Nasib tak baper baik

10:21

Semalam mr hubby outstation ke Ipoh..balik hari je..lagipun ada sorang executive dia tumpang naik keta kitaorg tu..at first, mr hubby nak naik bas je tapi sbb exec.ni katanya tak de keta (macam musykil je exec.tak de keta) so mr hubby tpksa bawak keta kitaorg tu..okey ler..yang best nye,masa sampai kat tempat meeting tu mr hubby parking kat tingkat bawah coz bhg.atas sume dah penuh..ingatkan parking kat bawah selamat ler..sekali tengok2 lepas meeting, mr hubby nak amik keta kat parking..baik punya batu dari siling atas jatuh kat bahagian depan keta kitaorg..huhu..dah tercalar & cam bengkok2 sikit..mr hubby ku ini sangat cerewets & menjaga keta..dia tak boleh kalau keta calar2..sensitip..aku pun marah gak tapi nak buat camne,menda dah jadikkan..so nanti2 ada duit,kena repair le..dah le skrg kitaorg mmg tengah ada masalah kewangan..keta plak kena repair..mr hubby bukan boleh keta calar ke hapa..dia rasa tak besh nak bawak keta..pas tu aku saja tanya mr hubby, yg exec ni tumpang keta kitaorg tak de bagi ke duit minyak ke,duit tol ke..mr hubby geleng kepala..siap mr hubby belanja exec ni air..lorrrr,apa exec KEDEK macam ni..tak agak2..dah tumpang keta org,paham2 sendiri ler..at least hulur2 le duit minyak ke,duit tol ke..bukan le kemaruk sgt nak duit orang tapi adat le kita tumpang keta org,mesti kita bagi duit minyak ke @ kalau lalu tol, bagi duit tol ke..agaknya exec ni tak pernah tumpang keta orang kot....pas tu masa kat RnR Tapah, mr hubby & exec ni benti makan..al-maklum ler exec kan,makan nak kat tempat classs2 je..mr hubby layankan je lah..mr hubby order Nasi Ayam,harga 9 hengget okeyyyy..kalau exec ni belanja tak pe gak..ni bayor sendiri2..tapi Nasi Ayam yg mr hubby dapat nasi tu mentah macam tak masak ,ayam lak bau dah masam2....mr hubby makan 2-3 suap jer..tak lalu nak habiskan..huhu..tu mr hubby cakap semalam nasib tak baper baik..pas tu aku pulak pagi2 ni,sementara tunggu mr hubby siap nak gi keje pagi tadi..bukak2 fb biznes aku,tengok kat notification ada org komen kat gambar yg aku tagged kat beberapa orang kawan..yg komen ni kawan pada kawan aku yg aku tagged tu..nak tau dia komen apa..berangin aku jap..agak2 ler..aku tagged je pun,kalau tak nak @ tak suka,jangan le komen cenggitu..kalau ikut aku nak je jawab kuang hajo tapi  kang orang lain tengok cam tak best pulak..aku nak berbiznes..so aku jawab macam kat bawah ni je lah..dugaan,dugaan..

 

You Might Also Like

6 Comment

  1. Abaikan komen macam tu. jeleslah tu tengok awak berjaya buat bisness..

    teringin nak beli beglah..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sherwieyna..tq..mmg abaikan je..fedulikkkk kan org macam tu..mummy,nak beli beg..meh le beli ngan saya :D

      Delete
  2. ape yg di tulis tak nampak la ma fieza?tapi macam bleh agak la kalo pasal tag.mesti die kate die tak mo di tag.betol tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma ly..saya tagged dkt kawan saya..so mebi org yg komen ni kawan pada kawan saya tu..kawan dia tulis kat gambar tu'takdo kojo lain ko..asyik tunjuk beg jo'..huhu

      Delete
  3. oh, kalo die sakit mate sila tutup mate.n bukan tag kat die pon.yg die sakit ati sgt tuh nape?kdg2 pelik manusia ni.status org or tag ape2 suke sgt nak label kate org menyebuk la,menyemak la, status tak kena kat die la.bg ma lily, if kwn ma lily ade buat status yg tak sedap dibaca. ma lily ignore jek.kalo tak beminat nak tgk brg yg di tag, ma lily ignore jek.kalo minat tgk.tak yah complicated sgt hidup ni.make it simple.sakit mate tak yah frend kite.atau ma lily akan unfrend die.pelik2 perangai manusia ni ;)
    sabo jela ek.die sorg jek tak suke.org lain suke jek cuci mate tgk katelog ma fieza ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la saya pun pelik,dia komen tu macam saya tagged kat dia jer..susah tul org macam tu..saya dah block pun dia..saya pun kalau ada kawan2 tag,kalau minat saya tengok kalau rasa x minat,saya tak tengok..as simple as that..

      Delete