1/2 hari & M.C.

18:07

Semalam aku ada up entry pasal aku tak sihat tapi aku dtg gak keje sebab aku kan pekerja cemerlang, gemilang n terbilang..hihi..tapi dalam pukul 3 lebey camtu, x tahan..kepala dah nyut, nyut..mengelegak pala otak aku..sakitttt..mula2 aku try tahan gak..dalam t/h mr hubby kol, tanya aku okey ke tak? aku jawab 'okey kowt' walaupun badan panas ngan kepala sakit..mr hubby macam x konpiden..nak bawak aku gi klinik..masa mr hubby kol aku tu, bos aku x de..kuar..aku ckp ngan mr hubby, nanti try tanya bos dulu..elok aku letak phone, bos aku masuk..terus aku cakap aku nak 1/2 hari sebab nak gi klinik..sakit kepala ngan badan panas..nasib bos aku bagi..kol balik mr hubby, bitau bos aku bagi..dalam kul 3.30 camtu mr hubby datang amik..

Sampai2 klinik, terus dr tanya sakit apa? aku cakap sakit kepala, demam, batuk, sakit tekak..dr check suhu badan aku..dalam 38 camtu..panasss..aku citer ngan dr sehari sebelum tu aku ada dtg ke situ tapi ada patient yang lama dalam bilik dr, so aku just amik ubat sakit tekak..dr ckp tekak aku merah n bengkak so x leh makan ubat sakit tekak tu je..kena amik antibiotik jugak..aku angguk je ar..dah setel check dengan dr aku mintak time slip sebab aku kuar ofis awal..pakej dr bagi m.c jugak untuk harini sebab badan aku panas..dr cakap kalau aku dah sihat harini, tak yah ar guna m.c.tu..tapi bangun pagi ni, rasa badan macam still panas2 sikit..sakit kepala dah okey..cuma batuk je..adoi..gatal tekak..bila gatal je, start ar batuk2..

You Might Also Like

2 Comment

  1. Get well soon.. jgn lupe minum air kosong byk2 tau..

    ReplyDelete