Offer tak disangka-sangka

11:42

Semalam dapat call dari 1 agensi kerajaan untuk mr hubby..masa tepon mr hubby ringing tu,aku ada kat ruang tamu,dengar bunyik fon ingatkan mesej masuk..buat tak tau je ar..pas tu saja nak tengok,sapa mesej..sekali missed call daaaa..nasib baik, orang yg missed call tu call balik..cecepat jawab..no.888*****..bile angkat je, orang tu introduce kan diri..dia bitau dari agensi kerajaan bla, bla, bla..dia nak cakap ngan mr hubby..aku cakap ar mr hubby tengah mandi..nak tinggalkan pesanan ke,aku cakap ar aku isteri Mohd Hussyainy?so,dia tanya mr hubby keje ke?sebab dia dah bitau pasal apa dia tepon tu, dengan pantas aku cakap mr hubby keje kat KL tapi kontrak (well, as aku penah story kat sini, tempat keje mr hubby tengah nak membuang staff..huhu) so kebetulan datang lak offer dari agensi kerajaan ni, harus le tima. sediakan payung sebelum ujan..tapi takkan le aku pulak nak cakap setuju terima tawaran..aku cakap ngan orang tu, nanti aku mintak mr hubby kol dia balik.mr hubby habis je mandi, terus bitau dia..mr hubby pun call balik dapat cakap ngan Puan yang call tadi..Mr hubby inform le berminat dengan tawaran yang dia bagi tu..So,Puan tu cakap dorang nak hantar surat ke JPA mebi amik masa beberapa bulan. Dia cuma nak tau Mr Hubby berminat ke tak,tu dorang nak buat surat ke JPA untuk mintak kelulusan..tanya opinion member aku, dia cakap tima je la offer ni..Mr Hubby mintak keje lain pun,tak dapat..So datang pulak offer ni....Alhamdulillah..

You Might Also Like

4 Comment

  1. Alhamdulillah, rezeki dah datang...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. biar bekerja dari pada takde wat pape, ni nak raya ni.. nak pakai duit ni.. dah ade rezeki lain, terima je la..bukan senang nk dpt offer gini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..betul tu mmg dah tima offer ni tapi kena tunggu dorang mintak kelulusan dengan JPA dulu..amik masa jugak le kata Puan yg Mr hubby kol semalam tapi tak pe tunggu je ar..

      Delete