik nanti..tapi kitaorang macam confuse pakej kitaorang amik tu dah termasuk ke tak bayaran untuk teksi so aku call efa..tanya dengan efa..efa cakap tak perlu bayar sebab pakej kitaorang amik tu dah termasuk untuk bayaran teksi..nanti travel agent yang akan bayar pada driver teksi..bila efa dah explain tu, okey ar, setel..mebi efa ada explain dalam e-mail tapi aku tak pasan kowt..hehe

then time balik dah lepas imigresen Malaysia, aku call driver teksi suh amik sebab kitaorang dah masuk ke johor bharu..sekali driver teksi tu inform tak dapat amik..dia suh kawan dia yang amik kitaorang..siap dia cakap bayaran bagi kat kawan dia..aku explain kat dia payment travel agent yang akan bayar..masa call efa, banyak kali efa remind aku jangan bayar kat driver teksi..sbb travel agent yang akan bayarkan..aku dah inform driver teksi tu tapi dia macam tak paham je so aku call efa & efa call sendiri dengan driver teksi tu..efa cakap kat aku, 1st time jadik camni..sebelum ni tak pernah ada masalah macam kitaorang ni..tapi tak kisah ar, small matter je..masa kitaorang dah sampai kat travel agent, kawan pada driver teksi tu yang amik kitaorang..

Btw pakej yang kitaorang amik ni dah termasuk tiket & tambang teksi dari hotel ke travel agent (pergi-balik) & bas ke USS (pergi-balik)..masa hari jumaat aku dah dapat mesej dari travel agent, dorang bagi no.teksi,no.telefon & waktu driver teksi akan amik dari hotel >> 7.15am..okey, no problem..pagi sabtu tu pukul 7.00am driver dah sampai..nasib aku & mr hubby dah siap..eksaitedkan..hehe..driver terus hantar ke travel agent untuk tukar voucher yang aku dapat tu & amik tiket &  naik bas dari situ jugak..masa kat travel agent tu, kitaorang kena isi Borang Putih..Nanti kat imigresen Singapore tunjuk passport & borang putih sekali..

around 7.45am cam tu, bas gerak..sampai kat USS dalam pukul 10.00am..

Total Pakej :~
RM199 x 2 = RM398
**pakej termasuk tiket masuk ke USS utk 2 pax & pengangkutan (bas & teksi)..teksi dari hotel ke travel agent (pergi-balik) & bas ke USS (pergi-balik)**

Bagi intro gambar sekeping dulu,yeak..nanti aku buat entry part by part..hehe..kalau ghajin sila ar baca..

You Might Also Like

5 Comment

  1. Hari sabtu ni saya pun nak pergi USS, akak cepat2 update gambar kat USS. Saya nak tengok. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey, dear..mggu ni entry2 akak pasal USS je..hehe

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Salam dear :)

    efa google n terjumpa blog nie...hehe
    sorry baru baca.. Alhamdulillah terima kasih sgt atas review nie..terharu sgt :)
    semoga happy selalu n di permudahkan segala urusan ya :)

    tqqq dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..hehe.saya baru baca balik entry ni sbb nak cari kontek no.efa..tengok efa ada tggalkan komen..welcome dear..servis yang baik harus di kongsi.. :D

      Delete