Babysitter & Treatment

00:16

Selamat Hari Raya sume..nak story xtvt aku sehari sebelum raya :D orang sume sibuk buat lemang, rendang bagai..aku update blog..ngeeee

Pagi tadi jadik babysitter..mama n mr hubby keluar kejap pagi tadi..adik ipar aku a.k.a abah baby keluar koje..terpaksa le ahkak jadik babysitter..akceli adik ipar aku yg pompuan tu ada tapi dia tido kat tkt.atas..so memandangkan baby ariff x banyak bunyik,okey je la aku jaga.. tak pe..praktis..hehe..nanti2 ada anak sendiri dah tau nak buat apa..konon..padahal tadi baby ariff menangis sebab yak yak..terus aku naik panggil adik ipar aku.. sonok masa mula2 tapi masa dah t/h sikit, baby ariff start menangis..aku try to be rilex..buat susu sebab susu yg pagi tdi dah abis..sumbat susu..stop nangis jap..pas tu sambung balik.try tgk kat pampers..yak yak upenye..terus naik panggil adik ipar aku..adik ipar aku yang tolong..hihi..aku boley je buat tadi (cewahhhhh..tapi aku x konpiden sebab kata mama n adik ipar aku, baby ariff ada ruam merah2 kat 'tut' dia..risau lak aku..nak lap2 je ke dengan wet tissue @ terus basuh dengan air..tu yg kejut adik ipar aku..dia dah jadik babysitter few days sebab biras aku a.k.a mama baby kena koje raya ni so dia mintak tlg mama jaga)..lepas adik ipar aku dah setelkan yak yak baby ariff, terus mandikan..

Petang tadi lepas jadik babysitter, misi mencari baju melayu mr hubby lak kat Greentown Mall & kasut raya sekali..adik ipar aku pun folo, nak cari kasut raya..lepas dah setel, dapat baju melayu terus cari salon lak..aku nak wat treatment kelemumur..selalu tiap kali raya aku buat rebonding tapi baru sedor diri ada kelemumur yg agak teruk, ni yang buat treatment kelemumur..rebonding, rebonding tapi kelemumur penuh kat kepala..aku dari dulu lagi ada kelemumur tapi selalu aku percaya 100% kat syampu..bersemangat aku guna syampu yang anti dandruff..kenkononnya tapi padahal hasil sama je..tak kisah le syampu apa pun..so aku decide nak try buat treatment kelemumur kat salon..kata budak kat salon ni, dia guna yang herbal..dibuat dari buah mengkudu..memang bau dia pahit then masa mula2 dia letak herbal ni, macam pedih2 sikit..aku senyap je sekali budak salon ni cakap "ada rasa pedih2 tak?"..aku angguk..dia cakap memang sebab herbal nak meresap kat kulit kepala..

Ni gambor tgh buat treatment..masa buat ni gatal2 plak..nak garu x leh sbb letak herbal mengkudu..tahan je la..


You Might Also Like

0 Comment