Salam Aidiladha

11:33

Salam Aidiladha to TTCian member & kawan2 blog ku..aku & mr hubby raya kat KL je memandangkan ongkos tak baper nak memberangsangkan..plus famili aku pun tak balik kg sebab adik aku yg no.2 baru start keje kat tempat baru so dia cuti hari ni je..skrg aku & mr hubby ada kat rumah.jap gi baru gerak ke rumah famili aku. so ,menu untuk pagi ni macam gambar kat atas..sorry gambar tak baper clear lak..hari ni aku masak nasi impit & kuah kacang, rendang daging..tu je..kuah kacang, 1st time aku masak..nasib jadik..rasa not bad jugak..hehe..puji diri sendiri.. :D al-kisahnya kuah kacang tu, smlm masa balik keje, aku & mr hubby mencari kat kedai, kacang tanah tu..org kedai ckp dh abis..try cari kat TESCO lak..pun sama..clear..agaknya hari ni sume buat menu nasi impit ngan kuah kacang..so mr hubby suggest cari kuah kacang yg segera..jumpa..kuar dari TESCO,mr hubby tak puas hati,suh try cari kacang tanah ni kat 1 kedai yg ada jual kacang2,kerepek2 area umah kitaorg ni..kalau ada, ada le..x de x pe..sebab dah beli yg segera..tengok,tengok alhamdulillah, ada pun..kacang tanah dah siap panggang & garam, bak kata org kedai tu 'tggal nak makan je'..so pagi ni, aku blend je kacang tanah yg beli kat kedai tu, campur ngan kuah kacang segera tu..tadaaa, jadik..sonang je buatnya..ingtkan susah benor..then, tambah 1 lagi menu aku buat rendang daging lak..so dalam kul 10 baru aku & mr hubby makan..burppp,kekenyangan  :D

You Might Also Like

1 Comment

  1. RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


    blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

    sms: 0122429082 (puan nor)
    email: lovidoobidoo@gmail.com

    ReplyDelete