FiezaSani TTC Effort & Supplement

13:12

kali ni nak share about my ttc..lama kowt x share story TTC kat sini..as aku penah mention dulu, malas nak story selalu sebab nanti ahkak stress..tapi usaha masih seperti biasa..dalam usaha secara natural (paham2 je la kan..x kan nak citer detail plak kowt..hehe), aku try jugak supplement untuk TTC..so kalau tengok kat fb ada supplement2 yang bile baca je testimoni berjaya preggy ke, mesti nak try walaupun tak boleh ar percaya 100% dengan supplement tu berjaya preggy tapi bila kita cuba supplement tu & kebetulan menjadik, tu sume kuasaNYA..tapi x salahkan nak cuba. aku  sebelum nak beli tu tengok dulu jenis supplement tu camne.. softgel ke, kapsul ke @ yang jenis boleh kunyah2 kasi hancur dulu macam panadol tu..yang jenis cam panadol tu, aku okey je sebab ku gigit2 kasi hancur dulu walaupun pahit..kalau jenis softgel/kapsul, mesti pikir 100x sebelum beli..kalau jenis minum2 pun okey, laju je aku beli..hehe..sebabnya, aku ni penakut nak telan2 jenis softgel/kapsul..penah ada experience telan softgel, sekali sangkut kat tekak..terus jantung dup dap dup dap,kelam kabut minum air..sejak tu fobia...

baru2 ni aku cuba 1 supplement..supplement tu elok untuk period yang x teratur (macam aku ni), senguggut,kesihatan n kecantikan kulit..so far aku makan baru baper hari ni, rasanya okey kowt..sebab sejak2 peningkatan usia ni, aku selalu ar sakit belakang..tapi lepas2 amalkan supplement tu, tak rasa sangat sakit belakang..saya suka saya suka saya suka..

supplement ni sebelum aku beli, pikir banyak kali gak sebab dia jenis softgel..pikir punya pikir, aku decide beli jugak..aku dah set kat mind masa beli tu, boley ni telan.. sekali masa hari pertama makan, mmg x lepas softgel ni kat tekak aku..air je yang laju masuk..2 hari aku try telan, x berjaya..ah sudah..penyudahnya aku tanya ngan member ofis yang aku beli supplement ni coz dia ahli, boley tak aku nak cucuk dulu softgel ni..member aku ni explain, anak dia pun ada sorang jenis cam aku gak..penakut telan ubat..anak dia kalau jenis softgel ni, anak dia cucuk dulu letak dalam sudu pas tu campur air sikit, baru telan..akak tu suggest kat aku suh buat cam tu gak..fuhhhh lega aku dengar..tapi aku tak buat camtu, softgel tu masa makan aku biar je dalam mulut..nanti lama sikit boley rasa softgel tu cam berlubang sendiri & minyak tu keluar..aku gigit2 sikit softgel tu, nak bagi sume minyak keluar..pas tu terus minum air..yg sarung softgel tu, aku buang..hah, macam tu sekali.. aku x kira ar, janji makan.. hehe..haritu member ofis aku ni tanya, dah try ke macam dia suggest. aku citer la macamne aku buat, dia cakap okey je..boleh jugak..lepas tu hari2 x missed makan supplement tu..cuba kalau member aku ckap, x leh kena telan gak softgel tu, mesti aku buat2 lupa nak makan..hehe

You Might Also Like

4 Comment

  1. hahahha..mcm sue pun susah nak makan ubat.. tapi softgel sue ok.. cuma kalau jenis cam paandol tu sue susah ckit.. sampai anak sedara umur 3 tahun sound su.. "alaaa..cenang je nk mkn ubaatttt".. malu ai.. ehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kan..malu je..budak tecit umo 3 tahun pun perli org cam kita ni,penakut nak telan ubat..

      Delete
  2. Hahahahaha..awak ni lawaklah. geli hati baca entry awak..hehe

    ReplyDelete