Motip bagitau!!!!!!!

12:36

Pagi tadi masa tengah siap2 nak gi keje, tetiba mr hubby bagitau something..'tau x adik si polan tu dah pegnen no.3'(si polan ni abg pd ex tunang mr hubby..b4 kitaorg jupe dulu, mr hubby baru putus 2nang but mr hubby ngan abg ex still kontek each other) ..huhu..jawapan aku 'dia subur..saya x baper nak subur'..masa tu aku tengah nak pakai minyak wangi..tup, tup masa bukak penutup botol tu, penutup dia leh terbang pulak..mr hubby tanya 'napa?'..aku jawab 'stress'..dah le aku agak bengang pasai something pas tu mr hubby citer pulak pasal ex dia yg ngah pregnen no.3..motip bagitau!!!!otw datang ofis tadi, aku tahan je x mo nangis tapi ada gak ler kuar sikit2..spoil mood betul..tapi dah sampai ofis tadi, harus ler berpurak2 happy je pdhal dalam hati....hmmm..kita kena ler profesionnal kan??professional ler sangat..masalah kat opis jgn bawak ke umah..masalah kat umah jangan bawak ke opis..

You Might Also Like

15 Comment

  1. actually ngah moody gak ni... majuk ngn hubby...=) kdg2 ati sndiri terpinggir sbb nk jaga ati org lain...tp apa bley wat... just SMILE... (jgn stress2 xbagus utk "ikhtiar" kita..hehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gurl, yup betui tu..asik kita je nk jaga hati orang tapi orang x mau pun jaga hati kita..mmg kalau leh nk hepi2 je.x mo stress2 tapi....

      Delete
  2. ma lily paham perasaan itu...2perasaan dlm satu mase...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..sedeyyyy & terasa bila mr hubby citer pasal ex dia tu..macam nk ckp kat saya ler ex dia subur sbb baru je bersalin anak no.2,dh lekat no.3 lak..

      Delete
  3. Sabar ye aqua... Semua nie rezeki Allah... mungkin ada hikmahnya nape dia bg Aqua lambat...Aqua kena banyak2 bersabar... kalo xle tahan kena cari waktu yg sesuai bincang dgn hubby... bg tau dia kalo dia wat camtu aqua sedih dan kecik hati.. hubby kita kena tau perasaan kita.. orang lelaki nie nak kena bg tau baru dia faham kalo kita diam jer die ingat kita no hal.. ape2 pun kasih doakan semoga Allah percepatkan rezeki untuk Aqua...

    ReplyDelete
  4. Kalau ida, terus je cakap time tu.. "Apa motif awak bagitahu saya? Sy kecik hati.. Pastu tengok apa dia jawab.. hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eida..terkedu jap masa husband bagitau..terus keluar ayat cam kat atas tu..ngeeee

      Delete
    2. kalo ma lily pon macam eida.hehehe.cepat emo terus laser kan.na mo pendam2 ye syg.no gud for healthy tau ;)

      Delete
  5. mungkin en husband sekadar nak beritahu, tapi kita kan perempuan mudah tersinggung. lagi2 perkara2 macam ni melibatkan kuasa Allah swt. sabar lah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg husband ngaku,dia saja je bagitau..tak de mksud apa2pun tapi besa ler pompuan tgh dtg bulan,mmg emosi lebey..ngeeeee

      Delete
  6. Dear Fieza,
    Kalo Me pun sentap gak tau...
    yea la.. Me pun penah rasa camner fieza rasa...
    sabar la Fieza, de hikmah dari Allah.. tabah la dgn ujian yg dtg dari Allah ini... kuat kan hati n semangat mu itu...
    usaha lagik... tu penting, tunjuk kesungguhan kita, nak kan zuriat.. pasti Allah pemudahkan.. InsyaAllah yang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tue la emme,TTC cam kita ni mmg cpt sentap kalau isu pasai anak..lepaih tu mula le nk compare ngan org lain..tmbh2 plak klu time tu bendera merah tgh bkibar,lagi le btmbh2 emo..insyallah,ni dah okey..husband pun dh say sorry..dia x de mksud apa2 pun.. :-)

      Delete
  7. ko pn fiza...emo sesgt....rilex2....jgn stress..stress tu aura negetif yg ade dlm badan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..emo time bendera merah bkibar mmg cenggitu.. :D

      Delete