Gimme Opinion pls????

16:25

T/hari tadi mak aku miskol..mak aku mmg besa cam tu, miskol pas tu aku tepon balik..mak bitau makcik aku yang aku buatkan banner utk.dia semalam, text mak aku..aku pun cam pelik,napa makcik tak text aku je..hmmm..x pe ar, mebi makcik rasa better mak yang cakap ngan aku pasal perkara ni..makcik bitau kat mak, ada jiran area umah dia orang susah..suami nya tak baper nak bertanggungjawab..jiran makcik aku ni baru pas bersalin , dpt baby girl..baru umor 23 hari..jiran makcik ni yang si isteri orang luar, suami dia orang Malaysia..yg tanya ngan makcik aku ni si isteri. Dia tanya ngan makcik aku ni ada tak kenal sesapa nak amik anak angkat..dia nak bagi baby dia tu..masa jiran makcik tu cakap je, terus makcik teringat kat aku & mr hubby..yea ar kitaorg kan dah 5 tahun kawen tak de baby lagi..so makcik suh mak tanya ngan aku ar, aku & mr hubby nak tak baby girl tu?mak aku cakap kalau nak amik baby girl tu, kitaorg check le secara detail sume dulu & mebi kena hulur le sikit $$$$$ kat mak baby tu..masa mak tepon aku tadi, mr hubby kebetulan ada kat depan aku..mr huby datang ke ofis aku..aku tanya mr hubby, mr hubby tanya aku balik..lepas tu terus stop conversation pasal topik tu..tukar topik lain..boley?hehe..dua2 cam blur kowt..tue ar nak tanya opinion sesapa yang ada pengalaman..boley tak korang share sikit story pasal pro & kontra amik anak angkat ni..aku pun cam blur jugakk ni..tak tau ar nak amik ke tak?

You Might Also Like

8 Comment

  1. salam..sis ambil la...Ya Allah bukan senang nak dapat anak angkat skrg ni. Saya dah lama mencari tp x sampai skrg belum ada. If sis tak jadi ambil boleh contact sy di emel sal_hasa@yahoo.com. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sis..saya dah e-mail, try check yea :D

      Delete
  2. panik kn tiba2?? semoga dipermudahkn..

    ReplyDelete
  3. sebenarnya byk bnda nak kna piker sblum amik anak angkat, kna ade persediaan mental, fizikal dan duit..mcm my sis dh ade anak, tapi anak dia sorang, dh bsar dh pun.. dia nak amik anak angkat..tpi byk sgt prosuder.. tapi kalau mmg hati dh tekad dn bersedia, tak salah..mungkin ni dh tiba masanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu,byk menda kena pikir..kena pikir semasak-masaknya..

      Delete
  4. Kak, ambiklah....hehe..mana tau amek baby tu, trus Allah bagi rezeki baby sendiri...persediaan tu memang...yelah, kalau pregnnat, ada masa 9 bulan nak bersedia...ni tetibe je kan? Tapi percayalah, bila dah ada baby depan mata, tau la apa patut buat...rezeki tiap2 baby insyaAllah ada kak...yg penting, sayang dan anggap baby tu macam anak sendiri..kalau boleh bf baby tu...hehe...pandai je bagi pemdapat ye, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ Sheila for ur opinion..akak & husband x amik baby tu atas sebab2 kewangan..dah try nak bagi pada someone yang berminat nak amik baby tu as anak angkat tapi tak de rezeki kat someone tu..makcik akak tak dapat nak kontek ngan famili baby tu..betul tu nak amik anak angkat ni kena prepare betul2..tambah lak tetiba ada anak..kalau pregnen, tempoh 9 bulan pregnen tu leh prepare untuk jadik ayah & ibu,ni terus segera..terkezut jap..hehe.

      Delete