Positive Thinking

10:03

Entry ni sepatutnya nak publish semalam tapi atas kebizian tuan blog, tertunda harini..so kena tukar le sikit ayat..

Pagi semalam tuan blog attend seminar Positive Thinking..separuh hari jer....okey gak seminar ni..coz aku kan memang perlukan motivasi untuk think positive & mr hubby also..so balik umah semalam aku share sikit ilmu yg dpt dalam seminar ni dengan mr hubby..siap aku suh mr hubby baca entry aku ni w/pun aku tak publish lagi sebab aku tak baper pandai nak explain so aku suh mr hubby baca..hehe..hope mr hubby paham le napa aku suh baca sbb both of us sangat2 perlukan motivasi untuk positif thinking..masa seminar semalam gigih aku amik point2 yang aku rasa boley aku letak dalam blog ni as reminder pada diri aku & mr hubby..antaranya :-

INGATLAH BAHAWA !!!!!
**Apa yang kita fikirkan sebenarnya adalah DOA >>>>> jadiknya kita pikir yang baik2 je..
**Apa jua yang kita fikir (positif @ negatif), minda andaikan itulah yang kita mahu & itulah yang kita harapkan..>>>> from now on nak set kat mind POSITIF jerrrrr..

selain tu penceramah ada share pasai MINDA BAWAH SEDAR..maksudnya apa yang kita cakap akan mempengaruhi minda bawah sedar kita..contohnya penceramah share story pasai kenalan dia yg mana keje biasa2 jer tapi anak2 alhamdulillah semua menjadik..so penceramah tanya apa rahsia kenalan dia ni..kenalan dia inform tak de rahsia apa2 pun cuma dia amalkan bila anak2 dia dah tidur, dia akan cakap @ bisik kat anak dia yang baik2 jer..contoh jadik anak yang baik, rajin belajar @ lain2 le seangkatan dengannya..hmmm..nanti dah ada anak, leh ar amalkan ni..ngeeeee

so mulai sekarang meh ar kita pikir POSITIF jer..

You Might Also Like

8 Comment

  1. Bila kita positif, semua akan okay...... =D
    AJ ni rasanya bukanlah orang yang berfikiran positif sangat..... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui,betui,betui..setuju bangat..bile think +ve so aura pun sentiasa +ve jerrrr..hehe

      Delete
  2. hoo.. thinking postif yea.. orraitt.. =)

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. wah.. tq share info.. teramat berguna ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina..sharing is caring..boley ar try,ina dah ada baby sendiri.. ;)

      Delete
  4. hurmmm suami sue slalu ckp sue ska pikir negatif..tapi maybe btul kot..
    mintak share boleh tak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sue..boley jer..sharing is caring gitewwww ;)

      Delete