Surpriseeee :D

14:37

ni sambungan story masa birthday aku isnin lepas..siap sambungan lagi..hehe..kalau sesapa yg ada baca entry masa bday aku isnin lepas, kan aku mention ada some1 yg aku expect, org pertama akan wish bday aku..tapi orang tu lupa..akcelinyaaaa..orang tu Mr.Hubby..malam masa sharp pukul 12, mr hubby dah Zzzzz..okey, fine..aku tak kisah sbb aku tau, mr hubby tengah menahan sakit sbb blkg tengkuk dia bisul..kecian mr hubby..di maafkan le..pagi2 masa bersiap nak gi keje, mr hubby tak wish apa pun.aku malaih nak remind..saja nak tengok mr hubby ingat ke tak..mr hubby senyap..langsung tak wish apa..okey fine again..atas moto pun mr hubby senyap gak..smpai ke tempat taklimat pilihanraya (eh..tetiba termasuk lak..nnti2 le aku story pasai ni)..mr hubby still tak cakap apa..okey x pe, x pe..muka aku dah masam..muncung jgn kira le..mr hubby buat tak tau je..smbil2 nunggu untuk start taklimat, bukak fb nengok ramai kawan2,kazen wish birthday kat fb..sejuk sikit hati..ada gak org sudi nak wish,kan..pas tu taklimat pun start..dalam t/hari dah habis taklimat tu, tumpang kawan..lepak kat ofis..ikutkan dapat cuti tanpa rekod sbb attend taklimat ni tapi memandangkan mr hubby keje private..tak boley nak keje sekerat,sekerat hari..aku lepak kat ofis je..dalam petang kul 4 tu, mak aku lak tepon..mak wish birthday..sejuk sikit hati..ikutkan mak aku pun lupa birthday aku tapi adik aku bagitau mak..tu yg mak aku tepon..tapi sejuk sikit hati bila mak wish birthday..petang masa balik keje tu, atas moto baru mr hubby ckp 'eh,eh lupa la..' aku senyap je..mr hubby tarik tangan aku, suh peluk dia masa atas motor tu pun aku cam nak tak nak je peluk..majok,hokayyyy..sampai2 umah, masa aku tengah bukak gate, mr hubby cakap nak gi kedai..beli rokok..aku pun nunggu le kat umah..lama gak mr hubby gi beli rokok tu..aku dalam hati duk berkata2 tak kan lama benor gi beli rokok nya..dalam 15 minit cam tu mr hubby balik..smbil2 nak bukak gate tu, intai2 nengok ada plastik kek yea..dalam hati dah hepi tapi kat muka still masam..mr hubby masuk umah..pas tu mr hubby nak nyanyi lagu happy birthday kat aku tapi kan aku tak abis2 majok..terbantut mr hubby nak nyanyi..aku cakap ngan mr hubby, aku kecik hati sbb ingatkan mr hubby tak ingat birthday aku..mr hubby cakap balik ngan aku, dia ingat..saja je nak buat surpriseeee...betui la cam kawan aku cakap org buat2 tak ingat ni, mesti ada surprise..tapi aku tak caya sbb aku konpiden gilerrrr mr hubby tak ingat birthday aku..so dipendekkan citer lepas abis sesi pujuk memujuk tu..aku bukak kek atas meja..tengok kek..pas tu mr hubby duk bagi hint kat aku 'buang le plastik kek tu'..aku duk cakap jap le..jap le..smpai 2-3 kali mr hubby duk repeat suh buang plastik..aku pun hamikk le plastik tu..then mr hubby, 'eh tak perasan ke?'..aku cam blur..perasan apa..amenda lagi ada dlm plastik tu.sekali bile nmpk..senyum smpai ke telinga..sbb nya .... jeng,jeng,jeng.. tengok la gambor kat bawah ni..mau tak senyum smpai ke telinga.. :D.. tapi ayat mr hubby kat kek tu 'senyum2 lah selalu'..hmm..nmpk benor aku ni suka masam2 muka..ngeeee..




masa nak pakai cincin tu lak, jari jemari aku ni kan kiut2..baper kali duk test cari jari yg muat..semua longgar..test punya test, dapat gak jari yang muat..haih, jenuh test..tue la jari jemari kiut miut..apa pun tq to mr hubby sebab buat surprise ni & bagi present tu..aku tak kisah pun tak de hadiah yg penting ingat birthday aku & wish..tu je..tapi dah mr hubby bagi hadiah, tak kan nak tolak pulak kot..hehe..

Panjang nye entry aku yg ni..klu boring, sorry yea..


You Might Also Like

6 Comment

  1. happy belated birthday.hehe
    ma lily pon penah suami bg ring.hehe, bersinar2 nmpk tuh.gud2.semoga pjg umur, dimurahkan lg rezeki termasuk rezeki baby.insyaAllah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ma lily..Aamiin..kan,shining2 mata dapat cincin..hehe

      Delete
    2. hehe kan sy dh ckp. .congrats kak :)

      Delete
    3. Lyza..hehe..betui tekaan ko..

      Delete
  2. hepy belated besday... blink2 mata saya tgk.. hehhe
    semoga murah rezeki, happy slalu... :)

    ReplyDelete