Ikan Pari Kukus

10:18

masa balik kampung baru2 ni, sabtu tido umah mama a.k.a mak mertuaku..hari ahad b4 kitaorg gerak balik KL, mama masak tengah hari..salah satu menu request by adik ipar bongsu aku yg duk kat asrama..dia tak boleh balik umah sampai hujung bulan ni so petang ahad tu mama nak gi melawat dia bawak le sekali lauk request adik ipar aku ni..time mama masak ni, aku tolong tengok jer..[bertuah le menantu cam aku ni.. :) ].resipi amik kat sini..kelassss mak mentuaku, amik resipi kat internet..hehe....mak mentua aku mmg up 2 date & moden orangnya, al-maklum mama seorang career woman & P.A cam aku jugak.. ;) opsss,jangan tak tau mak mentua aku dengar2nya ada jugak baca blog aku ni..hihi..tetiba cam malu pulak..okey, back to the topic..menu yg di request by adik bongsu aku tu, aku pun 1st time dengar..tak tau pun ada resipi ni..


ikan pari kukus sebelum di masak..sporting tak sporting mama, masa aku nak snap picture ni, mama bagi adjust bagi nampak cun..keadaan sekeliling tu, sila ar abaikan..buat2 tak nampak jer..hihi

ikan pari kukus dah masak..disamping menu tambahan,ada 1 lagi menu kari sotong tapi x de dlm gambar..nak tau resipi ikan pari kukus, boley ar refer link kat atas..simple & senang je nak masaknya..pdhal aku tolong tengok je.. ;)

You Might Also Like

6 Comment

  1. Wwah..cam sedap je :) blh try ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap & simple je cara nak buat.. ;) pejam mata je dah siap..letak bahan2,pas tu kukus..kenkonon macam saya tolong padahal mak mertua yg buat..hihi

      Delete
  2. Mak AJ selalu buat..
    Memang sedap... =D
    Tapi mak tak campur sekali kuah asam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..ni ikut resipi dlm tenet..folo sebijik2..dh siap tu,bile rasa mmg sedap jugak..selalu akak mkn ikan pari ni masak asam @ bakar..festime rasa ikan pari masak kukus..not bad..

      Delete
  3. NAMPAK MENARIK, BONDE ADA BELI PERIUK YG SAMA BELUM CUBA UNTUK MASAK APA-APA LAGI BOLEHLAH TEST MASAK MENU YG SAMA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bonde,mak mertua saya pun baru beli periuk ni..klu x silap ni festime guna untuk masak ikan pari kukus ni..saya pun x tau boley guna utk kukus..ingtkan guna utk bakor2 je..hihi..

      Delete