Sentappp!!!!

15:30

jangan terkezut masuk je blog aku tengok cam eh betul ke blog ChintaHati ni??betul..aku tengah buat make over sikit kat blog aku ni..tengah try & error layout/background lain..nak nampak curlass sikit..ngeeee..masih dalam trial & error ni..

okey, ni nak share story semalam..sentapppp akak semalam tau..aku call sorang sepupu aku semalam..nak tanya something..memang dah lama pun tak kontek ngan sepupu aku ni..kalau tak sebab nak tanya tu, malaih nak tepon..boleh????sebab kalau tepon mesti kuar soklan2 yang menyakitkan hati ai..

semalam pas aku dah cakap ngan sepupu aku ni..aku nak letak..pas tu sepupu aku gi tanya menda lain plak..conversation aku & sepupu aku tu ~

Sepupu : kat fb ko tengok gambar upin ipin tu apa?
Aku : hah, gambar upin ipin..gambar apa? (berkerut dahi aku duk pikir mana ada aku upload apa2 gambar kartun kat fb aku tu)..mana ada gambar upin ipin
Sepupu : hah dah lama x bukak fb le tu..
Aku :  eh, aku hari2 bukak fb..masuk opis, fb dulu aku bukak (tetttt..bocor rahsia..hihi)..
Sepupu : tengok macam kek pun ada..ko bukan jual kek ke?
Aku : dah tak jual sebab (sebab dirahsiakan)..ke ko tengok gambar aku yang kat Singapore tu?(sebab aku dah confuse gambar yang mana sepupu aku ni tanya, aku saja tanya kowt dia tengok gambar yang aku pi Singapore tu ke?)
Sepupu : oo..yang gambar dengan binatang tu, ko kat singapore ke..***** tengok 1 tu je..
Aku : a'ah..aku & sani gi Singapore..
Sepupu : amboi, mentang tak de baby lagi..gi berjalan dengan baby besor dia tu..
Aku : hehe..besa le..tak de rezeki lagi..kitaorang gi jenjalan ar.
Sepupu :oo..tak de lagi ke?
Aku : a'ah belum ada rezeki lagi..ko tolong doakan yeak..Aamiin..
Sepupu : Apalah...(Apalah..terus aku cepat2 nak letak phone)..sentap bila sepupu aku cakap cenggitu
Aku : okey tak pe ar, aku nak cari baju ni..(pdhal baju yang aku nak cari ni, nun ada kat umah mak aku kat Sg.Siput tu)..
Sepupu : ha okey tak pe ar, pi la cari baju tu..

hah!!!!!!!!!!sentap tau bila sepupu aku cakap 'APALAH'..kitaorang yang TTC ni tak mintak pun pada orang luar tu paham situasi kitaorang sebab nak explain situasi kitaorang ni susah orang yang tak mengalaminya nak paham..cukup ar bagi kata semangat & jangan guna ayat2/perkataan yang sensitip untuk wanita TTC macam aku ni..sensitip sangat..kalau tengok kat luar memang kitaorang senyum2, gelak2 tapi dalam hati......

You Might Also Like

10 Comment

  1. amboiii...apalah..apalah... ingat kita ni nak sangat ke jadi macam ni....
    ihikk tambah bara pula....

    ignore saje org mcm tu...keep positive ya chinta..peringatan untuk su su juga :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasi panassss je..hehe..tak pe, masuk tinge kanan kuar tinge kiri..cuma otw dari tinge kanan ke tinge kiri tu, terlalu sikit kat hati..tu sentapppp kejap tu..hehe

      Delete
  2. ehh..sibuk je..dia jeles tu x dpt jln2.. sakit hati rasenya..cili skali mulut tu

    ReplyDelete
  3. Dapat rasekan pedih tuh...faham sgt...even skrg ni pon walaupun ly tgh dlm tempoh 3ww ivf...tapi still tak minat nak dgr org riak kate gini, 'kite ni pulak pantang sentuh.menjadi aje'...and I tak minat nak dgr kuase u yg jdkan anak dlm kandungan u tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ma ly tengah buat ivf ke..haritu ada baca kat blog..ingatkan buat iui?gud luck2..moga2 ivf ma ly & asben menjadik..Aamiin..

      betul..menci bila dengar orang riak bercakap kan..paham le dorang jenis senang lekat..tapi jangan le takbur sangat..setiap hambaNYA diuji dengan ujian yang berbeza..kita yang TTC ujian susah dapat zuriat..yang bukan TTC, diuji dengan ujian lain..tapi yang bukan TTC ni, kenkadang bercakap riak sangat..

      Delete
  4. Fieza..kalau Yani kena tanya mcm Fieza kena tu..Yani jawap je.."ala anak belum ada, duit plak melambak2 dalam bank..tu yg saje habiskan berjalan2/holiday dengan hubby"....biar dia plak yg sakit hati/ menyesal tanya soalan melampau mcm tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani..terbantut nak cakap apa lepas sepupu cakap macam tu..laju2 nak letak phone..sentap jap..

      Delete
  5. beb..jgn sedey2..opismate aku pon ada gak mcm ko.. tp dia slalu gi bt check up kt HKL...untuk fertilize kalo x salah aku.. try la wehh.. mana taw ada rezeki ko....usaha tangga kejayaan kann....kan.. aku doakan ko cepat dpt fiza sani Jr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ tQ..Aamiin..

      aku okey je tapi x suka orang sekeliling yang suka cakap tak pikir perasaan orang2 cam aku ni..macam kitaorang mintak plak jadik camni..huhu..

      aku & asben ritu mmg dah buat treatment fertility kat PPUM tapi dah stop..nak try secara natural je skrg..

      Delete