Buat Baik diBalas Baik

14:17

Cewah..tajuk kemainnn ko..buat baik dibalas baik gitewwww..ni story beberapa hari lepas tapi dalam minggu ni jugak le..kat ofis aku, bos aku request mintak kerusi baru sbb kerusi dia dah koyak2 (ganazzzz)..aku pun tak pasan..bos aku request kerusi kat E.O.tempat aku ni..so ritu ada le orang antor kerusi baru untuk bos aku tu..E.O.mmg dh inform kat aku, nnti ada orang akan antor kerusi baru, E.O. aku dah order..yang antor masa tu, bukan le bangsa kita..bangsa lain..budak laki ni tanya aku ofis aku ni swasta ke kerajaan?aku cam 'eh,xkan x tau kowt..sah2 kerajaan..nengok nama pun dah tau'..x pe ar, aku bitau je la 'ni ofis kerajaan'..terus dia tanya aku, macamana nak mintak keje kat sini..aku cakap ar kena mohon secara online..siap aku bitau le kena masuk kat website SPA..lepas dh setel pasal antor kerusi tu..E.O. aku check kerusi dalam keadaan baik, aku terus cop & sign terima kat delivery order..lepas dah bagi balik d.o. tu kat budak ni then dia mintak tolong aku tuliskan website SPA untuk mohon keje ngan kerajaan..aku pun dengan bek hati..tulis kat kertas, website SPA, pas tu bagi kat dia..tak pe ar, tolong orang w/pun dia bukan bangsa kita (melayu)..mebi dia tak tau kowt..apa salahnye tolong orang yea dak?

so apa kaitan lak dengan tajuk entry ni..okey, story camni..kan aku ada story kat entry sebelum ni, w/pun aku story sikit2 je pasal isu kat tempat keje mr hubby nak buang staff..mmg tak tau le secara keseluruhan nama2 staff yang akan di buang tapi dah start le tempat koje mr hubby ni membuang orang secara berperingkat..tak tau le mr hubby tersenarai ke tak tapi sebelum apa2 baik le kita sediakan payung sebelum ujan..mmg mr hubby skrg tengah rancak cari koje lain tapi 1 pun belum sangkut..x de rezeki lagi..x pe ar,usaha smpai berjaya ;)

semalam sorang kawan aku kat ofis ni, dia incharge booking2 tiket flight untuk kakitangan/pegawai..then, dia inform semalam ada le sorang dari travel agency datang ke ofis dia nak buat lawatan rutin camtu..upenye staff travel agency ni baru je bersara dari sebuah badan berkanun & rasanye dia berpangkat kowt (kagum aku orang atas datang buat lawatan rutin camni,selalunya travel agensi dia antar staff dia yang besa2 je). kawan aku ni pun yang memang tau pasal masalah tempat keje mr hubby aku ni, terus tanya kot2 staff travel agency ni boley tolong2 hantarkan resume mr hubby aku kat tempat dia bekerja dulu & tempat wife dia keje..staff travel agensi ni bagi e-mail. dia mintak e-mail kan resume..nanti dia cuba forward pada kenalan2 dia kat tempat keje lama dia tu..alhamdulillah..aku pun ada call ngan staff travel agensi ni semalam nak bitau kat dia la harini aku e-mail surat & resume mr hubby kat dia. Dia pun cakap dia cuma tolong forward je..dapat ke tak, bergantung pada rezeki..tak pe ar, alhamdulillah ada gak orang sudi tolong,kan..mebi aku tolong yang budak laki tu (macam story aku kat atas), so orang tolong aku & mr hubby lak..tu yang aku letak tajuk entry kemaheennn..hehe

Moral of the story : Kita nak orang buat baik ngan kita,kita buat baik ngan orang dulu..gitewwww.. 

**NOTE PENTING : Kalau ada jawatan kosong dalam bidang I.T. kat company korang, bitau aku yeak..komen kat entry ni..Mr Hubby tak de Diploma @ Degree dalam bidang I.T tapi pengalaman koje dlm bidang I.T. dah lama..lebey kurang 11 tahun smpai skrg.. ;)

You Might Also Like

2 Comment