Moral of the story

20:55


sumber dari SINI
ish ish..budak zaman sekarang..mak pak antar gi belajar..sampai hati buat macam ni..aku terbaca kat fb tadi..so sja nak share kat sini..moral of the story :~

**pada adik2 yang tengah belajar tu, concentrate to ur study..kalau nak berkawan tu, boley tapi kalau dapat bf macam kisah kat atas ni pikir la sendiri layak ke untuk jadik calon suami??

**kalau dah anak orang susah tu, x yah ar nak velagak diva sangat..berterus terang je ar dengan kawan tu..kalau kawan tu ikhlas nak berkawan dengan kita, dia akan terima diri kita seadanya..x kisah le kita anak orang miskin ke, anak orang kaya ke..kalau dia suka dengan sikap kita, cara kita, insyaallah dia akan terima..jadik tak perlu le nak berlagak jadik anak orang kaya..

**kalau dah tengah belajar tu, x de duit x yah le menggatal nak gi cuti bagai..hadap je buku tu..mak pak antor gi belajar tinggi2 sampai ke Universiti, suh belajar..bukan have fun dengan kawan2..kalau adik2 ada duit sendiri kowt le kerja  part time ke, x pe le..terpulang janji belajar tetap belajar..tapi kalau nak tipu mak pak macam kat atas ni, ish ish sebelum buat tu cer bayangkan muka mak pak kat kg..kesian mak pak berhempas pulas cari duit nak suh belajar..

pikir2kan ;)

You Might Also Like

6 Comment

  1. Kalo adik i, memang i bagik sebijik. Ada ka patut buat cenggini.... Emo kejap.... Huhuhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la pasal..smpai hati tipu mak, mintak duit semata2 nak gi coti kat Cameron dengan bf..huhu..

      Delete
  2. Ada gak baca post yg di share tu...mcm drama pon ade kan...mcm2 dunia ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm..ntah ar budak2 skrg ni..x dapat masuk U, buat rayuan bagai..bila dah dapat, culture shock pulak..siap nak gi coti lagi tu dengan bf..sah2 bf tu x layak dijadikkan calon suami..sedap2 je suh gf mintak duit ngan mak semata2 nak gi cuti..menipu lak tu..yang gf pun 1 hal..anak orang susah buat le cara anak orang susah..ni velagak macam anak orang kaya..'mama i bz la gi oversea'..pirahhhhh..pdhal mak ayah kat kg, bertungkus lumus nak cari duit..

      Delete
  3. haih..takut plak bila baca ni..ade anak2 sedara yg bru meningkat remaja ni..jauhkan la dripada sikap2 mcmni

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun ada adik2 sepupu meningkat remaja..mintak2 dijauhkan jugak dari perangai macam ni..

      Delete