@ Pusrawi Hospital

21:19

Harini menemani mr hubby ke Hospital Pusrawi..mr hubby baru dapat detect menghidap sakit batu dalam hempedu..aritu seminggu sebelum raya mr hubby kena gastrik..so gi check kat klinik biasa je..sekali Dr.buat ultrasound, dapat detect ada batu dalam hempedu..mmg sebelum ni mr hubby selalu kena gastrik..so buat x tau je ar..ingt kena gastrik cam besa sbb sebelum ni penah gak buat treatment kat PPUM tapi dr bitau, sume normal.nothing seyes but still mr hubby selalu kena gastrik..sekali check kat klinik besa je, dapat detect ada batu dalam hempedu..jadik dr kat klinik tu advise mr hubby buat rawatan lanjut kat hospital..ikut pada dr kat klinik, mebi kena operate sebab batu dalam hempedu mr hubby penuh..dah x nampak bentuk hempedu..huhu..so dah dapat referal letter dari klinik ni, terus pilih hospital pusrawi coz mr hubby cover by insurance company..boley ar pilih hospital berbayar..alhamdulillah..

Simptom2 sakit batu dalam hempedu ni yg mr hubby alami:~
**gastrik yg kronik

Share sikit gambar masa kat hospital tadi..

You Might Also Like

15 Comment

  1. Smg Allah permudahkan...smg cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Careno & sweeth tooth ~ aamiin..tq yea :)

      Delete
  2. semoga husband cepat sembuh
    btw selamat hari raya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ dear..Selamat Hari Raya juga :D

      Delete
  3. fiza...hopefully everything is orait...

    ReplyDelete
  4. moga hubby cepat sembuh ye dear..mak sy dulu pun kena cmni gak tapi tak jadi operate coz HB rendah..last2 scan balik tgk2 dah kurang sket.alhamdulillah la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. my husband kena operate coz Dr advise camtu..lagipun batu tu dah banyak kat dalam hempedu..takut dia pecah & effect kat organ2 lain..27hb ni kena f/up balik ngan Dr & Dr akan bagi tarikh untuk operate..

      Delete
  5. fiza, my sis pun ade batu hempedu ni.. doc cakap sbb permakanan.. lagi satu sbb dia skeeee sgt teh tarik... setiap hri teh tarik..doctor tu salah satu sbb jgak... huhuh

    btw smoga ur hubby cpat shat :)

    ReplyDelete
  6. Salam Fieza, dari gastrik yg biasa2 tu la takleh dibiarkan lama lama.. moga ur Hubby cepat sembuh yea.. jaga kesihatan tau pas ni.. rajin2 makan ubat, cepat sihat ok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam eMMe..husband lepas buat rawatan kat PPUM 2@3 tahun lepas & Dr cakap sume normal, tak de check kat mana2 lagi but gastrik dia still continue dtg menyerang especially kalau dia tak makan..tapi kenkadang makan pun, kena jugak..confuse disitu apa punca gastrik..bila gi check kat klinik masa bulan posa ritu, baru tau apa punca sakit tu..huhu..semalam lepas keluar ward, dapat le ubat selambak..lepas 2 minggu kena f/up dengan Dr.balik..

      Delete
  7. semoga hubby sis cepat sembuh..sy ni pun de gastrik yang kronik juga..hrp2 dijauhakn lah dari batu dalam hempedu ni...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ dear..

      if awak punya gastrik agak teruk, better check up lebey lanjut kat pakar..

      Delete