2 in 1

20:34

entry ni pttnya dah taip hari jumaat ritu tapi atas sebab nak donlod gambar sikit punya payah..terus tertangguh..ni baru nak update..so citer 2 in 1 sekali le..patutnya aku nak buat 2 entry pasai durian ni tapi memandangkan kemalasan melanda plus haritu problem nak donlod gambr durian so aku combine le 2 story dlm 1 entry ni..dialog kat bawah ni atas motor, otw balik umah lepas keje..

mr hubby : abg rasa macam nak makan durian le..
me : okey, boley tapi 1 je..
mr hubby : 1 je..
me : yea ar, awak tu gastrik..kalau beli 2-3 biji sekaligus, awak abiskan sume..pas tu malam kang, 'abg sakit perut, abg sakit perut (gastrik)'..
mr hubby : apa dia..lagi sekali 
me : (ajuk lagi sekali gaya mr hubby kena gastrik) 'abg sakit perut,abg sakit perut'..
mr hubby : lagi sekali
aku : (terus pukul manja2 kat mr hubby..saja je nak ngusik aku..)
mr hubby :okey le..

otw nak masuk taman kat area umah kitaorg, ada org jual durian..so kitaorg stop kat c2,mr hubby yg pilih durian..aku tengok je la..masa pilih2 tu, aku ternampk durian yg size paling besor ada kat c2..dalam hati aku rasa cam dah boley agak, mr hubby mesti amik yg tu..apa tak yea nye..betui le aku teka..timbang2 RM22..mr hubby mintak kurang, dapat RM20..balik umah, apa lagi 'durian timeeee'..ngeee..aku amik seulas je..sbb besor tu..idok le kitaorg perabihkan sume malam tu jugak..ada balance..so semalam mr hubby suh aku masak bubur kacang hijau plus durian..festime try masak..menjadik..alhamdulillah..tapi of course le ngan bantuan mr hubby sbb aku kalau festime masak menda yg aku tak penah masak, aku cam tak konfiden sikit..so aku share le gambor bubur kacang hijau durian yg festime aku try masak tu..kalau korang nak try..aku amik resipi kat SINI


fuhhh..sedap..cicah ngan roti plak..ikutkan aku tak baper gemor sgt tapi mr hubby feveret, layankan je lah.. :)

You Might Also Like

0 Comment