Tanjat gugurl

19:37

Tanjat gugurl..sebab tadi masa sampai kat umah..tetiba..jeng jeng jeng..hehe..mr hubby ckp 'abg nak benti merokok ler'..mau aku tak tanjat..mr hubby seorg perokok tegar nak benti merokok..tapi mr hubby cakap x janji..dia cuba..and mr hubby cakap gak aku kena sabar sebab bile dh benti merokok ni,apa kata mr hubby nikotin kurang dlm bdn so boley myebabkan dia jadik seorg pemarah..huhu..pemarah x pe jgn kaki tangan sume naik..eiii,tatutttt..hopefully x le..caiyok caiyok caiyok sayang..moga bjaya nak benti merokok tu..saja update kat blog sbg bukti klu mr hubby buat2 lupa lak azam baru dia ni..hehe..

You Might Also Like

10 Comment

  1. good luck untuk ur husband!! chaiyok2! :)

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhhh. bestnya.. hubby ida ntah bila nak behentinyer.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eida,husband sya x promise..dia cuba2 je dulu menahan diri dari merokok..x tau le bjya ke tak..kat umah mebi okey kot tapi kat opis x tau le dia bjaya ke tak menahan godaan dengan kengkawan opis..boley dikatakan sume member opis dia merokok..

      Delete
  3. ma lily pon sukeeeee hubby ma fieza ada niat nk berhenti merokok.semoga Allah permudahkan urusan kalian sekeluarga.amin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma lily..hubby baru cuba2,hopefully dia tahan godaan untuk 'TAK NAK MEROKOK'..hehe

      Delete
  4. semoga berjaya untuk hubby fieza..

    fieza kene kuat bagi sokongan tu..

    mula2 memang mencabar.. betul jgk kate dia.. akan jadi cepat marah nanti.. fieza kene banyak sabar.. semoga dipermudahkan niat baiknye itu.. aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah..moga2 husband saya kuat semangat untuk katakan "TAK NAK" merokok..start malam tadi husband try x mo merokok pas makan,tgk muka dia cam nak marah je..x berani nk cakap lebey2..hihi..

      Delete
  5. tahniah la kalau dia nekad brenti merokok...
    tapi pesan kat dia, jgn brenti secara mengejut... sebab takut memudaratkan... brenti secara perlahan, means, kalo katakan sehari dia isap 1 kotak rokok, kurangkan la ke...
    tapi mmg takleh brenti mendadak.. kene step by step..better dptkan nasihat dari KKM, hehehe~ try google, mesti ade cara nak brenti merokok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eMMe : tq..okey nnti saya try google..tau..pasai x leh benti merokok mendadak..

      Delete