Penangan Pati Delima

12:11

Pagi2 ni 2 orang kakak kat opis aku ni puji aku (tetiba kembang kena puji..hidung kembang kempis kena puji..malu ai..ngeeee)..dorang cakap muka aku nampak bersih dari jeragat, jerawat & cam licin..haha..suka ai kena puji..yg sorang akak ni tanya le aku guna produk apa..dengan bangga aku cakap aku minum pati delima jerrrrr wei..rega 15 hengget je..beli kat pasar tani opis aku ni..mmg konsisten le aku minum since bulan 2 tahun ni tetiap pagi..baru2 ni masa mr hubby duk sibuk asik O.T. aku stop jap minum pati ni sebab stay kat umah mak aku..aku idok le bawak botol pati delima ni ke ghumah mak aku..pas tu aku perasan muka aku cam tumbuh jerawat2 balik..ke aku yg byk makan kacang..aku ni mmg alergik ngan kacang..makan je kacang, confirm tunggu le 2-3 hari jerawat pun tumbuh..hari tu mr hubby ada beli stok kacang..aku ni lak pantang nampak, tangan ni menggatal je nak amik..dah sedap pulun kacang, baru perasan muka aku tumbuh jerawat kecik2..smpai kat leher pun ada..haiiiii, tak leh jadik ni..dpt gaji,zassss aku beli stok pati delima sbb kat umah aku mmg dah lama habis..tapi aku tak re-stock..kenkonon nak tengok le kesan kalau benti macamne..nengok jerawat pun dh start naik, harussss amalkan balik..murah pun murah..15 hengget..aku start minum pati ni sbb untuk kesuburan..ada yg preggy amalkan minum pati ni..kat aku, kalau preggy belum lagi..tapi tang jaga kecantikan tu mmg nampak le kesan dia..amik ko..org lain duk update testimoni produk yg tengah glamor kat FB tu..aku update pasal Pati Delima ni lak..lantak ler....ni aku tengah mencari produk untuk muka berminyak lak..muka aku ni petang time balik keje tu,mmg ler sgt berminyak..rasa nak goreng ikan pun boleh kot..ngeeee..sesapa tau tak nak guna produk apa tak nak bagi nampak muka berminyak..compact powder ke, pencuci muka ke..apa-apa produk la tapi tak nak le yg mahai bebenor.. :D

You Might Also Like

10 Comment

  1. wah.. yeke.. macam nak try je jugak pati delima tu.. hehhee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina..harussss try..untuk kecantikan dalaman & luaran plus kesihatan.. :D

      Delete
  2. hurmm sue pun dah amalkan pati delima ni.. since bulan 6 lagi.. but so far kesan kat sue tak berapa sgt untuk kulit, tapi mmg slalu perut ni lawas je.. klu tak dulu maslah sembelit je..hehhe

    sue pun muka berminyak gakkk... huuu.. tak jumpa lagi product yg betul2 berkesan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sue..dulu saya amalkan untuk bagi lawas jugak sbb saya ni jenis payah sikit nak 'membuang'..mmg sejak minum pati ni, lawas..tang kulit tu mebi ikut org jugak kot..macam saya masa mula2 tu x perasan gak pasai kulit tpi biler member2 ofis ckp,baru saya perasan..kalau dorang x ckp,mmg ler saya x alert ngan kulit sendiri..rasa besa2 je..ngeeee..

      nak cari produk untuk kulit berminyak,mmg le payah..x tau nak pakai apa..blurrrr..sume duk promote pakai ni kulit tak berminyak,pakai tu kulit x de berminyak pdhal biler dah pakai sama je..

      Delete
  3. mmg bagus pati delima ni.byk khasiatnya.dulu minum ni pun sbb nak preggy.alhamdulillah after 1 botol abis, terus preggy..then stop sampai la dah 7 bulan preggy baru start minum balik..ha, lagi satu kalau batuk2 & selsema mmg cepat ok if minum pati delima ni..

    untuk kulit berminyak, ce try produk Mary Kay..dah sebulan lebih sy guna produk tu so far muka dah x bminyak & nampak bersih je (org yg cakap)..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firhan,rezeki awak..minum sebotol terus lekat..saya dah berbotol2 dah minum tapi belum smpai rezeki lagi..x pe ar,saya still continue sbb elok utk.kecantikan & kesihatan..hehe

      produk Mary Kay..penah dgr, member ada try gak..kata member tu mmg berkesan tapi harga boley tahan..hmmmm..

      Delete
    2. insyaAllah ada rezeki awak tak lama lagi..:) at least ade gak nampak perubahan kan.muka semakin jelita gitu..ngeh2..

      Mary Kay mmg agak mahal.aritu masa nak start pakai pun pikir 2,3 kali.tapi sbb dah tak tahan ngan muka minyak2 + jerawat yg tumbuh melata ni so terpaksela korbankan duit sket.huhu.tapi kan kira berbaloi jugak la coz tahan 2 bulan..

      Delete
    3. Inshaallah..aamiin..

      A'ah,kan..belum berjaya preggy lagi tpi dri segi +ve nye,muka semakin jelita...hahaha..verasan jelita le konon..nak beli mary kay,hmmmm kena pikir dulu ni..try cari produk lain..klu x de choice gak,boley le di pertimbangkan Mary Kay.. :-)

      Delete