Kena Jerit

11:42

ni story last week, hari jumaat masa aku & mr hubby coti coz nak balik kampung..boley refer entry yg aku tulis smlm pasal kena tinggal tu..kejadian ni masa aku & mr hubby singgah kedai kakak ipar aku a.k.a kakak mr hubby coz kitaorg nak amik barang yg mak mertua aku order..sampai2 kat kedai kakak ipar aku ni as usual le, barang yg diorder tak siap berpacking lagi dalam kotak..so,okey tak pe..mmg kitaorg dah biasa pun kalau order barang ngan kakak ipar aku ni,even dah bagitau awal2 @ seminggu sebelum tu, bile time nak amik kat kedai dia, barang mmg tak berpacking lagi..jadiknya sambil2 nunggu dia packing2 tu,kena le dengar dia membebel lak..layankan jer la..hari jumaat lepas, kakak ipar aku ni bz coz ada staff dia tak datang keje jadiknya dia kena buat keje2 bhg.belakang..barang yg mak mertua aku order, dia suruh pekerja dia yang buatkan..so aku tolong jugak le..sambil pekerja dia packing2 tu, aku tulis baper amount barang yg dah masuk dalam kotak..masa tengah packing2 tu,tetiba datang customer lain..pekerja dia mintak aku & mr hubby tunggu.dia nak attend customer yg datang tu.aku okey je la..so aku pun duduk sat sambil2 melayari FB bisnes aku..kebetulan jugak masa tu ada beberapa orang customer tengah menanya harga barang2 yg aku jual dalam FB bisnes aku tu..tetiba kakak ipar aku ni datang dari belakang..kebetulan lak staff dia tadi nak sambung keje packing barang2 kitaorg order dalam kotak..staff dia tanya, tinggal baper lagi nak kena packing..aku pun bitau '120'..then kakak ipar aku ni terus bising dengan tona sore dia yg membingitkan telinga,dia menjerit kat staff dia & masa tu ada customer lain kat situ..boley bayang tak mesti staff dia malu giler kena jerit2 camtu depan orang lain.."macamne ada 120 lak,pttnya ngam2 je"..1 jenis kotak boley isi 60,1 kotak lagi 40..masa dia marah staff dia tu,aku senyap je..aku layan customer aku kat fb..kakak ipar aku ni terus bising kat aku lak..dia duk jerit2 kat aku..'tolong ler..nanti2 le fb tu' (tapi intonasi sore dia mmg tinggi..aku mmg tak boley orang tinggi2 sore ngan aku)..masa tu ada orang lain kat situ..ritu KES yg dia sakitkan hati aku tu pun, aku buat2 lupa....tapi memandangkan dia buat hal lagi sekali ngan aku..jerit2 kat aku..terus je aku jawab 'eh, tak keje kat sini yeak'..dia cakap balik 'hah, memang le tak keje sini tapi nanti korang sampai lambat kat kampung, korang cakap kat mama, akak ni lambat packing barang'..dengan laju aku jawab 'memang'..puas hati aku..kakak tak kakak..sebelum ni dia dah sakit hati aku, aku buat2 lupa & respect kat dia..tapi kali ni mmg dia melampau..jerit2 kat aku depan orang..malu tau..mentang2 le aku ni jenis baik jer, tak banyak cakap tapi jangan le pijak kepala aku lak..kalau pun itu perangai yg bagi dia biasa je tapi tolong2 le ubah..dah le dia berbisnes..duk jerit2 kat staff depan customer lain, apa pandangan customer tu kat dia..jangan le dia rasa sangat bangga sebab bisnes dia tengah hot sekarang..mmg sekarang dia berada kat atas tapi jangan lupa diri..mana tau nanti2 dia berada kat bawah pulak..btw, hari ahad lepas masa aku & mr hubby sampai KL..kitaorang singgah kedai akak ipar aku ni sbb ada order barang lagi..aku tak keluar keta pun..aku duk je dalam keta, bukak fb & blog aku..biar dia tahu, aku mmg marah giler dengan apa yg dia buat ritu kat aku..No wonder le staff dia keluar masuk..asik kena jerit jer..sapa tahan..

You Might Also Like

4 Comment

  1. Haishhh..
    kalau AJ boss macam tu memang AJ lawan kak......
    AJ pun pantang orang macam tu.
    Kalau ye salah kita pun, jangan nak tunjuk depan orang lain....
    Kalau AJ jadi customer pun lari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. perangai dia mmg cenggitu dari dulu lagi.akak pun sedia maklum tapi dia kena pikir tak semua orang boley terima attitude dia yg camtu..lagipun dia buat biz,ubah le pangai tu..sakit hati kena jerit2 camtu..mak abah akak pun tak penah jerit2 ngan akak camtu..hah,tu yg akak jawab balik....tapi kesian kat staff2 dia le,nak lawan balik tak boley..tapi rasa akak,ramai yg lepas dapat gaji terus cabut..x tahan!!!!!

      Delete
  2. huhuuu.. kalau daku kompem air mate dah berlinangan kene jerit camtu..

    kalau boss jerit gitu, kompem itu la hari terakhir daku keje situ..

    takut pulak dia ek, kalau komplen ngan mama dia, dia packing lambat.. dah memang betul tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ina..cukup le ritu dia sakitkan hati saya sampai saya menangis2..kali ke-2 kena lagi,mmg ku jawab..nasib le..hilang respek kat dia..

      Delete