Menu Berbuka Semalam

11:03


Menu berbuka semalam..famili aku datang ke umah kitaorg nak berbuka..lauk pauk tu sume masak sendiri..tapi dengan bantuan adik ipar aku & mak aku le..nak harap aku sorang masak sume tu, boleh tapi lambat sebab aku kan tak gheti masak..so kejap2 tengok resipi kat internet..dah potong bawang,cili sume pas tu lupe..tengok balik resipi..smpai habis masak tu, aku rasa lebey dari baper ploh kali aku duk ulang ke tab,tgk resipi..nasib baik adik ipar & mak aku sampai awal semalam..yang ikan masak 3 rasa tu, adik ipar aku tolong masak sbb dia ingat resipinya..dia selalu masak..aku semalam baru nak try buat..ngeeee..kailan ikan masin tu, mak dah siap potong2 bahan2nya,aku cuma campak bahan2 dia dalam kuali je..yang ketam masak lemak tu, baru aku yang masak..alhamdulillah, walaupun masak tanpa merasa sebab posa kan tapi masa berbuka semalam okey ar..sume sedap (ke sebab perut dah berkriuk,kriuk..hehe)..tapi mr hubby puji lepas tu, masakan sume sedap cuma ikan 3 rasa kalau kuah dia lagi banyak & ikan nampak basah2, lagi sedap..my mistake smlm adik ipar aku dah masak sume kuah dia so sementara nak tunggu carrot, baby corn & kobis tu empuk aku duk biar je..aku tak tambah air..tu nampak cam kering..tak pe, baru belajar masak ikan 3 rasa ni..lepas ni dah tau budget.. :D

okey ar, malas nak story pasal makanan..membuatkan perut aku cam nak start nyanyi je ni ;)

You Might Also Like

2 Comment