beauty

Sume nak collagen

12:40

Entry tertangguh..tak pasan dah baper hari dalam draft..so dah alang2 ada tu, tulis je le..memandangkan dengan peningkatan usia ni..kena la alert sikit dengan kulit muka sendiri..dulu bile tengok cermin, ingtkan licin je kulit muka..hehe..tapi sejak2 mr hubby buat lawak yg sentap ahkak..bila mr hubby pegang je muka aku..tgn dia buat2 macam ada batu-batu kat muka aku..ala-ala kalau bawak keta, lalu kat jalan yg tak rata..korang paham kan camne..aku kesabaran je..so ritu aku nampak kat pasar tani ofis ni ada org pomot jual produk Dherbs ni.tapi masa tu aku tak beli..lagi sentap lak, masa akak yg jual tu tunjuk krim ni untuk jerawat ada sorang ofismate aku tegur lak, 'hah ko boley ar pakai..muka ko jerawat'..mau tak sentap aku dengor..dah le sore ofismate aku ni leh tahan gak kuat..tapi masa tu aku tak beli..aku dengor je akak yg jual tu bagi penerangan..yang ni aku beli kat TESCO area umah aku..orang duk collagen sana sini..aku pun harussss jugak le ber'collagen..krim siang malam + collagen & sabun + collagen..testimoni aku dah 2-3 hari pakai, kulit muka aku lebey licin..wahhhh..pasan..tapi aku ada suh mr hubby pegang sendiri muka aku..mr hubby cakap, licin..pas tu bekas2 jerawat pun nmpk cam dah pudar sikit..hehe..suka,suka..gigih aku pakai krim ni siang & malam..lagi satu produk Dherbs yang aku beli tapi aku tak snap gambor..produk untuk wanita..Jus Perawan Gold..hehe..

birthday

Surpriseeee :D

14:37

ni sambungan story masa birthday aku isnin lepas..siap sambungan lagi..hehe..kalau sesapa yg ada baca entry masa bday aku isnin lepas, kan aku mention ada some1 yg aku expect, org pertama akan wish bday aku..tapi orang tu lupa..akcelinyaaaa..orang tu Mr.Hubby..malam masa sharp pukul 12, mr hubby dah Zzzzz..okey, fine..aku tak kisah sbb aku tau, mr hubby tengah menahan sakit sbb blkg tengkuk dia bisul..kecian mr hubby..di maafkan le..pagi2 masa bersiap nak gi keje, mr hubby tak wish apa pun.aku malaih nak remind..saja nak tengok mr hubby ingat ke tak..mr hubby senyap..langsung tak wish apa..okey fine again..atas moto pun mr hubby senyap gak..smpai ke tempat taklimat pilihanraya (eh..tetiba termasuk lak..nnti2 le aku story pasai ni)..mr hubby still tak cakap apa..okey x pe, x pe..muka aku dah masam..muncung jgn kira le..mr hubby buat tak tau je..smbil2 nunggu untuk start taklimat, bukak fb nengok ramai kawan2,kazen wish birthday kat fb..sejuk sikit hati..ada gak org sudi nak wish,kan..pas tu taklimat pun start..dalam t/hari dah habis taklimat tu, tumpang kawan..lepak kat ofis..ikutkan dapat cuti tanpa rekod sbb attend taklimat ni tapi memandangkan mr hubby keje private..tak boley nak keje sekerat,sekerat hari..aku lepak kat ofis je..dalam petang kul 4 tu, mak aku lak tepon..mak wish birthday..sejuk sikit hati..ikutkan mak aku pun lupa birthday aku tapi adik aku bagitau mak..tu yg mak aku tepon..tapi sejuk sikit hati bila mak wish birthday..petang masa balik keje tu, atas moto baru mr hubby ckp 'eh,eh lupa la..' aku senyap je..mr hubby tarik tangan aku, suh peluk dia masa atas motor tu pun aku cam nak tak nak je peluk..majok,hokayyyy..sampai2 umah, masa aku tengah bukak gate, mr hubby cakap nak gi kedai..beli rokok..aku pun nunggu le kat umah..lama gak mr hubby gi beli rokok tu..aku dalam hati duk berkata2 tak kan lama benor gi beli rokok nya..dalam 15 minit cam tu mr hubby balik..smbil2 nak bukak gate tu, intai2 nengok ada plastik kek yea..dalam hati dah hepi tapi kat muka still masam..mr hubby masuk umah..pas tu mr hubby nak nyanyi lagu happy birthday kat aku tapi kan aku tak abis2 majok..terbantut mr hubby nak nyanyi..aku cakap ngan mr hubby, aku kecik hati sbb ingatkan mr hubby tak ingat birthday aku..mr hubby cakap balik ngan aku, dia ingat..saja je nak buat surpriseeee...betui la cam kawan aku cakap org buat2 tak ingat ni, mesti ada surprise..tapi aku tak caya sbb aku konpiden gilerrrr mr hubby tak ingat birthday aku..so dipendekkan citer lepas abis sesi pujuk memujuk tu..aku bukak kek atas meja..tengok kek..pas tu mr hubby duk bagi hint kat aku 'buang le plastik kek tu'..aku duk cakap jap le..jap le..smpai 2-3 kali mr hubby duk repeat suh buang plastik..aku pun hamikk le plastik tu..then mr hubby, 'eh tak perasan ke?'..aku cam blur..perasan apa..amenda lagi ada dlm plastik tu.sekali bile nmpk..senyum smpai ke telinga..sbb nya .... jeng,jeng,jeng.. tengok la gambor kat bawah ni..mau tak senyum smpai ke telinga.. :D.. tapi ayat mr hubby kat kek tu 'senyum2 lah selalu'..hmm..nmpk benor aku ni suka masam2 muka..ngeeee..




masa nak pakai cincin tu lak, jari jemari aku ni kan kiut2..baper kali duk test cari jari yg muat..semua longgar..test punya test, dapat gak jari yang muat..haih, jenuh test..tue la jari jemari kiut miut..apa pun tq to mr hubby sebab buat surprise ni & bagi present tu..aku tak kisah pun tak de hadiah yg penting ingat birthday aku & wish..tu je..tapi dah mr hubby bagi hadiah, tak kan nak tolak pulak kot..hehe..

Panjang nye entry aku yg ni..klu boring, sorry yea..


birthday

Happy Birthday to me :D

15:08

Happy Birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to meeeee, happy birthday to me.. :D umor - 23..ngeeee..tipu la tu, 23..always 23..terbalikkan je angka tu tau le umor aku baper..

tq to all my fwen & cousin yg wish birthday kat fb aku..sume wish..aku ingt tak de sapa yg nak wish rupenya ada gak kawan2 & kazen yg sudi wish kat fb..ada yg sms..aku okey je at least ada gak orang ingat..tapi ada sorang je aku expect orang pertama akan wish but unfortunately org tu langsung tak ingat....sapa orang tu..biar la aku je yang tau.....bz sangat kot smpai tak ingat langsung bday aku..tak pe lah..x mo taching2..harini kan birthday aku..kena le hepi2.. :D ngeeee

bisnes kecil-kecilan

Boley ar,yeak....

18:45

Tak tau nak update apa ni..no idea le plak..aku update my biz,boley..boley ar yeak..tak de idea ni..ada koleksi terbaru kat chinta hati (chintafiezzshoppe)..kalau berminat boley add aku kat fb Chinta Hati @ gi ke blogshop aku - chintafiezzshoppe 

Kat bawah gambar, ada aku bagi link..so korang klik je la kat link tu yeak..
Sofea Kurung Lace - nak tengok kaler lain, klik SINI
Koleksi Bag - Klik SINI
Peplum Dress..design/kaler yg lain..klik SINI
ada banyak lagi koleksi2 lain tapi ada yg aku tak update kat dalam blogshop, so korang jenguk le kat fb aku Chinta Hati (link aku dah bagi kat atas)..nak tengok contoh koleksi yang lain.....


Kurung Moden Hafya

Kurung Peplum Dania

Ribbon Printed Peplum

Roses Printed Peplum

ni baru sikit..banyak lagi kat dalam fb aku..so korang kalau berminat nak usha2 @ nak cuci2 mata tu, jenguk le kat fb aku tu.. :D

ofis

Tahun Baru..PC pun baru

16:34

Yeay..dapat PC baru..al-kisahnya last week, printer aku buat hal..panggil budak I.T. pas tu sekali dia buat upgrade anti virus kat pc aku yg dah expired.. masa buat tu, budak I.T. ni cakap pc aku slow gilerrrr..dia tanya aku, napa tak mintak pc baru..aku leh jawab "eh, boley ke?" wah..statement baiknye aku,kan..hehe..bukan aku tak mo mintak, aku ingat kena tunggu pegawai aset tanya, baru cakap..sian aku..tu pun tak tau..pdhal dh masuk keje gomen, 5 tahun..so bile budak I.T. sendirik cakap pc aku slow & tahap mmg patut tukar yang baru..aku pun apa lagi bagitau ar ngan pegawai aset bahagian aku ni..aku mintak nama aku di masukkan dalam senarai untuk dapat pc baru nanti..tengok,tengok pagi tadi budak I.T. hntr printer aku yg dah repair & set pc baru ni..best,best,best...bersemangat buat keje..hehe..tetiba..dapat pc baru, semangat buat keje..masa pc lama x semangat ler..ngeeee..bukan apa pc baru ni lain sikit feel dia..tadi aku pun apa lagi velagakssss le ngan sorang dua staff..sume jeles..dorang ckp screen dia besor..puas nengok..mmg besor pun, aku lak rasa cam janggal sikit..CPU pun letak cam kat dalam gambor ni.senang aku nak cocok pendrive..kalau yg hat lama, terbongkok2 nak cocok pendrive bawah meja..tu yg bior je pendrive lekat kat CPU..sekali hamik ko, pendrive aku rosak..udah le byk dokumen dlm tu..habis sume..dpt le mr hubby buat recovery tpi tak sume la..nasib dpat somi keje I.T..eh, apa dah melalut ni..apapun aku dapat PC baru..yeayyyyyy.. :D




See senang nak cocok pen drive..depan mata je.. :D

LifeStyle

I LOVE BLOGGING

17:24

fuhhh,fuhhhh..tiup habuk..dah baper hari tak mengupdate blog kesayangan ni..bz le kata ko..maklum ler bz mengupload gambor2 baju kat FB..well, u know ai kan biz skrg..kalau korang free2 tu leh ar jenguk kat FB aku Chinta Hati tu..macam2 pesen baju ada..dress, blouse..u name it..sume ada..bukan baju je, beg..kasut..nnti jam pun ai jual okey..eh, eh..boley pomot lak..yea ar, sapa lagi nak pomot bukan ai sendirik..okey, ni apa kena mengena tajuk ngan content..tak kena lngsung..citernye gini.. for those yg nak tempah t-shirt tajuk macam kat atas pas tu siap ada link blog korang lagi..klik ar SINI..owner blog ni tengah ambik tempahan..tarikh tutup untuk 1st batch ni 25 Januari 2013..nak tengok contoh t-shirt camne.. tengok ar gambar kat bawah ni..cun kan..kaler t-shirt korang boley pilih..cer bayangkan korang pakai t-shirt ni, blkg tu ada link blog korang..wahhhh..glamer gitewwww..spesel tu..orang lain tak de..korang ada..okey le, saja je nak pomot..kalau minat, korang klik ar link yg ai bagi kat atas tu..semua detail owner blog dah mention dalam entry kat blog dia..if minat boley ar kontek ngan dia..glamer tu owner blog ni..penah masuk blogger pilihan kat dalam paper Utusan Malaysia bulan Dec.2012..x caya korang masuk blog dia, tengok kat sidebar ada gambor..


LifeStyle

Jumpa Dr

11:24

Semalam gi jumpa Dr..sebab :-

lepas lunch semalam, tengah sedap minum air kotak tetiba kepala rasa cam melayang2 dalam few second..badan rasa ringan je..badan sejuk tapi tapak tangan aku berpeluh2..aku tak boley minum kot air teh chrysanthemum (ala, teh bunga yg warna kuning tu)..

cek ngan Dr, tekanan darah aku rendah..macamne nak kasi naik ni?baru minggu lepas, makan kerang rebus..kata makan kerang nak bagi tambah darah..

pas tu demam sikit..cek ngan dr, suhu 37.1..mmg rasa pun badan aku cam berbahang..rupenye demam sikit..ptt ler..
so tak de apa yg serius..alhamdulillah..balik umah, mr hubby tolong masak nasik..yeayyyyy..thanx sayang.....   :D

LifeStyle

Sakit pala

16:07

Owner blog sihattttt je ghasenye tapi 

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
 pinjam gambor kat Mr Google yg bek hati

bisnes kecil-kecilan

Inspired by Kate Middleton

17:52

Nak update sikit biz ai..jangan borinkkkk tau..sekarang,kan musim ber'peplum' bagai..sana sini org ber'peplum'..so chintafiezzshop ada koleksi terbaru peplum ni..peplum zebra, peplum vunga2 & 1 lagi baju ni, design dia spesel sikit sebab ilham dari obersee..nama baju ni 'inspired by kate middleton'..see, tengok nama pun dah tau..mmg seyes cantik la baju ni..sangat mdapat sambutan..nak tengok mana ghupe baju2 aku ckp ni..jeng,jeng,jeng..tapi aku letak setiap design, 1 gambor je la..nak tengok kaler lain, gi ar masuk kat FB aku..link aku dah bagi kat bawah..korang cuma click je kat situ..

(1)  PEPLUM ZEBRA PRINTED

kalau nak tengok kaler lain, klik SINI
~TOP : PEPLUM ZEBRA PRINTED (RM50)
~FREE SIZE ( S TILL L CAN FIT IN)
~SUPER COMFY,SOFT, COTTON + LYCRA

~BOTTOM : BUTTERFLY SKIRT (RM50) ~STRETCHABLE

POSTAGE :RM 5 (SM) & RM8 (SS)

(2) INSPIRED BY KATE MIDDLETON

kalau nak tengok kaler lain, klik SINI 
TOP : KATE V NECK RED LACE (RM75)
SIZE : S , M , L

BOTTOM : RYNA SKIRT (RM48)
COLOR : RED,BLACK,MUSTARD,BROWN,ELECTRIC BLUE,PURPLE
*Kain boleh pilih color ikut citarasa anda *

 POSTAGE :RM 5 (SM) & RM8 (SS) 
  
(3) PEPLUM FLOWER PRINTED

Kalau nak tengok kaler lain, klik SINI
~Top : Peplum Flower Printed (RM 50)
~Super Comfy, cotton + lycra
~S till L can fit in

~Bottom : butterfly Skirt (RM50)
~Stretchable , high quality lycra

  POSTAGE :RM 5 (SM) & RM8 (SS)

cantik,cantik kan baju ni..waaaaa..aku sendiri terpikat..kalau korang pun terpikat gak, pm je aku kat fb..nak wassap2 pun boley /0163333046..

bisnes kecil-kecilan

My Target

11:36

Aku penah baca kat blog some1, dalam biz ni kita kena ada target..hmmm, sekarang aku tengah target for something..hope di bukakan jalan & dipermudahkan oleh Allah untuk mencapai target aku ni..aku pun x mo le story mory pepanjang pasai target aku ni.. inshaallah, kalau target aku ni tercapai, aku share kat sini..kalau aku tak share tu, pepaham sendirik je lah.. ;) apapun doakan semoga aku berjaya capai target aku tu.. Aamiin..

Amal

Rumah Amal Kasih Bestari

11:06

Pagi2 tadi terbaca kat 1 blog yg mmg selalu aku singgah tapi aku jarang tinggalkan jejak..hehe..suka baca sbb cara dia tulis sempoi je..24 Februari 2013 nanti dia & 40 orang bloggers yg lain akan buat satu event kat Rumah Amal Kasih Bestari ni..so apa salahnya kita bantu adik2 kat Rumah Amal Kasih Bestari ni..nak tahu info lebih lanjut, boleh masuk kat SINI..tak dapat ku bayangkan nengok rumah tempat adik2 ni berteduh..rumah teres dengan 60 orang penghuninya..huhu..kalau berkemampuan, apa salahnye kita bantu dorang..nak bagi sumbangan duit ke, baju2 ke @ apa2 je la..janji IKHLAS..petikan ayat dari tuan punya blog " Jangan TAKUT Membelanjakan Wang Ke Jalan Allah SWT. Rezeki Itu Milik Allah SWT. Ada Sikit Bagi Sikit, Ada Banyak Bagi Banyak ".. Kalau korang nak tau lebey lanjut macam no. akaun ke @ nak contact ngan tuan blog, boley ar klik kat link yg aku bagi kat atas tu.. kat sini aku share satu story dari blog milaahmad & whiteymommy..dua2 link ni pun aku dapat kat blog msieda..


Kisah Benar  (Sedekah Magnet Kepada Rezeki)



Hari ini seharian aku tak makan . Pedih juga perut dari malam tadi lagi rasa pedih tu . Aku plan nak malan maggie kari je malam ni . Tiba-tiba ! Roomate aku mesej aku tanya nak pergi pasar malam ke tak ? Aku rasa nak pergi tapi risau sebab buka dompet cuma ada RM38 saja . Kalau pergi pasar malam tu faham-faham je . Macam-macam nak makan nanti . Aku tak tahu bila abang aku nak bank in duit pada aku . Mak cakap ” Dalam 2 atau 3 hari lagi bank in duit .” Tapi aku pergi je pasar malam memandangkan aku tak makan lagi .



Di pasar malam , memang sentiasa ada tabung-tabung minta derma sama ada untuk anak yatim , masjid atau pun Gaza . Orang kurang upaya pun apa kurangnya . Aku memang ajar diri aku supaya berkongsi rezeki dengan manusia lain . Tapi sedikit kerisauan timbul sebab duit aku tak berapa banyak , untuk tampung makan aku di kolej lagi . Tapi, aku tetap pesan pada hati , ”Alaaa, aku beli banyak2 , makan sedap2 , takkan tak boleh derma sikit . Ada banyak, bagi banyak .. Ada sikit , bg la sikit , rezeki tu kn milik Allah .. Nanti ade la .. insya-Allah ..” Jadi , aku hulurkan la RM1 pada tabung anak yatim . Kemudian ternampak tabung masjid , aku bagi lg RM1 . Kemudian ternampak pakcik buta , sayu sangat dan aku hulurkan lg RM1  


Selepas selesai beli , duit dlm dompet ada lebih kurang RM20 . Cukup untuk aku mkn selama 2hari kot..Malam itu , selesai menjamu selera yg dikurniakanNya , along aku call aku dia cakap dia bank in aku RM150 . NAMPAK TAK ?? aku ingatkan mak aku yg suruh tapi mak aku tak tahu pun along aku bank in kn duit untuk aku . Itu la namanya rezeki itu milik Allah .. Aku hanya keluarkan RM3 untuk disedekahkan tapi Allah ganti RM 150 . Cuba pikir , berapa kali ganda pemberian Dia tu .. Subhanallah ! Maha Suci Allah 

Konklusinya , JANGAN TAKUT UNTUK MEMBELANJAKAN WANG KE JALAN ALLAH .. Dermalah walau sedikit asalkan kita ikhlas .. Takkan pernah susut rezeki tu bila kita sedekah . Rezeki itu milik Allah dan Dia Maha Pemurah .. Sedekah juga membantu kita di Titian Siratul Mustaqim . Bukanlah niat saya untuk cakap sy ni baik , alim atau sebagainya tapi sebagai satu perkongsian kpd pembaca untuk membuka lagi mata kita tentang nikmat Allah yang tiada bersempadan . Semoga kita akan lebih ringan tangan untuk bersedekah selepas ini .

Doa

Permulaan 2013

11:18

Permulaan tahun 2013..kita mulakan dengan 





 Aamiin......