RM9.90

17:59

Tadi t/hari jumpa ngan sorang member blog yang sebelum ni cuma kenal dalam internet jer, aku panggil ina..sebelum aku ada blog ni, aku selalu masuk blog dia..baca story dia pasai TTC,kenkadang ada jugak dia update pasal menda lain macam masakan & lain2 ..suka baca blog dia..sejak aku ada blog sendiri ni,lagi le aku ghajin masuk blog ina sebab ada dalam bloglist aku..kalau dia update je entry baru, harussss jenguk.. alhamdulillah sekarang ina dah ada permata hati yang di tunggu2..comey jer..nama pun sedap..akceli nya ina beli kek coklat ngan aku..so tadi jumpa ngan ina kat Tesco area umah aku..sorry ina, terlambat sikit tadi..hehe..masa jumpa ina tadi,nengok le si kecik ina tu..kiut jer..moga maisarah cepat sihat & membesar bagai juara yea,dear..nak jenguk blog ina, leh view sini >>>>> dunia inahaireina..untuk TTCian kalau nak cari produk kesuburan, leh ar view blog Ina ni..

ni nak story pas jumpa ina tadi, aku & mr hubby singgah kedai nak beli kicap..memula mr hubby nak jugak kicap JALEN..cari punya cari tak jumpa..sebelum tu ada kat 1 kedai tadi ada le kicap Kipas Udang size besar rega RM8.50 tapi kitaorg tak amik sebab nak cari gak kicap JALEN..cari kat 2-3 kedai lagi, tak de..dah abis..so mr hubby suh ambik je kicap Kipas Udang yg besar..aku pun amik..beratur kat kaunter..sekali masa nak bayar cashier tu cakap RM9.90 terkejut aku..aku terlupa yg kat kedai sebelum tu baru RM8.50 size besor..aku dah macam blur,terus keluar duit..bayar..tak banyak citer..bagitau ngan mr hubby..aku yg kena marah balik..mr hubby cakap apsal aku tak letak balik..beli kat kedai yg sebelum tu,murah sikit..aku dah kena marah terus senyap jer lah..hanginnn aku jap..balik umah tadi, macam majuk jugak le coz ahkak ni kan sensitip..kan boley mr hubby tinggi sore sikit..mula le muncung..hai, nnti ada anak, kena marah dah muncung, sensitip..tau le ikut sapa..hihi..otw balik umah tadi, mr hubby cakap 'blacklist' kedai tadi tu..harga barang mahal..sebelum ni tak pernah pun kitaorg beli kat situ..tadi lak boleh ter beli..ke mmg rega kicap Kipas Udang ni kat tempat lain pun mahai jugak??

harga kicap kitaorg beli tadi RM9.90..sorry cam blur sikit tulisan..




You Might Also Like

8 Comment

  1. mmg mahal laa..ish akak pun tersentap kalau kn marah ngan hubby mau majuk jugak tuu heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..kan..saya lagi le cepat sentap..pengajaran kat diri sendiri,lenkali nk beli apa2 check dulu rega.. :-)

      Delete
  2. aamiin...

    hehhhe.. terima kasih fieza.. sedap sangat2 kek tu.. hehehe.. aahlaa.. mahal pulak kicap tu kan.. kene komplen ni.. jual mahal2.. huhuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tima kaseh ina.. :-) tue la masa beli tdi pun,terkezut bile nak bayor..smpai rm9.90..huhu..mistake sendiri,beli jugak kat situ..

      Delete
  3. aku dh lma palang kicap kipas nih..mmg melampo mhl..so tukar ke jalen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku duk cari Jalen ler smlm..tpi dah abis..penyudahnya ambik jugak le kicap kipas ni..sekali terbeli harga mahai benor..rasa cam tak logik je untuk kicap..

      Delete
  4. 9.90?? ape mahal sangattt? Kicap mmg barang dapaor ida wajibbeli tiap2 bulan. paling mahal pernah beli rm7.90 jeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..agak2 le nk untungnye..blacklist kedai tu..

      Delete