Wah Bertuah.....

13:22

Esok aku kena attend Kursus anjuran LPPKN..so tadi ada sorang E.O. aku inform coz dia ingt aku tak tau pasai kursus ni..aku jawab balik yg aku dah tau..pas tu dia tanya aku kursus apa?aku belum dan nak jawab..laju je dia cakap 'kursus mengandung?'..aku terus terautomatik jawab 'wah,bertuah'.sebenarnya ada lagi ayat aku nak cakap tapi yg keluar dari mulut aku tu je.pikir +ve je la,mebi dia nak bergurau je..pdhal hari tu dia ada citer pasai anak dia yg baru kawen dalam tahun lepas @ hujung tahun 2010,lmbt pregnen..anak dia 10sion sbb org sekeliling asik tanya je bila nak ada baby..aku pun nasihat kat E.O. aku ni..aku cakap dia & wife n famili mertua anak dia jangan le bagi stress @ asik tanya je kat anak dia pasai baby..then,masa dia citer ngan aku tu ghupe2nye anak dia dah ada 'isi'..x pe la,alhamdulillah..dah sampai rezeki anak dia,kan?pas tu tadi boleh pulak dia cakap macam tu ngan aku..huhu..kita yg TTC ni sedaya upaya nak pikir +ve tapi org asik kenakan kita cam tu..scratches,scratches (macam dialog Tiger lakonan Tai dalam citer Mael Lambong)..huhu

You Might Also Like

21 Comment

  1. manusia mudah lupa..*geram la pulak*

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe la..fikir +ve je..mebi dia nak bergurau kot..tapi dia x tau gurauan dia tu sensitip pd org TTC..

      Delete
  2. salam. ye kalu ikut geram tu mmg geram sokmo kan geng mcm kite ni.. kesiann je kita xmau stress tp ada org sik nk bg jugak banda tu kat kita.. igt Allah sentiasa bersama kita je baru hati tenang.. **ish2 nur firhan, akak geram jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam baby..mmg geram tdi..tu yg terus update kat blog..x pe la,mcm firhan ckp 'manusia mudah lupa'..mebi dia hepi nk dpt cucu x lama lagi so x sengaja gurau mcm tu ngan saya..

      Delete
    2. yela xsengaja agaknya.. (manjannggg xsengaja kann hehe) xpelah bagus kalau fieza anggap mcm tu, n maafkan. up lah satu tangga nanti hehe.. kdg2 tu ada org yg kita bleh ignore kata2 nya tu sbb kita kenal character dia, ada org2nye plak kdg2 dia bru ckp skali tp kita xleh terima seumor idup sbb dia mmg berniat nk melukakan hati ini >,< moga kita ni sentiasa bersifat memaafkan ye fieza.. aamiinn

      Delete
    3. hehe..baby,menyedapkan hati sebenarnya..cakap le dia tak sengaja..x pe kita bersangka baik je..betul..ada sesetengah tu kita boleh ignore sebab kita tau character dia..ada tu mmg terasa sampai bila2..

      Delete
  3. ma lily punye mak br ni ade cite pasal ade sorg nih gemuk,tapi anak byk jek.ma lily tibe2 berang, terus jwb gini.'kalo Allah nak bg beranak, tak main pon bleh ade anak dlm perut mcm maryam.'kikiki.emo daku dibuatnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..amboi,betul punya marah..rilex,rilex..org2 cam kita ni mmg sensitip lebey..tapi apapun jgn stress2,tau..x elok yg TTC cam kita..so hepi2kan diri,dear..

      Delete
    2. hihi.. kalu ngan mak ayah tu ignore2kan je.. cpt2 gi basuh pinggan.. baru ni kakak kak baby sound.. -org tgh cite ke dia psl cousin yg dh kwen 5taun bru dpt baby IUI 2mgu lps.. dia duk bgtau. ha awk baca doa2 tu.. mulut ni tah nape laju je.. "dah..doa2 ni bukannya baca depan org!" tp smbil gelak2 sket. alih2 dia melenting kujawab begitu.. (hah taupun.. dh yg org ni sik digasak sokmo2 psl benda tu guane rase)

      Delete
    3. betul..kita ni kenkadang saja bciter..alih2 kita kena balik..hampeh dot com betui ler..tu yg kdg2 rasa malas je nak bkumpul ngan sedara mara sbb mesti kena tnya soklan tu?mencik..klu kita dh ada 'isi',sah2 kita war2 kat dorang..ni duk tnya2 mcm sindir kita,mau tak hangin..macam saya masa raya baru2 ni siap kena gelak lagi ngan 1 of my close cousin..mentang2 ler dia bunting pelamin.dia boleh gelak kat saya sbb x de anak lagi..mmg sabar sungguh..smpai skrg,sya malas nak contact ngan cousin tu..hati ku SAKIT..

      Delete
    4. dengan mak selalunye ma lily ni memang tak menjawab.tapi, tak yah ckp berulang kali la.memang jawab jugak.kikiki, marah tak marah sgt la ma fieza.cuma ade gak rase bahang mase menjawab tuh.kikiki

      Delete
  4. Sabar.. InsyaAllah akan ada rezeki tu... Teruskan usaha dan berdoa.. Semoga Allah kabulkan permintaan Aqua secepatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasih..mmg boley bersabar tapi situasi org sekeliling ni,kdg2 dorang ni x paham2 bahasa ke hapa..ingt buat anak,senang kot..harini buat,esok jadik..mungkin pd yg subur x de masalah ler..tpi pd kitaorg2 yg TTC ni,mmg kitaorg kena sabar & always think +ve..cuma org sekeliling macam saja buat2 x paham..

      Delete
  5. Assalammualaikum dan slm sejahtera
    Saya ada menjual RM1/pcs Pregnnacy Test & Ovulation Test Strip
    SMS/E-mail saya

    Puan.Nor
    no.tel:0122429082

    email: lovidoobidoo@gmail.com
    Jemput ke blogshop sy
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Pn.Nor..

      Tima kasih..baru je membeli OPK dari org lain tapi x pe,boleh dipertimbangkan for next time :D

      Delete
  6. Sabar ye sayang, rezeki sentiasa ada untuk awak okay

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear..bagi kata2 semangat..always think +ve & percaya kalau dah sampai rezeki pasti Allah bagi..

      Delete
  7. mE pun dulu camtu
    stress stress..
    tapi tak suke stress lame2...
    Me pun tak mo lama2 kosong...
    tapi tu sume keje Allah swt...
    dia lebih tau, ape yg terbaik utk kita...
    sampai masa Fieza jua...
    terus kan usaha u dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la..tu sume keje Allah..tapi org sekeliling ni cam x paham2..me pun x mo stress2..

      Delete
  8. jangan stress sesangat...
    yang penting kita bahagiakan...

    ReplyDelete