Tips USS

20:51

Nak tulis pasal USS lagi, boley? hehe..nak share tips je..no worry..aku buat bentuk point2..aku kan baik..tips2 ni dari experience aku & mr hubby gi USS haritu..

*ingat no.bas yang korang naik dari JB -Singapore - JB..sebab pergi balik, kita naik bas yang sama..haritu masa nak balik dari Singapore, aku terlupa no.plat bas kitaorang..bergaduh jap la dengan mr hubby sebab mr hubby lagi x ingat..harapkan aku je..nasib kitaorang terjumpa dengan penumpang lain yg naik 1 bas dengan kitaorang..dia siap tangkap gambar no.plat bas..nak senang TANGKAP GAMBAR @ TULIS NO.PLAT bas..

*makanan di USS mahal if korang lepas beli tu gatal2 pi kira ke duit RM..so kalau tak nak myakitkan hati sendiri x yah kira..beli n makan je..nak senang, bawak bekalan makanan sendiri..tak kira le nasi ke, roti ke..janji yang mengenyangkan n boleh bagi tenaga untuk men game..hehe..sama jugak beli souvenir kat situ..beli je..tak yah kira balik ke duit kita sebab memang x beli la kalau kira dengan RM..dah tukar duit, kan..guna je la..sebab kita dah tau baper bajet kita..

*untuk men game2 yang beratur panjang, kalau tak nak sakit kaki berdiri lama2, gi time weekdays @pun beratur yang hat SINGLE RIDER..hehe

*bawak sanitizer sendiri..sebab toilet kat situ tak de paip..ada disediakan sanitizer dalam toilet tapi tiap kali aku tekan, asik habis je..sanitizer tu nak lap kat mangkuk toilet sebelum kita duduk..toilet kat situ sume jenis duduk..no cangkung2..stress sikit disitu sebab kita orang Malaysia ni, kan suka toilet jenis cangkung kalau guna toilet awam..toilet duduk tu cam geli sikit..tapi no choice la, kan kat USS..

*get ready untuk sakit kaki..hehe..kalau x mo sakit kaki, sewa la yang motor kecik tu (x sure apa nama dia)..aku ada letak gambar kat entry part  (x ingat) USS..try le check kat entry sebelum ni..aku ada bagi link..

Erm..tue je la tips nye..ni dari experience aku & mr hubby masa kitaorang gi USS ritu..okey tue je pasal USS..next entry citer lain..bohsannnn le orang baca asik citer pasal USS je..

You Might Also Like

6 Comment

  1. Akhirnya...thanks for the tips! Mmg useful..
    Wajib jenguk blog ni semula bila nk pgi USS nnt..
    I follow ya..
    Jemput follow my blog juge :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mesti borinkkk asik baca entry saya pasal USS je kan..saja up entry USS kat blog supaya senang nak buat reference untuk diri sendiri (mana tau repeat USS lagi nanti..hehe) & pada sesapa yang nak pi USS jugak..

      dear, done folo u too..

      Delete
  2. hurmm... mmg teringin nak gi.. tapi x tau la bila nak jejak ke sana..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti ada rezeki lebey boleh ar masukkan USS dalam salah satu destinasi percutian Sue & famili lak..saya suggest gi ngan famili lagi meriah @ secara berkumpulan sebab kat situ byk game..ber2 macam tak baper best sangat..macam saya & husband,ada game yang dia nak try tapi saya tatutttt..terus husband x mo naik jugak..

      Delete
  3. gud info fiza...nnti aku call ko bila aku nk gi sana.. hihihihi...

    ReplyDelete