Guna alamat kitaorg..

13:10

ni aku nk story pulak last week punya hal..akceli nya aku & mr hubby ada apply BR1M yg org duk berebut mintak..and kitaorg dh tau pun yg kitaorg tak berjaya sbb sehari sebelum dapat surat BR1M, kitaorg call direct ngan LHDN Hulu Langat sbb alamat kitaorg bawah Hulu Langat..masa call tanya status tu, staff LHDN cakap tak berjaya..yg menelefon tu,aku..mr hubby suh aku yg call w/pun yg mohon atas nama dia..okey,x pe..ahkak okey je..kalau dapat duit BR1M tu kira ai ada gak le komisyen,kan...hehe..masa tengah on line ngan staff LHDN tu, mr hubby suh tanya napa permohonan kitaorg tak berjaya..staff tu inform, check dalam sistem dorang borang permohonan kitaorg tu aku isi nama aku kat ruangan nama isteri & tanggungan..pttnye org LHDN ckp aku tulis 'kosong' kat ruangan tanggungan sbb sistem dorang mengong tak leh nak detect..so sytem dorang detect macam error gitu sebab nama yg sama kat nama isteri & tanggungan..masalah aku ke kalau sistem dorang yg ntah hapa2..masa aku isi borang tu, mula2 bhg.tanggungan tu aku tak tulis apa pun.aku biar kosong..yea ar dah kitaorg tak de anak lagi,kan..tapi masa nak hantar, tak leh nak tekan butang 'send' sbb ruangan tanggungan kosong..so, aku pun pikir logik letak nama aku le..betui le kan sbb aku bawah tanggungan mr hubby..tu yg langsung tak dapat sbb letak nama yg sama..sistem LHDN yg macam mengong..mmg mr hubby agak bengang jugak msa dapat tau kitaorg tak dapat BR1M ni..then,selang sehari @ 2 hari lepas tau kitaorg tak berjaya BR1M tu, dapat surat..cop besor lagi kat depan "BR1M 2.0"..aku pun duk agak,hmmm ni mesti surat bagitau kitaorg tak berjaya le..aku pass kat mr hubby..masa nak pass tu baru perasan nama orang lain..tapi alamat mmg confirm kitaorg punya..wah....bestnye orang tu mohon BR1M guna alamat kitaorg..dah 2x ni..orang yang sama..mr hubby nak buat report polis..just in case, mana le nak tau in future orang ni pinjam 'AH Long'..sesedap rasa guna alamat kitaorg..nnti dia tak bayar tetiba nengok keta @ umah kitaorg yg kena simbah ngan cat merah plak (Mintak dijauhkan lah)..sebelum jadik macam tu, better kitaorg wat report polis..tapi aku cam musykil lak, boleh yeak orang berkenaan guna alamat orang lain nak mohon BR1M..so conclusion disini, aku syak yg kitaorg tak dapat BR1M 2.0 ni bukan sebab sistem tapi ada orang dah guna alamat kitaorg dulu..pdhal tu umah kitaorng..tak penah lak kitaorg sewa ngan sesapa..

 

You Might Also Like

6 Comment

  1. Report je....
    Boloeh pulak nak pakai2 alamat orang lain ek???

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..sakit je hati..sesedap gigi dia nak duit tapi guna alamat kitaorg lak..

      Delete
  2. kenal ke nama org yang dkat surat tu.. ermm.. dh second time, report je la kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Su..tak kenai pun..tapi mmg nama yg sama..mmg nk report gak nanti..

      Delete
  3. klu xdpt bleh wat rayuan rsanya...sbb klu ko layak mmg ptut dpt...yg xlayak je akan di rejek..

    ReplyDelete